Se spala si se curata puiul de eventualele pene,fulgi, ce n-au fost curatate.Condimentele se amesteca cu mustarul si 50 ml ulei,se face ca o pasta care va imbraca puiul.Intr-un borcan de 800 ml punem apa cu 50 ml ulei si 2 lingurite de cimbru,fixam puiul condimentat peste gura borcanului si...
Blat:
Se amesteca untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava ...
Se punea fideaua la fiert, cca 6 minute, apoi se strecoara.
Separat amestecam branza cu untul si ouale si apoi le amestecam cu fideaua fiarta. Se aseaza intr-un vas de yena si se da la cuptor cca 20-25 minute.
Se serveste calda sau rece, cu zahar sau fara, dupa cum preferati.
Ardeii i-am avut la congelator,asa ca i-am scos de seara sa se dezghete.Carnea tocata am amestecat-o cu 2 cepe taiate marunt,100 g orez,sare si piper dupa preferinta.Am umplut ardeii si i-am pus in tigaie cu ulei sa se caleasca un pic,cat se inmoaie ardeiul.Separat taiem restul de ceapa,marunt,o...
Blatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in...
Fasolea se lasa la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba apa de 3 ori.Cand s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune in robot si se paseaza bine,se adauga sare dupa gust si 100 ml ulei.Separat taiem ceapa solzisori si o punem la calit in...
Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu fasolea.Separat curatam legumele,ceapa o taiem marunt,morcovul,telina,pastarnacul le dam pe razatoarea...
Prazul se taie rondele si se pune la calit in cratita,se adauga lingurita de maggi legume, piper,ficatul de pui si o cana cu apa.Se pune capacul si se lasa sa se inabuse la foc mic, pana ce este bine patruns.
Salata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra se pune ou fiert si crutoane.
Galbenusurile,zaharul si untura se freaca bine,pana devin o spuma omogena.
Se adauga drojdia inmuiata in lapte,faina,romul,coaja de lamaie si sarea.
Se framanta bine un aluat .Se intinde o foaie se taie rondele cu paharul se cresteaza in 5-6 si se pun la prajit in ulei incins.
Se...
Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din...
Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece.
Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat smantana,mestecand bine,pana am adus-o la punctul de fierbere.
O dam de pe foc si adaugam gelatina...
Pregatim ciocanelele,le curatam si spalam bine , le punem in tigaie cu un pic de ulei,acoperim cu capacul si le lasam sa se inabuse bine.Separat calim ceapa taiata marunt,potrivim de sare,adaugam rosiile cu ardei si mazarea,lasam sa fiarba la foc domol,daca e cazul adaugam si-o 1/2 cana...
Se inmoaie chiflele si se scurg foarte bine,se omogenizeaza cu icrele ,adaugam ulei putin cate putin si mixam bine, ca la maioneza.
Procedam asa pana terminam uleiul,adaugam zeama de lamaie si ceapa taiata marunt.
Curatam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim putin,adaugam un praf de sare,apoi adaugam rosiile cu ardei,lasam sa dea in clocot.Apoi punem si...
Cojile de nuci
Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.
Crema:...
Punem bucata de muschi in vas termorezistent si adaugam o cana cu apa, il bagam la cuptor cca 20 minute. Apoi il scoatem si-l portionam si-l mai lasam 20 minute.
Intre timp fierbem morcovii si cartofii (in coaja). Cand sunt gata fierti morcovii ii taiem rondele presaram cu sare ,cartofii...
Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata...
Se amesteca faina cu ingredientele uscate. Separat se amesteca galbenusul cu apa si se toarna peste faina. Apoi se adauga untul si untura, se amesteca bine. Se face o coca pe care o dam la frigider 1 ora. Apoi modelam niste rotunduri si imbracam forma de tarta cu coca respectiva, intepam cu...
Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la...
Am curatat cartofii si i-am taiat in 4 (am ales cartofii cam de aceleasi dimensiuni ca sa se faca toti in acelasi timp), am adaugat peste ei uleiul de masline, usturoiul taiat, lingurita de ''secretul gustului'' si cana de apa. Am dat tava la cuptor la foc moderat. Carnea am condimentat-o cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul,se adauga ouale,apoi grisul,sarea si faina.
Se face un aluat pe care-l modelam cu mana,facand ca niste covrigei mai mici si niste bilute,Se prajesc in uleiul bine incins si pe o parte si pe alta.Se servesc calzi cu dulceata si...
Se spala aripioarele se taie in doua, se pun pe un servetel sa se absoarba apa. Ouale se bat bine se adauga sare, piper si boia iute dupa preferinte. Fulgii de porumb ii maruntim. Dam aripioarele prin faina, apoi prin ou, iar prin faina si ou, iar la final prin fulgii de porumb. Incingem tigaia,...
Se spala si se curata aripioarele, se taie in doua si se rumenesc in tuci. Taiem ceapa si usturoiul, il calim cat sa se inmoaie, adaugam o lingurita de secretul gustului, potrivim de sare si piper, apoi adaugam bulionul si aripioarele ,turnam o cana cu apa si dam la cuptor la foc domol cca 20-30...
Se aduna cu grija zmeura, sa nu fie nici foarte coapta, potrivita, ca sa ramana fructul intreg. Se pun in cratita in care facem dulceata, se adauga zaharul si o lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi o punem la fiert la foc domol si avem grija sa ii luam spuma formata. Cand este gata...
Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf...
Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua...
Foi:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate...
Pui la cuptor
Se spala si se curata puiul de eventualele pene,fulgi, ce n-au fost curatate.Condimentele se amesteca cu mustarul si 50 ml ulei,se face ca o pasta care va imbraca puiul.Intr-un borcan de 800 ml punem apa cu 50 ml ulei si 2 lingurite de cimbru,fixam puiul condimentat peste gura borcanului si...
Prajitura razvratita
Blat: Se amesteca untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava ...
Budinca de fidea
Se punea fideaua la fiert, cca 6 minute, apoi se strecoara. Separat amestecam branza cu untul si ouale si apoi le amestecam cu fideaua fiarta. Se aseaza intr-un vas de yena si se da la cuptor cca 20-25 minute. Se serveste calda sau rece, cu zahar sau fara, dupa cum preferati.
Ardei umpluti
Ardeii i-am avut la congelator,asa ca i-am scos de seara sa se dezghete.Carnea tocata am amestecat-o cu 2 cepe taiate marunt,100 g orez,sare si piper dupa preferinta.Am umplut ardeii si i-am pus in tigaie cu ulei sa se caleasca un pic,cat se inmoaie ardeiul.Separat taiem restul de ceapa,marunt,o...
Tort Cristian
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in...
Fasole batuta
Fasolea se lasa la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba apa de 3 ori.Cand s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune in robot si se paseaza bine,se adauga sare dupa gust si 100 ml ulei.Separat taiem ceapa solzisori si o punem la calit in...
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu fasolea.Separat curatam legumele,ceapa o taiem marunt,morcovul,telina,pastarnacul le dam pe razatoarea...
Ficatei de pui cu praz
Prazul se taie rondele si se pune la calit in cratita,se adauga lingurita de maggi legume, piper,ficatul de pui si o cana cu apa.Se pune capacul si se lasa sa se inabuse la foc mic, pana ce este bine patruns.
Salata verde cu ou si crutoane
Salata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra se pune ou fiert si crutoane.
Rozete cu dulceata de visine
Galbenusurile,zaharul si untura se freaca bine,pana devin o spuma omogena. Se adauga drojdia inmuiata in lapte,faina,romul,coaja de lamaie si sarea. Se framanta bine un aluat .Se intinde o foaie se taie rondele cu paharul se cresteaza in 5-6 si se pun la prajit in ulei incins. Se...
Negresa
Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din...
Panna cotta cu dulceata de cirese amare
Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece. Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat smantana,mestecand bine,pana am adus-o la punctul de fierbere. O dam de pe foc si adaugam gelatina...
Mazare cu pui
Pregatim ciocanelele,le curatam si spalam bine , le punem in tigaie cu un pic de ulei,acoperim cu capacul si le lasam sa se inabuse bine.Separat calim ceapa taiata marunt,potrivim de sare,adaugam rosiile cu ardei si mazarea,lasam sa fiarba la foc domol,daca e cazul adaugam si-o 1/2 cana...
Icre de hering
Se inmoaie chiflele si se scurg foarte bine,se omogenizeaza cu icrele ,adaugam ulei putin cate putin si mixam bine, ca la maioneza. Procedam asa pana terminam uleiul,adaugam zeama de lamaie si ceapa taiata marunt.
Ciupercute cu sos iutel
Curatam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim putin,adaugam un praf de sare,apoi adaugam rosiile cu ardei,lasam sa dea in clocot.Apoi punem si...
Nuci cu crema de ciocolata
Cojile de nuci Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt. Crema:...
Muschi afumat ,la cuptor cu morcovi si cartofi fierti
Punem bucata de muschi in vas termorezistent si adaugam o cana cu apa, il bagam la cuptor cca 20 minute. Apoi il scoatem si-l portionam si-l mai lasam 20 minute. Intre timp fierbem morcovii si cartofii (in coaja). Cand sunt gata fierti morcovii ii taiem rondele presaram cu sare ,cartofii...
Piftie de porc
Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata...
Gustare pentru pici
Taiere si asamblare dupa imaginatia fiecaruia..
Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie
Se amesteca faina cu ingredientele uscate. Separat se amesteca galbenusul cu apa si se toarna peste faina. Apoi se adauga untul si untura, se amesteca bine. Se face o coca pe care o dam la frigider 1 ora. Apoi modelam niste rotunduri si imbracam forma de tarta cu coca respectiva, intepam cu...
Briose zambarete cu visine si stafide
Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la...
Cartofi la cuptor cu friptura de porc
Am curatat cartofii si i-am taiat in 4 (am ales cartofii cam de aceleasi dimensiuni ca sa se faca toti in acelasi timp), am adaugat peste ei uleiul de masline, usturoiul taiat, lingurita de ''secretul gustului'' si cana de apa. Am dat tava la cuptor la foc moderat. Carnea am condimentat-o cu...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul,se adauga ouale,apoi grisul,sarea si faina. Se face un aluat pe care-l modelam cu mana,facand ca niste covrigei mai mici si niste bilute,Se prajesc in uleiul bine incins si pe o parte si pe alta.Se servesc calzi cu dulceata si...
Aripioare imbracate
Se spala aripioarele se taie in doua, se pun pe un servetel sa se absoarba apa. Ouale se bat bine se adauga sare, piper si boia iute dupa preferinte. Fulgii de porumb ii maruntim. Dam aripioarele prin faina, apoi prin ou, iar prin faina si ou, iar la final prin fulgii de porumb. Incingem tigaia,...
Ostropel
Se spala si se curata aripioarele, se taie in doua si se rumenesc in tuci. Taiem ceapa si usturoiul, il calim cat sa se inmoaie, adaugam o lingurita de secretul gustului, potrivim de sare si piper, apoi adaugam bulionul si aripioarele ,turnam o cana cu apa si dam la cuptor la foc domol cca 20-30...
Dulceata de zmeura
Se aduna cu grija zmeura, sa nu fie nici foarte coapta, potrivita, ca sa ramana fructul intreg. Se pun in cratita in care facem dulceata, se adauga zaharul si o lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi o punem la fiert la foc domol si avem grija sa ii luam spuma formata. Cand este gata...
Dulceata de gutui
Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf...
Dulceata de caise
Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua...
Prajitura ''talmes-balmes''
Foi: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate...
Foi "Lica" cu crema Nutella
Nutella se freaca cu untul pana devine o crema spumoasa, se intinde intre foi, deasupra se toarna serbetul si ciocolata topita.