![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pufosenie cu visine
Incepem prin a separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, incorporam esentele, sofranul si galbenusurile si presaram faina cernuta impreuna cu praful de copt. Obtinem un aluat dens pe care il vom subtia cu 2...
Dulceata de visine
Visinele, curatate si spalate, le punem intr-un vas impreuna cu un kilogram si jumatate de zahar (un strat de visine, un altul de zahar). Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi le punem pe aragaz la foc potrivit, impreuna cu restul de zahar. Cand siropul este suficient de gros, luam...
Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni
Reteta de preparare a papanasilor Pentru sos: Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor. Pentru papanasi: Branza impreuna cu ouale,...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, amestecand bine. Daca este nevoie, mai adaugam faina (una-doua linguri). Aluatul...
Dulceata de capsuni reteta (II)
Dulceata de capsuni reteta Curatam capsunile de codite si le spalam bine in apa rece. Le punem apoi intr-o cratita mai mare si presaram jumatate din cantitatea de zahar peste ele. Eu am pus un strat de capsuni si un altul de zahar. Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi, siropul obtinut...
Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni
Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele. Restul de zahar il punem...
Clatite cu dulceata de capsuni
Mixam ouale impreuna cu zaharul si esentele, adaugam faina si apoi, putin cate putin, apa minerala. Din compozitia obtinuta coacem foile de clatite. Separat, pregatim siropul: punem cei 200 ml de apa la fiert, impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se lege, adaugam si capsunile, si, lasam...
Budinca de vanilie cu dulceata de afine
Fierbem laptele împreuna cu pastaia de vanilie si cu un praf de scortisoara. Separat, pasam bine galbenusurile cu cele 3-4 linguri de zahar vanilat, adaugam amidonul si 2-3 linguri de lapte caldut, omogenizand compozitia. Amestecul astfel obtinut il adaugam in laptele fierbinte si lasam...
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)
Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări blatul, timp in care...
Zahar vanilat
Din ce am citit, am gasit trei variante de a pregati zaharul vanilat: -fie punem intr-un borcanel zaharul (pudra) si o pastaie de vanilie intreaga; -fie in borcanelul de zahar adaugam doar semintele pastaii de vanilie; -fie taiem in bucati pastaia de vanilie si o macinam impreuna cu...
Mini Chec cu portocala
Amestecam toate ingredientele, omogenizam compozitia si o turnam intr-o forma unsa cu putin ulei. Se coace la cuptorul cu microunde la 700 W pentru aproximativ 10 minute. Separat, punem la fiert sucul celor doua portocale impreuna cu zaharul si apa. Timpul de fierbere depinde de cat de gros...
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat
Cernem faina, adaugam drojdia dospita, laptele (care trebuie sa fie caldut) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand treptat uleiul. Daca aluatul este lipicios ii mai adaugam putina faina. Il lasam la cald, acoperit cu...
Pasca
Cernem faina, adaugam drojdia dospita (amestecata in prealabil cu o lingurita de zahar) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand treptat untul si uleiul. Daca aluatul este lipicios ii mai adaugam putina faina. Il lasam...
Noire (Reteta cu numarul 200!)
Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o folie alimentara) formand un blat uniform. Tinem tava la rece. Intre timp, topim ciocolata, adaugam...
Pandispan
Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul (inclusiv zaharul vanilat) pana ce compozitia capata consistenta, apoi adaugam rand pe rand galbenusurile, amestecand usor. Punem faina (cernuta), esentele, sofranul si coaja de lamaie si omogenizam totul....
Dovleac copt
Spalam bine dovleacul, il taiem in cuburi sau felii, peste care adaugam zahar si scortisoara dupa gust. Il punem apoi in cuptorul incins pentru 50 de minute. Se serveste cald! Sa aveti pofta!
Prajitura cu morcov (de post)
Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas...
Papanasi cu dulceata de zmeura
Brânza, se amesteca impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie, atat cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Adaugam apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand bine. Daca este necesar, mai putem adauga putina faina. Impartim aluatul in 6 bilute...
Clatite cu dulceata de capsuni
Mixam zaharul impreuna cu untul, cu praful de sare si cu cele 4 oua, la final adaugand si laptele. Incorporam usor, avand grija sa nu ramana cocoloase, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Din compozitia obtinuta coacem clatitele pe ambele parti, (un polonic e suficient pentru o foaie) ...
Fulgi de nea
Amestecam laptele praf cu fulgii de cocos, cu esentele si cu zaharul pudra, iar la final adaugam untul, scopul final fiind o compozitie omogena. Daca, compozitia obtinuta este prea moale, mai putem adauga fie lapte praf, fie fulgi de cocos, in functie de preferinte. Modelam apoi bilute...
Prajitura de iaurt cu fructe
Modul de pregatire a blatului il gasiti aici - Chec cu fructe sau AICI Pentru crema de iaurt procedam in felul urmator: Intr-un vas, amestecam iaurtul cu zaharul si esentele. Intre timp pregatim gelatina pe care o vom adauga in crema de iaurt avand grija sa...
Chec cu fructe
Ouale le mixam impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet si se formeaza o spuma consistenta. Adaugam uleiul, laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - cernuta. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o forma unsa sau tapetata cu...
Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine
Preparare Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic.. Separat fierbem laptele, il lasam sa se raceasca putin, si, adaugam gelatina. Smantana o punem intr-o craticioara, pe foc, cat sa se incalzeasca putin. Adaugam zaharul...
Gomboti cu prune
Cum se prepara reteta de gomboti cu prune Pasul I Prunele, spalate si curatate de samburi, le pudram cu zahar vanilat si scortisoara. Untul se bate impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam apoi grisul, branza, esentele si oul, omogenizand compozitia...
Budinca de menta cu cirese
Fierbem laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie . Separat amestecam 3-4 linguri de lapte cald cu faina si galbenusurile de ou, pâna cand capata consistenta, dupa care, compozitia obtinuta o adaugam in laptele fierbinte,...
Placinta cu mere
Merele se dau pe razatoare sau se taie cuburi mici (se lasa intr-o sita sa se scurga siropul, altfel placinta va fi foarte moale), se adauga esentele, zaharul, nucile/migdalele si scortisoara, se amesteca bine si se calesc in unt. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se...
Dulceata de visine
Visinele, curatate si spalate, le-am pus intr-un vas impreuna cu un kilogram de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat peste noapte, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi visinele si...
Budinca de orez cu visine
Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de dulce) si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul este incorporat in lapte. Oprim focul,...
Chec pufos cu visine
Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat apoi cele 2 cesti de ulei, laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - cernuta. Am omogenizat compozitia si am turnat-o in doua tavi de...
Inghetata de cirese
Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu 100 g de zahar pentru 15 minute. Cand zaharul s-a topit complet iar siropul s-a ingrosat, am scos ciresele si le-am lasat sa se raceasca bine. Intre timp, am pregatit frisca, pe care am mixat-o,...