RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE990
PRIETENI143
Retete

Salata de farfalle, cu file de macrou in ulei

In Salate la 14 Aug 2018

Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri. Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri....

Desert mini tarte cu crema mousseline si afine

In Prajituri la 12 Aug 2018

Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face...

Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

In Dulciuri la 12 Aug 2018

Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin. Se dă cratița pe foc (mediu), la bain-marie și se amestecă întruna, până ce compoziția se îngroașă....

Aluat fraged pentru tarte dulci

In Prajituri la 12 Aug 2018

Făina albă cernută se pune într-un vas pentru frâmântat și se face o adâncitură la mijlocul ei, în care se pun: oul, zahărul, vanilia, sarea și untul rece. Se frământă mai întâi ingredientele aflate în mijlocul vasului, până...

Turtite cu seminte

In Piine la 10 Aug 2018

Se amestecă făina albă cu sarea fină, se pune într-un vas pentru frământat aluat și se face în mijloc o adâncitură în care se pun: oul, zahărul și drojdia mărunțită. Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă, puțin câte puțin...

Desert pere cu miere si scortisoara, la cuptor

In Dulciuri la 9 Aug 2018

Perele se spală bine, se șterg și se taie de-a lungul în două, după care se curăță de semințe și se crestează pe alocuri, pe partea interioară, pentru a permite mierii de albine să pătrundă în fibra fructului. Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pun...

Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

In la 9 Aug 2018

Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează. Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare și piper, se omogenizează și se ung bine, pe ambele fețe, bucățile porționate de piept de pui,...

Sos alb, cu mustar si smantana

In Sosuri la 8 Aug 2018

Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se călește ușor în ulei, la foc mic, până se înmoaie. Se adaugă, în tigaie, untul tăiat felii subțiri, ca să se topească mai repede. Când untul s-a topit, se adaugă usturoiul, tăiat și...

Ciorba de cartofi, cu smantana si afumatura

In Ciorbe la 8 Aug 2018

  Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie rondele (semirondele, dacă sunt mai mari) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Între timp se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se taie afumătura în felii subțiri, după ce s-a clătit...

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

In Prajituri la 3 Aug 2018

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând permanent compoziția, după care se adaugă pe rând, unul câte unul, gălbenușurile. La urmă...

Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana

In la 3 Aug 2018

Mușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de măsline, ierburi, oregano, sare, piper și condimente pentru porc. Când amestecul este omogen,...

Supa din ciocanele de pui, cu taitei

In Supe la 3 Aug 2018

Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă fierbinte. După ce apa începe să fiarbă, se reduce focul de la aragaz și se spumuiește când...

Cotlete de porc, cu pere si rozmarin

In la 25 Iul 2018

Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere se spală, se taie în două, longitudinal, se curăță cu o linguriță de semințe și se...

Desert tort cu crema de lamaie

In Torturi la 22 Iul 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, până ce cresc în volum, după care se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se...

Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat

In la 22 Iul 2018

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce s-a călit, ceapa se pune într-o sită, ca să se scurgă de ulei. Usturoiul se curăță, se...

Compot de caise

In Conserve la 21 Iul 2018

Se aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de apă, într-un vas încăpător. Când zahărul s-a dizolvat complet, se iau cam 20...

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

In Torturi la 18 Iul 2018

Mai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin câte puțin, laptele rece. Se omogenizează compoziția și se dă la foc mic (eventual la...

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

In Vita la 18 Iul 2018

Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește...

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

In Supe la 16 Iul 2018

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă. Se adună spuma  care se ridică la suprafață, în cantitate mare și se lasă...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

In Porc la 12 Iul 2018

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.  Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește...

Supa de rosii cu perisoare

In Supe la 11 Iul 2018

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic și în ulei suficient, până devin transparente. Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă. Se curăță morcovii, pătrunjeii și...

Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

In Dulciuri la 10 Iul 2018

Cum se prepara Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor. Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă...

Ardei copti, in sos de smantana

In Mancaruri de legume la 10 Iul 2018

Ardeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.) Se curăță ardeii copți și se lasă în așteptare, până ce se pregătesc celelalte ingrediente. Se va...

Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci

In Mancaruri de legume la 7 Iul 2018

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire. Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime. Se răzuie telemeaua și cașcavalul. Se curăță ceapa, se...

Compot de visine

In Conserve la 5 Iul 2018

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și se adaugă apa. Se fierbe  siropul, numai atât cât să se dizolve zahărul....

Visine la borcan, pentru prajituri

In Conserve la 5 Iul 2018

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe...

Tarta cu ciuperci si carne tocata

In Porc la 4 Iul 2018

Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Între timp se...

Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 1 Iul 2018

Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă. Se curăță cepele,...

Supa-crema de cartofi si telina, cu crutoane

In Supe la 1 Iul 2018

Se curăță cartofii și țelina, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă. Se spumuiește, când este cazul și se completează cu apă caldă, în cazul în care scade prea mult. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se...

Desert tort cu crema de cacao si nuci

In Torturi la 28 Iun 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare și, când cresc în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă...

Afisate 631 - 660 din 990 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]