RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE990
PRIETENI129
Retete

Ostropel moldovenesc, din carne de porc

In Porc la 27 Iun 2018

Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Când ceapa s-a înmuiat puțin, se adaugă feliile de piept de porc și se călesc...

Aperitiv friganele cu susan

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2018

Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe. Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate, apoi prin susan, după care se prăjesc ușor (se rumenesc) pe toate părțile, la foc mic, în...

Supa-crema de ardei copti

In Supe/Ciorbe la 24 Iun 2018

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă. Se curăță leguminoasele, se spală, se taie și se fierb în 3-4 litri de apă, până ce se înmoaie, ca...

Sandvis Caprese

In Sandvisuri la 22 Iun 2018

Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt. Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de roșie, apoi cele de mozzarella și frunzele de busuioc, spălate și zvântate în...

Salata Caprese

In Salate la 22 Iun 2018

Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime). Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca roșiile. Frunzele de busuioc se țin sub jet de apă, ca să se curețe de praf, iar apoi se...

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

In Dulciuri la 21 Iun 2018

În prealabil, se amestecă bine laptele praf cu 125 grame de nucă de cocos. Se mixează bine untul moale cu zahărul pudră, se adaugă esența de vanilie și apoi laptele praf amestecat cu 125 de grame de nucă de cocos. Când compoziția este omogenă, se iau două lingurițe...

Desert cheesecake cu visine, fara coacere

In Torturi la 19 Iun 2018

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune și se nivelează într-o formă de copt cu pereții detașabili, după care se dă la...

Colțunasi cu branza dulce

In Mancare copii la 16 Iun 2018

Pentru aluat, se amestecă făina cu grisul și sarea și se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adăugată puțin câte puțin. Se adaugă și cele două linguri de ulei de floarea soarelui și se mai frământă puțin, până ce aluatul devine elastic...

Paste mici, cu lapte și stafide

In Mancare copii la 16 Iun 2018

Se opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg. Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă. Se pun pastele în vasul în care se va...

Lichior de grepfrut (grape-fruit)

In Bauturi la 14 Iun 2018

Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1...

Crochete din cartofi și cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2018

Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin. Se răzuiește fin cașcavalul  și se adaugă peste cartofii pasați, odată cu: un ou, sare, piper și ierburi italiene (opțional). Se amestecă bine...

Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)

In Ciorbe la 13 Iun 2018

Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert, cu apă rece. Mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă, după care se reduce temperatura și se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele și se pregătesc celelalte...

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

In Prajituri la 10 Iun 2018

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul tos, vanilia, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și la urmă făina,...

Cartofi noi aromatizați, la cuptor

In la 10 Iun 2018

Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare. Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în...

Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene

In la 8 Iun 2018

Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția. Când compoziția s-a...

Desert briose cu cacao, nuci si stafide

In Dulciuri la 7 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural. Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg. Când albușurile s-au dezghețat complet, se...

Budinca sarata, cu paste si branzeturi

In Paste la 7 Iun 2018

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul. Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...

Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi

In la 5 Iun 2018

Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se înmoaie doar, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se...

Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.  Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop. Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se...

Cartofi noi, cu salata asortata de vara

In Mancaruri de legume la 4 Iun 2018

Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare. Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții. Se...

Club sandwich cu ou

In Sandvisuri la 3 Iun 2018

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...

Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine

In Prajituri la 25 Mai 2018

Mai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos fin, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, făina presărată "în...

Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana

In Ciorbe la 24 Mai 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se adună spuma când este cazul și se aruncă. Se curăță cepele, se spală, se taie...

Fasole verde cu piept de porc si rosii

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2018

Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal. Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...

Desert biscuiti spritati

In Dulciuri la 20 Mai 2018

Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția cu untură, până ce rezultă un aluat elastic și legat. Se dă aluatul la...

Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat

In Ciorbe la 19 Mai 2018

Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când s-a dezghețat, se clătește cu apă rece și apoi se pune la fiert, într-o oală cu 3 litri...

Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie

In Mancare copii la 18 Mai 2018

Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adaugată puțin câte puțin, iar la urmă și cu cele două linguri de ulei de floarea...

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca

In Prajituri la 17 Mai 2018

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se încorporează făina, treptat, ca să rezulte un aluat legat și elastic care se pune într-o folie...

Garnitura de telina la aburi, cu sos de smantana si mustar

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2018

Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru sos, se...

Cartofi taranesti la tigaie

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2018

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare. Se...

Afisate 661 - 690 din 990 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]