publicat la 05.03.2016
publicat la 28.02.2016
publicat la 24.02.2016
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de gulioare cu galuste
Curatam gulioarele si zarzavatul si ceapa verde, apoi le taiem. In doua linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi. Intr-o oala punem morcovii, ceapa , patrunjelul radacina si gulioarele taiate fasii. Adaugam apa necesara - cam 3,5-4 l - asezonam si lasam sa fiarba...
Ciorba de miel reteta cu smantana si lamaie
Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei. Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim. Adaugam apoi...
Supa gulas
Dezosam carnea si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele. Ceapa curatata se taie julien. Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam. Adaugam...
Ciorba greceasca de pui
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa. Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam...
Supa de mix de fructe
Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa. Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba pina cand acestea sunt bine fierte. Pragul de budinca il amestecam bine cu 2 linguri cu smantana...
Supa de spanac
Supa aceasta se poate face su spanac congelat cum am avut eu sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana. Daca o faceti cu spanac congelat( eu am facut cu cel de la Casa Taraneasca- mi se pare ca este cel mai bun)nu...
Supa de linte rosie
Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs. Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara....
Supa de fasole verde
Curatam zarzavatul si ceapa, le spalam si le scurgem bine de apa. Zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o lasam intreaga.Rosiile spalate le taiem feliute. In doua linguri cu ulei sotam morcovii pina uleiul capata o culoare frumoasa galbena. Adaugam toate celelalte ingredientele si apa...
Ciorba ungureasca de conopida
Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si...
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi
Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si...
Ciorbă rădăuțeană
Curatam zarzavatul si il spalam. Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa. Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la...
Ciorba pescareasca cu zeama de varza
Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici. Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din culoarea lui portocalie, sa-i dea o fata ciorbei. Adaugam apoi si celelalte legume razuite sau taiate...
Supa Imperiala de curcan
Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede. Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam cateii de...
Ciorba taraneasca cu scarita
Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata. Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati...
Ciorba de praz cu iaurt
Prazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o curatim si o lasam intreaga. Dupa ce morcovul s-a calit , adaugam ci...
Ciorba taraneasca de legume
Se curata ,se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga legumele, sare si piper.Punem cimbrul si leusteanul si lasam sa fiarba bine toate legumele. Cand sunt gata fierte adaugam zerul si stingem focul. Deasupra se presara frunze verzi de...
Ciorba de conopida cu macris
Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza. Se curata zarzavatul si ceapa si se calesc in putin ulei, morcovul si ceapa. Se adauga apoi celelalte legume, se potriveste de sare si piper . Cind sunt aproape fierte legumele se adauga macrisul spalat si curatat....
Ciorba de zarzavat
Se curata legumele iar radacinoasele se taie rondele. Pentru culoare, morcovii impreuna cu ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei. Se adauga si celelalte legume si se adauga apa, sare, piper.Lasam sa fiarba cam 3-40 de minute, apoi adaugam borsul. Cind sunt toate legumele fierte,...
Supa de ghebe
Se curata si se taie marunt toate legumele. Ghebele mele au fost congelate. In doua linguri ulei de masline pe pun morcovii si prazul si se soteaza bine cateva secunde. Adaugam celelate legume si apa necesara.Asezonam supa si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele....
Ciorba a la grec cu conopida
Carnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza. Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca). Dupa ce s-a spumuit ciorba, adaugam tot zarzavatul , apa...
Ciorba de dovlecei
Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor. Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras. Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand...
Ciorba de mazare cu galuste
Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei. Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem...
Supa de fructe
Se curata merele si se taie feliute. Intr-o oala punem visinele si gutuile din compot cu sirop cu tot. Adaugam feliile de mar si apoi apa , cuisoarele, scortisoara si sarea.Lasam sa fiarba toate fructele vreo 10 minute. Galbenusul il amestecam cu smantana si su praful de budinca. Adaugam un...
Bors din ciuperci pleurotus
Ciupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la...
Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite
Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute. Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa...
Supa ungureasca de pui
Se curata zarzavatul , se spala bine si se taie in 4 morcovii , patrunjelul radacina si rosia . Gulia si telina se taie felii.Frunzele de varza se lasa intregi la fel ca si cateii de usturoi.Ceapa se lasa intreaga. Pulpele spalate ,se pun la fiert in apa cu sare, se spumuiesc apoi se adauga...
Ciorba ardeleneasca de varza
Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza , completam cu apa si asezonam, daca mai este nevoie. Cand toate sunt fierte bine , stingem focul si...
Ciorba de cartofi cu sunca afumata
Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca). Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata. Sunca se pune la fiert intr-o oala. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. In cratita punem apoi ceapa,...
Ciorba de varza acra cu afumatura
Se pune afumatura( oase garf si carnati) la fiert circa 30 de minute.Adaugam pasta de gogosari ,varza murata taiata fideluta peste aproximativ 4-4.5 l apa. Lasam sa fiarba. La sfarsit se adauga cimbru si se potriveste de sare. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam zeama de varza,...
Ciorba de leurda
Leurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei. Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de sare si piper....