publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii
Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin cu faina. In tigaie punem ulei de maslie la incins si rumenim pe toate partile chiftelutele. Le...
Reteta de gnocchi cu rosii si vinete
Iata cum se prepara reteta de gnocchi cu rosii si vinete Pentru ca pastele se fierb foarte repede le lasam la final, cand sosul e gata, deci prima data pregatim sosul. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam bacon tocat marunt si carnat afumat, tocat si...
Reteta de paste cu somon si rosii
Iata cum se prepara Reteta de paste cu somon si rosii Pastele de obicei se fac repede si trebuie sa le servim imediat ce sunt gata, cu parmezan ras deasupra. Prima data punem apa cu sare sa fiarba pentru paste. Puteti sa alegeti ce paste va plac. Intre timp, in tigaia gril (sau...
Lasagna speciala
Carnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa) Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim putin legumele pana se inmoaie -nu foarte mult. Adaugam sare, piper si...
Mac and cheese (macaroane cu branza)
Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de faina si amestecam astfel incat sa fie absorbita de ceapa .Turnam un litru de lapte,amestecand cu...
Paste negre cu somon si sos pesto
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre. Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand sunt gata, se faramiteaza in bucati potrivite. Intr-o...
Peste cu paste macaroni
Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se fierbe prea mult-cam 10 minute) se adauga un cub concentrat de peste sua fructe de mare. Stingem...
Spaghete cu piept de pui, legume si ciuperci chinezesti
- Ciupercile chinezesti le-am cumparat uscate-le-am pus la inmuiat cca jumate de ora si le-am dat sa clocoteasca 5 minute in apa cu sare. - Am taiat pieptul de pui in fasii mici -l-am condimentat cu ulei de masline, sare, piper, seminte de susan, ghimbir proaspat razuit, curry ,sofran ,...
Paste cu ciuperci shiitake
Reteta asta se face destul de repede, deci trebuie sa ne sincronizam sa terminam de fiert pastele in acelasi timp cu gatitul ciupercilor. Am pus apa la fiert cu sare; intre timp am spalat ciupercile si le-am taiat bucati potrivite. Intr-o tigaie am pus la calit ceapa tocata fin...
Tortelini cu branza si sos pesto
-Punem apa la fiert si cand da in clocot punem sare si pastele praspete . Dupa 3-5 minute stingem si le scurgem. - In prealabil am facut sosul pesto: Intr-un vas punem frunzele de busuioc, uleiul de masline, samburii de pin, putina sare, piper alb, usturoi, parmezan ras-toate cantitati...
Paste alla Puttanesca
- Punem pastele la fiert in apa cu sare. - intre timp preparam sosul alla puttanesca: intr-o tigaie am pus ulei de malsine cu usturoi la incalzit si adaugam fileurile de anchova-lasam 2 minute sa se prajeasca la foc mic sia daugam apoi maslinele-lasma inca putin. Adaugam rosiile tocate...
Tortellini cu sos de tomate si bacon
- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat...
Paste cu ciuperci si pui
- Punem apa la fiert pentur paste si intre timp preparam sosul. - Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim cu margarina vegetala la foc mediu,si aduagam pieptul de pui taiat fasii micute. Lasma cca 7 minute , aduagam vinul si apoi dupa inca 5 minute aduagam ciupercile spalate in...
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau
- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana. - Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si...
Lasagna cu sos bolognese si vinete
Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar e de recomandat de vita sau amestec. Lasam sa se prajeasca, amestecand sa se omogenizeze...
Gnocchi cu scoici
Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata cubulete. Amestecam putin si lasma sa se inmoaie rosia si turnam rosiile din conserva tocate...
Penne picante cu sos de smantana
Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline. Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se...
Paste cu pui si sos de smantana
- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri . - Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el felii subtiri . Punem in tigaie la clait cu ulei de masline, la foc mic, sa se inmoaie ceapa cu ardeiul,...
Paste negre cu creveti
Punem apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugam pastele. Stropim cu putin ulei de masline si lasma sa fiarba (vezi timpul indicat pe pachet). Crevetii ii deocngelam in apa rece . Folositi creveti congelati , dar din cei cu carapace si capete. Sunt mai savurosi. Deci ii decongelam...
Tortellini cu branza si sos de ciuperci
- Ciupercile se taie felii si ceapa se toaca in robot marunt cu usturoiul. Intr-o cratita punem ceapa cu margarina la calit, la foc mediu, avand grija sa nu se arda. Apoi adaugam ciupercile si lasam sa se prajeasca cca 10 minute, pana scade apa lasata de ciuperci. Adaugam putin vin alb si lasam...
Paste cu ton gratinate
Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii taiati felii. Saltam cateva minute . Intr-un vas amestecam pastele cu ciupercile , porumbul,...
Spaghete cu pui
Punem spaghetele la fiert; carnea se fierbe in prealabil si se desface de pe oase in bucati mici. Eu am folosit carne de la pulpe, aripi, piept, amestecate. Intr-o tigaie punem ardeiul la calit cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt. Daca va place picant, adaugati si un chilli...
Spaghete cu vinete si rosii
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina margarina si sare. Caqnd sunt aproape fierte se stinge aragazul si le lasam 3 minute in apa in care au fiert, apoi se strecoara si stropim cu cativa picuri de ulei de masline. In tigaie tocam felii subtiri usturoiul si il calim in...
Paste carbonara reinventate
Punem pastele la fiert. Intr-o tigaie punem baconul taiat cubulete sa se prajeasca si cand prinde culoare aduagam rosiile taiate si ele marunt. Amestecam si calim cca 3-5 minute. Adaugam si presunto pe care l-am taiat fidea . Pastele fierte in apa cu sare si putin ulei de...
Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine moale si sticloasa. Adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt si adaugam ciupercile din conserva scurse. LAsam putin la foc mediu si apoi adaugam crenvustii taiati felii. Amestecam, adaugam sare, piper...
Lasagna cu ton si sardine
- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Dam deoparte. - Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Intre timp...
Paste cu pui si spanac
Pieptul de pui se taie fasii mici si le condimentam cu sare, piper alb macinat . Intr-o tigaie aduagam ulei de masline si putin unt sa se incalzeasca si adaugam cateii de usturoi zdrobiti. Cand au inceput sa se caleasca adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca , amestecand . adaugam si...
Lasagna
Pregatim sosul bolognese: tocam ceapa marunt si zdrobim usturoiul. Punem intr-o cratita la calit impreuna cu ulei de masline. Adaugam concentratul de legume, carnatul tocay marunt si apoi carnea tocata. Amestecam bine si dupa 3 minute aduagam vinul alb. Lasma sa fiarba acoperit cca 5 minute....
Linguini negre cu brocoli si creveti
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu creveti sau alte fructe de mare. Intre timp punem brocolli desfacut in buchetele la fiert in...
Paste cu sos de rosii si ciuperci
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi). Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa fin si o calim in ulei de masline,pana se inmoaie (s anu se arda) si adaugam usturoiul pisat. Adaugam...