Paste negre cu creveti

de cristeena20 in Paste, 4 Mai 2015 | 4876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de linguine negre
  • 250 gr creveti congelati
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa medie
  • ulei de masline
  • 150 gr bacon
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 galbenusuri
  • 1 cutie de smantana dulce
  • sare, piper alb, ardei iute, parmezan ras, busuioc verde proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste negre cu creveti:

Punem apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugam pastele. Stropim cu putin ulei de masline si lasma sa fiarba (vezi timpul indicat pe pachet). 

Crevetii ii deocngelam in apa rece . Folositi creveti congelati , dar din cei cu carapace si capete. Sunt mai savurosi. Deci ii decongelam si, pentru a-i manca mai usor, se curata de carapace doar pe mijloc, lasandu-se capul si coada. Daca au mustati lunci le taiem cu o foarfeca. Ii dam deoparte.

Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien in ulei de masline la calit, la foc mic. Adaugam si ardeiul taiat si el fasii subtiri, pana se inmoaie. Adaugam baconulsi lasma sa se prajeasca bine impreuna. Turnam putin vin alb si lasma sa se evapore. Punem un chilli (eu am avut kaomba africana,ce ar eun gust deosebit si sunt foarte iuti). Adaugam crevetii si saltam usor, sa nu se zdrobeasca.

Adauagam sare si piper alb si dupa cca 4 minute , nu mult deoarece crevetii se gatesc repede , dupa ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi smantana alba amestecata cu 1-2 ga,benusuri de ou si la final busuioc verde proaspat. Adaugam pastele fierte si scurse si mai lasma 1 minut sa se intrepatrunda aromele. Servim cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste negre cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu ciuperci si sos alb