publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert pere in vin alb
Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun perele. Perele se curata de coaja si se taie in jumatati. Se scoate cotorul cu...
Desert brazi de Craciun
Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga ciocolata topita cu unt, peste galbenusuri ,apoi faina cu...
Desert tarta cu pere si migdale
Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale aluatul, se adauga putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se...
Desert briose cu sirop de artar
Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ). Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar (e posibil sa se taie, dar isi revine ,in momentul in care adaugati faina si nuca) si ouale ,pe...
Desert crostata cu crema de vanilie si piersici
Aluatul: se amesteca toate ingredientele , mai putin apa, care se adauga la sfarsit.Se pune aluatul intr-o punga, in frigider 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie). Crema: se amesteca amidonul cu galbenusurile de ou. Apoi se toarna 3 lg lapte (din cei 500 ml) si se amesteca. Restul...
Desert cataif cu nuca
Eu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am pulverizat de 10 ori). Eu am gasit apa de trandafiri cu pulverizator si am gustat-o inainte, pentru a...
Capsuni/zmeura cu sirop
In cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa amestecati,dupa care puteti folosi o lingura si intoarceti usor ( fructele).Dupa alte 3-4 ore (depinde in ce...
Desert biscuiti cu seminte
Semintele se calesc intr-o tigaie, pana se rumenesc putin si se lasa la racit. Se macina intr-un robot de bucatarie,dar sa nu fie pudra . Separat ,intr-un bol combinati oul ,cu untul moale cu zaharul. Faina integrala se amesteca cu praful de copt,esenta de vaniilie, semintele si...
Desert turta dulce
Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se imparte in 3 bucati si se intinde din fiecare cate o foaie, mai groasa.Se decupeaza formele dorite si...
Desert negresa cu unt de arahide
Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-o oala, la foc mic. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se bat spuma.Se cerne cacao si se presara peste oua.Urmeaza ciocolata topita si racita partial,iar la sfarsit faina si praful de copt. Se pregateste o tava de 30x20 cm (sau mai...
Desert cu mere
Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu zaharul .Se unge o tava de 30x20 cm cu unt si se pun merele,iar deasupra presarati coaja de lamaie si cele 6 cubulete de unt,din loc in loc. Aluat: se amesteca faina cu untul,apoi se adauga restul ingredientelor si...
Desert briose reni
Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua, esenta de vanilie si crema de ciocolata calda...
Desert Tiramisu cu fructe
Se face budinca: se pune laptele la incalzit. In tot acest timp amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte din oala. Cand laptele este fierbinte, se toarna amestecul si se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa. Cand este gata, se pune esenta de vanilie si o folie...
Desert tort de ciocolata
Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao. Albusurile se bat...
Desert Stelute cu alune
Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma. Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si...
Desert fursecuri cu nuci de macadamia
Eu nu am gasit nuci de macadamia crude, asa ca am folosit prajite si sarate. Se pot taia in bucatele (eu le-am lasat intregi) si se pun pe foc impreuna cu mierea, pana se caramelizeaza. Se lasa la racit pana se face aluatul. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea....
Desert Trandafiri de ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Se inchide focul si se amesteca cu fulgii de porumb. Se pregateste o tava cu hartie de copt. Faceti gramajoare cu ajutorul a doua linguri si pot fi puse in frigider, pentru cel putin 1 ora.
Desert biscuiti cu menta
Pentru aluat : Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat) cernuta. Se tine aluatul la frigider 1 ora. Se intinde aluatul si se decupeaza...
Desert minibudinci cu zahar brun
Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare forma de briosa (cam 1 lingura si jumatate). O sa va ramana sos, dar se pune in frigider, pentru a se...
Desert fursecuri cu unt de arahide si glazura de ciocolata
Untul la temperatura camerei se amesteca cu cele doua tipuri de zahar si untul de arahide, fin. Se adauga oul, apoi praful de copt si faina, treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat, nelipicios. Se fac bilute din el care se asaza in tava (tapetata cu hartie de copt). Se introduc in cuptorul...
Desert strudel cu visine
Visinele se lasa la temperatura camerei, pana se dezgheata. Apoi le amestecati cu zaharul si le fierbeti 5 minute,pana isi lasa zeama. In acest moment, amestecati amidonul cu putina apa si turnati peste visinele, care fierb.Lasati pe aragaz, timp de 7-10 minute ,amestecand in tot acest timp,pana...
Desert la pahar cu crema caramel
Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat. Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc,...
Desert trufe de ciocolata
Ciocolata se topeste intr-un vas, pe baie de aburi. Se lasa putin la racit, dupa care se amesteca (intr-un singur sens) cu zaharul pudra, frisca lichida si mascarpone. Compozitia rezultata se pune in frigider, pana se intareste (1-2 ore). Cu ajutorul unor manusi, se formeaza bilute, care se...
Desert prajiturele whoopie
Aluat : Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie. Apoi, adaugati faina si laptele batut peste compozitie. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune aluat, cu ajutorul...
Desert budinca de cozonac cu pere
Se unge o tava de 32x22 cm cu unt. Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta se taie felii,iar 6 din ele se ung cu unt si se pun in tava,cu partea unsa in jos. Intr-o tigaie, se pun 2 lg unt la topit,...
Desert tarta cu crema si piersici
Blat : Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort cu baza detasabila.Se unge cu ulei (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de 1 ora. Crema : Se amesteca frisca...
Desert briose cu crema de unt si branza
Pentru briose : se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Untul se topeste si se lasa la racit. Se adauga peste faina, laptele, ouale, esenta rom si untul. Se pune aluat in forme de briose (eu am avut forme de silicon si de aceea nu am folosit hartie de copt) si se coc cam 18 - 20...
Desert prajitura cu caise
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi faina si praful de copt, treptat iar la sfarsit esentele. Caisele se spala, se taie in sferturi si se presara faina peste ele. Se...
Desert mousse de caramel
Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa. Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete. Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si se amesteca intr-un singur sens. Apoi, turnati 100 ml frisca lichida si adaugati galbenusurile...
Desert chec cu banane si ciocolata
Untul se amesteca cu zaharul, cam 3 minute cu mixerul, se adauga pe rand ouale, piureul de banane (se zdrobesc cu furculita)-cam 250 g. Apoi se amesteca cu o lingura, faina in 3 transe, alternand cu smantana in 2 transe, sare si bicarbonatul stins in otet. Se...