Punem intr-o craticioara,la foc mic,apa cu yaharul si amestecam din cand in cand,pana se inroasa siropul,cam 15minute.Oprim focul si punem treptat bucati de unt,amestecand contiunuu pana se topeste untul.Punem esenta de rom dupa gust.
Cu vreo ora inainte,punem la inmuita stafidele in fiola de...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam in crema de albusuri si amestecam usor .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu harie de copt si dam...
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam treptat si galbenusurile.Punem zaharul vanilat si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor de jos in sus.
Tapetam o forma de copt si turnam aluatul.Dam...
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se intaresc iar.Adaugam galbenusurile,apoi praful de la dr Oetker si omogenizam compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in ea.Dam la...
Pregatim pulpele cu cateva ore inainte si le lasam la rece.
Spalam pulpele si le uscam.
Facem un amestec din toate condimentele si le amestecam cu ulei intr-un castron mai mare,apoi trecem pulpele prin amestec.
Punem pulpele intr-un vas termorezistent si turnam berea peste ele.Dam la...
Ardeiul il curatam de seminte,il spalam si il taiem marunt.Sunca presata sau salamul victoria le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei,adaugam ardeiul si salamul si lasam cateva minute,la foc mic,amestecand.
Punem pastele la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe...
Caisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam untul cu 1/2 cana de zahar pudra pana se albeste si devine cremos,apoi incorporam...
Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2 lingurite condimente de pui, boiaua, smantana, garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore (daca avem...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe,sa nu se macine fin.Cealalta parte raman doar rupti bucati maimici.Amestecam biscuitii si cu rahatul.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana...
Eu am prajit vinetele o parte in tigaie si altele in multicookerul de la PHILIPS. Am avut o vanata foarte mare care mi-a absorbit 6 oua.
Spalam foarte bine vanata pe care o prajim cu tot cu coaja.Taiem felii subtiri vinetele,le saram si le lasam la scurs cel putin o o ora.Apoi le trecem prin...
Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.
Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu...
Lasam albusurile sa se dezghete cu cateva ore inainte.
Fructele de padure le scoatem intr-o sita si le lasam putin la scurs,dar nu trebuie sa le dezghetam.Inainte sa le punem in prajitura le acoperim cu zaharul pudra,apoi le trecem prin putina faina,ca sa nu se lase la fundul prajiturii....
Taiem un capac la ardeii grasi in dreptul coditei si scoatem semintele si membranele apoi ii spalam si ii lasam la scurs.
Punem in oala uleiul,ceapa tocata si morcovul.Apasam butonul MENIU selectam programul FRY,Apasam COOKING TIME si selectam 15minute.Apasam START si amestecam din cand in...
Punem la scurs intr-o strecuratoare piersicile din compot .
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si mixam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugata.Incorporam galbenusurile apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Preincalziti cuptorul la 180grade.
Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de ciocolata(daca nu aveti pelete de ciocolata inlocuiti cu ciocolata amaruie taiata marunt).
Batem oul...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonat si 50 gr bomboane.
Mixam oul, apoi il frecam cu zahar cateva minute, apoi adaugam uleiul si iaurtul. Adaugam compozitia de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Umplem formele cu...
Curatam visinele si ciresele de samburi,capsunile de codite si le punem intr-o sita.Punem 3linguri de zahar pudra peste ele si le lasam la scurs.Inainte sa le punem in blat.trecem fructele prin faina sau gris,sa nu se lasa la fundul blatului.
Separam albusurile de galbenusuri si lasam separat...
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si...
Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul...
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul cateva clipe, apoi adaugam o lingura de apa rece si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul topit si lasat putin sa se racoreasca. Adaugam putin iaurt, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si din nou iaurt si faina alternativ....
Capsunile le curatam de codite,le spalam,le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita,acoperite cu zaharul pudra.
Cernem faina cu praful de copt.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul alb si cel brun(daca nu aveti brun,puneti alb,dar...
Taiem cele 300gr de capsuni bucati mai mici,presaram deasupra o lingura de zahar pudra si le punem la scurs intr-o sita.Zeama ce se lasa de la ele o folosim la insiropat blatul de jos al prajiturii. Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de...
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul vanilat,zaharul alb si brun,mixand bine dupa fiecare lingura.Incorporam galbenusurile,apoi adaugam esenta de portocale, faina amestecata cu praf de copt si...
Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam...
Preincalziti cuptorul.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Fulgii de ovaz ii macinam marunt. Cerneti faina,apoi adaugati fulgii de ovaz,praful de copt si bicarbonatul si amestecam bine. Separat,batem ouale cateva minute,apoi adaugam treptat zaharul...
Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp.
BLAT:
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat 90 gr zahar brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva...
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare...
Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.
Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat 5linguri zahar si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata....
Batem albusurile cu un blat de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine.Adaugam si galbenusurile,praful de crema si la final uleiul si omogenizam bine.Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt(sau ungem cu unt si tapetam cu faina) in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit cam...
Curatam ardeii si ii taiem cubulete.
Ciupercile le punem la scurs intr-o sita cu putin timp inainte.
Mezelurile le taiem marunt.
Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam galbenusurile,saram si piperam dupa gust.Adaugam faina,pesmetul, smantana,parmezanul,branza si cascavalul,apoi...
Ciocolata de casa
Punem intr-o craticioara,la foc mic,apa cu yaharul si amestecam din cand in cand,pana se inroasa siropul,cam 15minute.Oprim focul si punem treptat bucati de unt,amestecand contiunuu pana se topeste untul.Punem esenta de rom dupa gust. Cu vreo ora inainte,punem la inmuita stafidele in fiola de...
Prajitura cu nuca si ciocolata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam in crema de albusuri si amestecam usor .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu harie de copt si dam...
Tort delicios
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam treptat si galbenusurile.Punem zaharul vanilat si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor de jos in sus. Tapetam o forma de copt si turnam aluatul.Dam...
Prajitura KREM A LA KREM cu ananas
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se intaresc iar.Adaugam galbenusurile,apoi praful de la dr Oetker si omogenizam compozitia. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in ea.Dam la...
Pulpe de pui in bere neagra la cuptor
Pregatim pulpele cu cateva ore inainte si le lasam la rece. Spalam pulpele si le uscam. Facem un amestec din toate condimentele si le amestecam cu ulei intr-un castron mai mare,apoi trecem pulpele prin amestec. Punem pulpele intr-un vas termorezistent si turnam berea peste ele.Dam la...
Paste la cuptor
Ardeiul il curatam de seminte,il spalam si il taiem marunt.Sunca presata sau salamul victoria le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei,adaugam ardeiul si salamul si lasam cateva minute,la foc mic,amestecand. Punem pastele la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe...
Chec cu cocos
Caisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam untul cu 1/2 cana de zahar pudra pana se albeste si devine cremos,apoi incorporam...
Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor
Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2 lingurite condimente de pui, boiaua, smantana, garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore (daca avem...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe,sa nu se macine fin.Cealalta parte raman doar rupti bucati maimici.Amestecam biscuitii si cu rahatul. Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana...
Vinete pane
Eu am prajit vinetele o parte in tigaie si altele in multicookerul de la PHILIPS. Am avut o vanata foarte mare care mi-a absorbit 6 oua. Spalam foarte bine vanata pe care o prajim cu tot cu coaja.Taiem felii subtiri vinetele,le saram si le lasam la scurs cel putin o o ora.Apoi le trecem prin...
Desert prajitura Eugenia
Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine. Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu...
Prajitura cu fructe de padure
Lasam albusurile sa se dezghete cu cateva ore inainte. Fructele de padure le scoatem intr-o sita si le lasam putin la scurs,dar nu trebuie sa le dezghetam.Inainte sa le punem in prajitura le acoperim cu zaharul pudra,apoi le trecem prin putina faina,ca sa nu se lase la fundul prajiturii....
Ardei umpluti la multicookerul PHIILIPS
Taiem un capac la ardeii grasi in dreptul coditei si scoatem semintele si membranele apoi ii spalam si ii lasam la scurs. Punem in oala uleiul,ceapa tocata si morcovul.Apasam butonul MENIU selectam programul FRY,Apasam COOKING TIME si selectam 15minute.Apasam START si amestecam din cand in...
Tort cu frisca si mascarpone
Punem la scurs intr-o strecuratoare piersicile din compot . Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si mixam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugata.Incorporam galbenusurile apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Briose cu ciocolata si mascarpone
Preincalziti cuptorul la 180grade. Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de ciocolata(daca nu aveti pelete de ciocolata inlocuiti cu ciocolata amaruie taiata marunt). Batem oul...
Briose party
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonat si 50 gr bomboane. Mixam oul, apoi il frecam cu zahar cateva minute, apoi adaugam uleiul si iaurtul. Adaugam compozitia de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Umplem formele cu...
Prajitura cu fructe de vara si bezea
Curatam visinele si ciresele de samburi,capsunile de codite si le punem intr-o sita.Punem 3linguri de zahar pudra peste ele si le lasam la scurs.Inainte sa le punem in blat.trecem fructele prin faina sau gris,sa nu se lasa la fundul blatului. Separam albusurile de galbenusuri si lasam separat...
Tort cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si...
Prajitura cremoasa
Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul...
Chec cu capsuni
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul cateva clipe, apoi adaugam o lingura de apa rece si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul topit si lasat putin sa se racoreasca. Adaugam putin iaurt, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si din nou iaurt si faina alternativ....
Pandispan cu capsuni
Capsunile le curatam de codite,le spalam,le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita,acoperite cu zaharul pudra. Cernem faina cu praful de copt. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul alb si cel brun(daca nu aveti brun,puneti alb,dar...
Prajitura cu capsuni
Taiem cele 300gr de capsuni bucati mai mici,presaram deasupra o lingura de zahar pudra si le punem la scurs intr-o sita.Zeama ce se lasa de la ele o folosim la insiropat blatul de jos al prajiturii. Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de...
Tort diplomat
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul vanilat,zaharul alb si brun,mixand bine dupa fiecare lingura.Incorporam galbenusurile,apoi adaugam esenta de portocale, faina amestecata cu praf de copt si...
Tort cu ananas
Punem ananasul la scurs intr-o sita. Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam...
Briose cu fructe de padure
Preincalziti cuptorul. Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Fulgii de ovaz ii macinam marunt. Cerneti faina,apoi adaugati fulgii de ovaz,praful de copt si bicarbonatul si amestecam bine. Separat,batem ouale cateva minute,apoi adaugam treptat zaharul...
Tort cu visine
Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp. BLAT: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat 90 gr zahar brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva...
Blatul meu pentru tort
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare...
Tort aniversar
Punem la scurs fructele din compot intr-o sita. Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat 5linguri zahar si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata....
Rulada KREM A LA KREM
Batem albusurile cu un blat de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine.Adaugam si galbenusurile,praful de crema si la final uleiul si omogenizam bine.Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt(sau ungem cu unt si tapetam cu faina) in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit cam...
Aperitiv
Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Ciupercile le punem la scurs intr-o sita cu putin timp inainte. Mezelurile le taiem marunt. Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam galbenusurile,saram si piperam dupa gust.Adaugam faina,pesmetul, smantana,parmezanul,branza si cascavalul,apoi...