Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor

de ela in Pui, 13 Oct 2014 | 14692 vizualizari

 

un pui fraged ca se desfacea carnea de pe oase singura...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga pentru friptura
  • ulei (de masline am pus eu)
  • 1 pui (1,5-2 kg)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 500 gr ficat pui
  • 1 ceapa
  • patrunjel cateva fire
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 3 felii paine mai veche
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 1 lingura boia
  • 2 linguri smantana
  • putin garam masala (daca aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor:

Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2 lingurite condimente de pui, boiaua, smantana, garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore (daca avem timp).

Pregatim umplutura: Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei, apoi adaugam ficatul spalat, scurs bine si taiat marunt, apoi si ciupercile scurse si taiate si ele marunt, adaugam sare si piper dupa gust si lasam pe foc vreo 15-20 minute, amestecand din cand in cand.

Feliile de paine le inmuiem in putina apa apoi le stoarcem bine. Curatam vreo doi catei de usturoi si ii tocam.

Spre sfarsitul prepararii adaugam painea si usturoiul, apoi putin patrunjel tocat. Oprim focul, lasam cateva minute sa se racoreasca apoi punem ouale si amestecam bine. Lasam sa se raceasca putin apoi umplem puiul cu aceasta compozitie. Compozitia ramasa am pus-o in alta punga, in tava cu puiul, cam 20minute, apoi am scos-o si am servit-o langa pui si piure de cartofi.

Coasem puiul sau il prindem cu scobitori ca sa nu iasa umplutura, punem puiul in punga si o legam si cu o scobitoare gaurim punga langa locul in care am legat (cateva gauri). Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 45 minute, apoi intoarcem punga incet si mai lasam vreo 20 minute, iar apoi taiem cu grija punga si mai lasam vreo 15 minute in cuptor pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate prepara puiul si direct in tava, fara punga dar atunci punem ulei si apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat