ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI315
Retete / Aperitive / Garnituri

Budinca fina de macaroane cu branza Fagaras

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2011

Punem apa cu sare intr-o oala si lasam apa sa fiarba,adaugam pastele si le lasam pe foc cat timp scrie pe punga de paste.Le scoatem si le punem la scurs intr-o sita. Radem telemeaua si branza fiecare separat. Separam albusurile de galbenusuri la oua.Batem albusurile cu sare,piper si...

Sufleu de broccoli cu chiftele

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2011

Curatam cartofii,ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata ii scoatem si ii punem la scurs. Taiem morcovii rondele si ii punem la fiert in apa cu sare 10minute,apoi adaugam si buchetelele de broccoli si mai lasam pe foc 3minute.Soatem,trecem printr-un jet de apa rece si...

Waffe sarate

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2011

Topim untul si il lasam sa se raceasca.Amestecam toate ingredientele,omogenizand bine. Lasam aparatul de waffe sa se incalzeasca cateva minute,apoi cu o lingura punem din compozitie in aparat,inchidem si lasam cateva minute,pana compozitia se rumeneste frumos.Scoatem si presaram deasupra...

Tarta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Punem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare,15minute.Ii scoatem,ii lasam sa se raceasca putin,apoi ii decojim si ii taiem cubulete. Taiem sunculita marunt.Taiem rondele prazul. Curatam ardeiul si il taiem cubulete. Dam pe razatoarea mare cascavalul si telemeaua. Batem albusurile bine cu...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

Spalam bine dovleceii,ii curatam de coaja,dar nu in intregime ci lasam bucati cu coaja,apoi ii taiem felii subtiri,ii saram si ii lasam la scurs intr-o sita,30minute. Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma cu sare si piper,dupa gust,adaugam galbenusurile,laptele,untul...

Placinta cu spanac si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta.Cand sunt gata ii scoatem din apa si ii mixam cu jumatate din unt. Frunzele de spanac se spala in apa rece si se pun la scurs intr-o sita.Le tocam marunt. Curatam usturoiul si il...

Mancare de spanac

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

Rupem coditele frunzelor de spanac, spalam bine frunzele si le punem in apa clocotita, 2-3minute, amestecand. Scoatem frunzele, le trecem printr-un jet de apa rece si le tocam marunt(le dam prin robotul de bucatarie). Usturoiul il curatam si il pisam. Il punem intr-o tigaie cu faina si calim...

Budinca de paine cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2011

Punem din timp spanacul la dezghetat.intr-o sita,il lasam sa scurga foarte bine.Daca este proaspat il oparim in apa fierbinte,il tocam si il punem la scurs. Taiem painea bucati mai mari,muschiul il taiem cubulete,ceapa verde rondele si ardeiul cubulete.Punem intr-un vas mai mare si adaugam...

Ciuperci umplute preparate la cuptorul cu halogen

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2011

Taiem coditele ciupercilor,curatam de pielita ciupercile.Tocam marunt coditele ,taiem la fel si ceapa.Taiem cubulete mici pieptul de pui dezosat.Punem putin ulei intr-o tigaie in care calim ceapa,ciupercile tocate si carnea,pana se inmoaie totul.Oprim focul si adaugam o mana de cascaval...

Orez cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

Se prepara supa in caz ca nu aveti deja gata facuta de pui. Taiem marunt ardeiul.Ciupercile le curatam si le taiem marunt. Punem in supa fierbinte ardeiul,ciupercile si morcovii si fierbem pana se inmoaie legumele.Strecuram si scoatem legumele pe o farfurie. In supa ramasa punem orezul...

Oua de Pasti -PASTE FERICIT! tuturor bucatarasilor

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2011

SARBATORI FERICITE TUTUROR!Un Paste linistit si frumos tuturor! Ouale se fierb 15minute,se lasa sa se raceasca putin.Se taie decoratiunile pt fiecare ou,se invelesc ouale cu ele si cu o lingura le scufundam in apa clocotita cateva secunde.

Tort aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2011

Intr-o tava de tort de 27cm cu inel detasabil punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din...

Cartofi cu piept de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din momentul in care incepe sa fiarba.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.Carnea o taiem fasii si o fierbem...

Sufleu de legume cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Se curata cartofii si se taie felii.Se pun la fiert in apa cu sare timp de 10minute,din momentul in care incep sa fiarba cartofii. Se despart buchetele conopida. Scoatem broccolli din congelator. Scoatem cartofii din apa si ii punem la scurs intr-o sita.Punem in apa ramasa broccolli si...

Chec aperitiv(2)

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2011

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete sunca presata. Scoatem samburii de la masline. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,adaugam pe rand...

Oua umplute cu ciuperci (delicioase!)

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

Fierbem ouale in apa 15 minute,din momentul cand incep  apa sa fiarba.Aruncam apa si le lasam sa se raceasca bine(sau le punem in apa foarte rece sa se raceasca mai repede).Le curatam de coaja si le taiem in doua,le scoatem galbenusurile. Din galbenusul crud si doua galbenusuri fierte...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2010

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,adaugam pe rand galbenusurile,faina,smantana si...

Chec aperitiv 150

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2010

Spalam conopida si o rupem buchetele mici.O punem la fiert in apa cu sare, 5minute din clipa cand incepe sa clocoteasca. Scoatem conopida si o punem intr-o sita, la scurs. Ceapa o taiem rondele, morcovul il curatam si il taiem bucati mici. Ceapa, morcovul, carnea tocata, ouale, mararul si...

Salata boeuf rapida

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2010

Punem apa la fiert,cu sare si piper,putina vegeta.Cand incepe apa sa fiarba,turnam legumele si lasam pe foc pana se inmoaie.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Taiem sunca marunt.Taiem si castraveciorii marunt.Punem intr-un vas legumele,sunca si castaveciorii si le amestecam cu...

Tarta cu legume si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Curatam vinetele,le taiem cubulete si le punem intr-o sita,la scurs,punand sare deasupra lor si lasam 30minute,apoi le trecem prin jet de apa rece. Kaizerul il punem intr-un bol cu apa rece pt a mai iesi sarea din el. Prazul il taiem marunt. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete....

Varza calita cu taietei si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Kaiserul il punem intr-un vas cu apa cu o ora inainte sa gatim,pentru a iesi sarea din el,daca nu mancam foarte sarat. Spalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol cu o lingurita de sare,o amestecam si o lasam la scurs 10minute. Pastele le punem la fiert in apa cu sare,dupa cum scrie...

Ciuperci umplute,invelite in piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2010

Spalam ciupercile cu apa fierbinte,apoi le curatam.Taiem piciorusele ciupercilor si lasam palarioarele sa se scurga.Taiem ardeiul bucati mai mici si firul de ceapa si le punem in robot la tocat.Punem intr-o craticioara cu putin ulei si calim cateva clipe.Muschiul file ramas,impreuna  cu...

Sufleu de conopida cu piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2010

Se curata cartofii,se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25minute,la foc potrivit. Se curata conopida,se desparte in buchetele,se spala si se usuca bine si se prajeste pe ambele parti,in 2linguri de unt topit.Se scot pe o farfurie si se sareaza si se pipereaza. Se...

Ciuperci si rosii umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2010

Se spala ciupercile cu apa fierbinte si se curata coaja,se taie piciorusele cu grija si se pun sa se usuce.Dupa ce s-au uscat,se sareaza si se pipereaza in interiorul palariutelor. Taiem un capacel la rosii si cu o lingurita scoatem miezul pe care il pastram pt umplutura,saram interiorul si...

Merluciu cu legume in vas roman la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2010

Se decojesc vinetele,se taie rondele,se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita,30minute. Preparam un sos din otetul balsamic,ulei,busuioc si condimentele pt peste,omogenizam bine si ungem pestele pe care il dam apoi la rece 30minute,minimum. Curatam cartofii si ii taiem rondele.Ardeiul il...

Varza calita cu kaizer la ceaun

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Curatam varza,o spalam apoi o taiem fasii subtiri.Punem varza intr-un bol si presaram deasupra sare si o amestecam putin,apoi o lasam 10minute sa se inmoaie si sa lase apa. Taiem ceapa marunt,kaiserul il taiem fasii si punem totul in ceaun,cu putin ulei.Lasam la calit putin,apoi adaugam o cana...

Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2010

Speli vinetele bine si tai coaja fasii,nu in intregime,tai rondele mai groase,le sarezi si le pui la surs pe o sita,30minute. Tai coaja rosiilor cu un cutit special de legume,apoi tai rosiile rondele mai groase. Cureti ardeii si ii tai cubulete.Ceapa verde o tai rondele.Cureti usturoiul si...

Cartofi natur la ceaun

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Se pun intr-o oala cu apa si se dau la foc potrivit.Cand incepe apa sa fiarba,se adauga sare si vegeta si patrunjel tocat(cam jumatate de pumn) si se lasa pe foc vreo 25minute pana cartofii sunt fierti dar nu foarte moi.Se rastoarna cartofii intr-o...

Dovlecel pane

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Se curata dovlecelul si se taie rondele subtiri,se sareaza si se lasa la scurs vreo 30minute.Se bat ouale cu un praf de sare si cu piper.Separat se pune intr-un bol faina si in altul pesmet cu parmezan.Se scurg bine feliile de dovlecel si se sterg cu un servetel uscat si se dau prin faina,apoi...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

Conopida se spala si se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Desfacem faina intr-un bol cu zeama de la care a fiert conopida. Separat, frecam untul spuma, apoi adaugam faina oparita, galbenusurile, smantana, jumatate din cascavalul ras si bucatelele de conopida bine scurse de...

Afisate 31 - 60 din 81 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]