Capsunile le spalam,le curatam de codite,le taiem cubulete si le punem la scurs intr-o sita.Presaram o lingura de zahar pudra peste ele.
Separam ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile.
Faina o amestecam cu praful de...
Mixam albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.
Separat.frecam galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si esenta de rom,apoi adaugam laptele.Turnam peste albusurile batute spuma si mixam.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand...
Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.
Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc.
Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam...
Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat
Cernem faina, cacaoa, praful de budinca si praful de copt.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa...
Punem la scurs intr-o sita ananasul.
Pregatim crema intre timp:
Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si amestecam bine.
Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale, esenta de portocale si de vanilie si...
Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam laptele condensat si mai mixam pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam bucatile de ananas taiate si amestecam usor.
Punem pe o tava un strat de pandispan stropit cu compot de...
Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte.
Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza,...
Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30...
Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat...
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Ciocolata o radem pe razatoarea mare.
Nuca o maruntim intr-un robot de bucatarie(lasam putin mai mare)
Cernem faina.
Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.
Untul il frecam bine cu zaharul, apoi adaugam...
Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o...
Punem branza, 2oua, aroma de vanilie, zaharul vanilat, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si portocala, grisul si omogenizam bine totul.
Tapetam o tava mare cu ulei si pesmet (daca e de ceramica nu este nevoie) si punem pe rand cate 3-4 foi de placinta unse fiecare in parte, apoi un rand de...
Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari.
Separam albusurile de...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul.
Separat,frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc.
In compozitia de galbenusuri,adaugam jumatate din spuma de...
Punem 1litru de lapte la fiert intr-o cratita de ceramica si lasam pe foc pana aproape incepe sa fiarba,apoi adaugam orezul spalat in prealabil.Lasam pana se inmoaie orezul,amestecand mereu,spre sfarsit,adaugand zaharul.Completam cu lapte de cate ori este nevoie.
Budinca de vanilie o amestecam...
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si...
Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam galbenusurile si alternativ faina amestecata cu...
Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.
Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.
Pregatim...
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu 30minute inainte,nucile...
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie.
Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si cu o lingurita de faina.Lasam la dospit 30minute.
Intr-un castron mai mare cernem faina si...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.
Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu...
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu uleiul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi esenta de lamaie. Punem compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor. Adaugam treptat faina si...
Scoatem din congelator fructele de padure,le punem intr-un bol si le lasam la temperatura camerei 30minute.Le punem in robotil de bucatarie cu 50gr zahar si le mixam,dar nu le facem pasta,sa mai ramana si bucati intregi din fructe.
Batem smantana pentru frisca.restul de 50gr zahar si cu...
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si punem din nou pe foc pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Adaugam zaharul vanilat si untul...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.
Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si...
Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.
In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand...
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu.
Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic....
Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele.
In sucul filtrat se adauga continutul...
Tiramisu reţetă cu fructe
Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si pana la 300ml punem apa.
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le frecam cu 120...
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul.
Mixam untul moale cu zaharul ramas si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile si mixam.Se pune branza,amestecan continuu....
Deliciu cu capsuni si ciocolata
Capsunile le spalam,le curatam de codite,le taiem cubulete si le punem la scurs intr-o sita.Presaram o lingura de zahar pudra peste ele. Separam ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile. Faina o amestecam cu praful de...
Prajitura cu capsuni si frisca
Mixam albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul. Separat.frecam galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si esenta de rom,apoi adaugam laptele.Turnam peste albusurile batute spuma si mixam.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand...
Prajitura pufoasa cu cirese
Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc. Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam...
Prajitura pufoasa cu piersici
Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat Cernem faina, cacaoa, praful de budinca si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa...
Tort Diplomat
Punem la scurs intr-o sita ananasul. Pregatim crema intre timp: Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si amestecam bine. Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale, esenta de portocale si de vanilie si...
Pandispan cu frisca
Punem ananasul la scurs intr-o sita. Mixam frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam laptele condensat si mai mixam pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam bucatile de ananas taiate si amestecam usor. Punem pe o tava un strat de pandispan stropit cu compot de...
Pasca cu branza si caramel
Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte. Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza,...
Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure
Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30...
Prajitura cu branza dulce
Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat...
Chec cu nuca si ciocolata
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Ciocolata o radem pe razatoarea mare. Nuca o maruntim intr-un robot de bucatarie(lasam putin mai mare) Cernem faina. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare. Untul il frecam bine cu zaharul, apoi adaugam...
Chec cu nuca si aroma de portocale
Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o...
Placinta cu branza dulce
Punem branza, 2oua, aroma de vanilie, zaharul vanilat, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si portocala, grisul si omogenizam bine totul. Tapetam o tava mare cu ulei si pesmet (daca e de ceramica nu este nevoie) si punem pe rand cate 3-4 foi de placinta unse fiecare in parte, apoi un rand de...
Prajitura cofeinizata
Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari. Separam albusurile de...
Tort aniversar
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul. Separat,frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc. In compozitia de galbenusuri,adaugam jumatate din spuma de...
Orez cu lapte si vanilie
Punem 1litru de lapte la fiert intr-o cratita de ceramica si lasam pe foc pana aproape incepe sa fiarba,apoi adaugam orezul spalat in prealabil.Lasam pana se inmoaie orezul,amestecand mereu,spre sfarsit,adaugand zaharul.Completam cu lapte de cate ori este nevoie. Budinca de vanilie o amestecam...
Prajitura Rumba (2)
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si...
Prajitura cu gem si visine
Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul. Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam galbenusurile si alternativ faina amestecata cu...
Prajitura cu caramel
Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte. Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel. Pregatim...
Prajitura Rumba
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu 30minute inainte,nucile...
Cozonac cu nuca si stafide
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie. Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si cu o lingurita de faina.Lasam la dospit 30minute. Intr-un castron mai mare cernem faina si...
Prajitura Tosca
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus. Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu...
Chec cu fructe confiate si rahat
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu uleiul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi esenta de lamaie. Punem compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor. Adaugam treptat faina si...
Inghetata cu fructe de padure-reteta cu nr 300
Scoatem din congelator fructele de padure,le punem intr-un bol si le lasam la temperatura camerei 30minute.Le punem in robotil de bucatarie cu 50gr zahar si le mixam,dar nu le facem pasta,sa mai ramana si bucati intregi din fructe. Batem smantana pentru frisca.restul de 50gr zahar si cu...
Cremsnit cu frisca
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si punem din nou pe foc pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Adaugam zaharul vanilat si untul...
Dulceata de capsuni reteta cu fructoza
Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml. Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si...
Sirop de capsuni
Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon. In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand...
Prajitura cu capsuni si bezea
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu. Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic....
Sirop de visine
Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele. In sucul filtrat se adauga continutul...
Tiramisu reţetă cu fructe
Tiramisu reţetă cu fructe Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si pana la 300ml punem apa. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam cu 120...
Chec guguluf marmorat cu branza
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul. Mixam untul moale cu zaharul ramas si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile si mixam.Se pune branza,amestecan continuu....