Prajeste ficateii in 25 ge unt pe ambele parti. Adauga ceapa si caleste-o impreuna cu ficateii 2-3 minute. Adauga vinul si condimentele. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20-25 minute, amestecand din cand in cand.
Pentru servire, incinge uleiul cu untul intr-o tigaie si caleste...
Incinge uleiul de masline cu untul intr-o tigaie. Adauga ceapa si caleste-o 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga afinele urmata de vinul rosu. Lasa sa fiarba pana cand lichidul se reduca la jumatate. Adauga cimbrul, sare si piper, dupa gust.
Pieptul de curcan prajeste-l...
Prajeste pieptul de curcan in unt.
Pentru sos amesteca intr-un blender toate ingredientele, adaugand uleiul de masline cate 1 lingura pe rand.
Serveste pieptul de curcan impreuna cu sosul verde.
Incinge cuptorul la 180 ˚ C.
Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit. Incorporeaza faina amestecata cu parful de copt si sarea. Imparte compozitia in doua. Intr-una adauga ciocolata alba si vanilia iar in cealalta ciocolata amaruie si esenta de rom. Toarna din ambele feluri de aluat...
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Amesteca fulgii de ciocolata si coaja de portocala confiata cu 1 lingura de faina.
Bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Adauga untul si amesteca. Adauga smantana si amesteca iar. Incorporeaza faina. Inglobeaza apoi fulgii de ciocolata si coaja de portocala...
Incinge cuptorul la 180 ˚ C.
Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit.Adauga coaja de lamaie, portocala, vanilia si smantana. Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.
Toarna aluatul intr-o tava de briose tapetata cu foaie de copt pentru briose si...
Pune spaghetele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le.
I ntre timp topeste intr-o tigaie 40 gr unt. Adauga ciupercile si caleste-le 4-5 minute. Smantana amestec-o cu mierea, usturoiul si sare dupa gust. Adauga aceasta compozitie in tigaie,...
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasiem si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.
Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza untul topit urmat de smantana si faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Toarna aluatul in forma pregatita si da-l...
Incinge cuptorul la 180 ˚ C.
Bate untul cu zaharul. Adauga oul urmat de iaurt si aromele. Incorporeaza faina amestecata cu bicarbonat si praf de copt.
Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Taie din el diferite forme. Aseaza formele pe o tava tapetata cu foaie de copt....
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.
Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de...
Incinge cuptorul la 180 ˚ .
Bate untul cu zaharul. Adauga galbenusurile si romul, amesteca bine. Incorporeaza smantana. Inglobeaza apoi faina cu migdalele si sarea. Pune aluatul intr-un pos si formeaza biscuiti pe o tava cu foaie de copt. Da fursecurile la copt pana cand se rumenesc usor....
Intr-un vas se amesteca cocosul cu laptele praf si zaharul pudra. Se adauga laptele condensat si se amesteca pana la omogenizare.
Din compozitia obtinuta se formeaza bilute in interiorul carora se introduce cate o migdala decojita. Bilutele se dau prin cocos si se servesc.
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru.
Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul si esenta de...
Incinge uleiul si untul intr-o tigaie. Caleste ceapa 2-3 minute apoi adauga usturoiul si orezul. Caleste totul 5-6 minute, amestecand din cand in cand.Adauga apoi ciupercile si vinul rosu. Lasa sa fiarba pana cand vinul se evapora. Adauga apoi cate 2 polonice de supa lasand sa fiarba dupa...
Fierbe pastele conform intructiunilor de pe ambalaj. Amesteca feta cu busuiocul maruntit. Dupa ce pastele au fiert, scurge-le si amestecale cu feta. Adauga tonul urmat de rosii si semintele de pin.
Amesteca feta cu usturoiul. Pesmetul amesteca-l cu parmesanul si busuiocul. Oul bate-l impreuna cu albusul si un praf de sare. Pentru un sandvis pe o rondea de vinata unge 1 lingurita de branza, adauga o felie de rosie, unge iar cu 1 lingurita de feta apoi acopera cu inca o rondea de vanata....
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt.
Topeste la bain-marie untul cu ciocolata. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Bate ouale cu zaharul apoi incorporeaza smantana urmata de compozitia cu unt. Inglobeaza amestecul cu faina apoi...
Intr-o cratita, incinge uleiul de masline. Caleste ceapa. Presara zaharul si lasa pana cand ceapa se caramelizeaza. Toarna zeama de lamaie si lasa pe foc 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adauga gulia, patrunjelul, nautul, supa de legume si bulionul. Lasa sa fiarba 40-50 de minute....
Sfarama drojdia in apa calduta amestecata cu zaharul. Lasa sa stea 10 minute. Oul bate-l cu untul topit.
Amesteca faina cu sarea. Fa o roata in centru si adauga amestecul cu drojdia si ou. Framanata aluatul pana cand devine omogen. Lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei....
Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza untul topit si untura, turnand cate putin si amestecand continuu. Adauga faina amestecata cu bicarbonatul si acidul citric. Inglobeaza albusurile spuma.
Coace foile de...
Incinge untul si uleiul intr-o tigaie. Adauga carnea si prajeste-o pe ambele parti cate 2-4 minute. Adauga usturoiul si mustarul urmat de vinul rosu si lasa sa fiarba 15 minute la foc minim. Amesteca supa cu faina si adauga in tigaie apoi amesteca bine in sos si lasa pana cand se ingroasa...
Pune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute.
Scurge ficatul de lapte. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ficatul si prajeste-l cate 4-6 minute/ parte. Adauga vinul cu...
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt in forma de inimioara.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Faina amestec-o cu praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie.Incorporeaza untul , colorantul daca...
Incinge untul intr-o cratita. Adauga ceapa si caleste-o 2-3 minute. Adauga mazarea, cartofii, merele si supa apoi lasa sa fiarba 30 de minute. Adauga Herbes de Provence apoi da supa prin blender.
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.
Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul, mierea si esenta de cocos. Incorporeaza untul urmat...
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. tapeteaza cu foaie de copt o tava dreptunghiulara.
Pune intr-o cratita pe foc, untul, zaharul si cacaoa. Lasa pana cand untul s-a topit. Amesteca bine, ia de pe foc si incorporeaza ouale pe rand. Amesteca faian cu praful de copt si nuca de cocos apoi...
Amesteca faina cu sarea si drojdia. Fa o roata in centru, adauga restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare. Framanta aluatul 5-8 minute apoi lasa-l la crescut 40-50 minute.
Dupa ce a crescut, imparte-l in bucatele. Fiecare bucata ruleaz-o intr-un clilindru apoi dai forma de...
Incinge aparatul de copt aluat de napolitane.
Pentru aluat, bate untul cu zaharul. Incorporeaza ouale. Adauga faina amestecata cu bicarbonat alternand cu laptele caldut. Coace foile pe rand apoi lasa-le sa stea intr-un loc uscat si racoros timp de 24 ore.
Pentru crema, topeste ciocolata...
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se pun intr-un vas.
Pieptul de pui se taie in bucatele. Pentru sos se amesteca iaurtul cu galbenusurile, sucul de lamaie, busuiocul si sare dupa gust.
Amesteca pastele cu sosul pregatit si pieptul de pui.
Intr-un vas amesteca toate ingredientele.
Incinge o tigaie la foc potrivit. Pune cate 1 lingurita de unt in tigaie inainte de fiecare runda de clatite. Prajeste clatitele. Serveste-le cu oua romanesti.
Ficatei de pui aromati
Prajeste ficateii in 25 ge unt pe ambele parti. Adauga ceapa si caleste-o impreuna cu ficateii 2-3 minute. Adauga vinul si condimentele. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20-25 minute, amestecand din cand in cand. Pentru servire, incinge uleiul cu untul intr-o tigaie si caleste...
Medalioane de curcan cu sos de afine
Incinge uleiul de masline cu untul intr-o tigaie. Adauga ceapa si caleste-o 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga afinele urmata de vinul rosu. Lasa sa fiarba pana cand lichidul se reduca la jumatate. Adauga cimbrul, sare si piper, dupa gust. Pieptul de curcan prajeste-l...
Piept de curcan cu sos verde
Prajeste pieptul de curcan in unt. Pentru sos amesteca intr-un blender toate ingredientele, adaugand uleiul de masline cate 1 lingura pe rand. Serveste pieptul de curcan impreuna cu sosul verde.
Briose cu biletele
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit. Incorporeaza faina amestecata cu parful de copt si sarea. Imparte compozitia in doua. Intr-una adauga ciocolata alba si vanilia iar in cealalta ciocolata amaruie si esenta de rom. Toarna din ambele feluri de aluat...
Briose cu fulgi de ciocolata si coji de portocala confiata
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Amesteca fulgii de ciocolata si coaja de portocala confiata cu 1 lingura de faina. Bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Adauga untul si amesteca. Adauga smantana si amesteca iar. Incorporeaza faina. Inglobeaza apoi fulgii de ciocolata si coaja de portocala...
Briose de primavara
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit.Adauga coaja de lamaie, portocala, vanilia si smantana. Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Toarna aluatul intr-o tava de briose tapetata cu foaie de copt pentru briose si...
Spaghete cu ciuperci in sos cu branza cu mucegai
Pune spaghetele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le. I ntre timp topeste intr-o tigaie 40 gr unt. Adauga ciupercile si caleste-le 4-5 minute. Smantana amestec-o cu mierea, usturoiul si sare dupa gust. Adauga aceasta compozitie in tigaie,...
Tort pentru mama
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasiem si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita. Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza untul topit urmat de smantana si faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Toarna aluatul in forma pregatita si da-l...
Martisoare
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate untul cu zaharul. Adauga oul urmat de iaurt si aromele. Incorporeaza faina amestecata cu bicarbonat si praf de copt. Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Taie din el diferite forme. Aseaza formele pe o tava tapetata cu foaie de copt....
Tort pufos si crocant
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita. Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de...
Fursecuri
Incinge cuptorul la 180 ˚ . Bate untul cu zaharul. Adauga galbenusurile si romul, amesteca bine. Incorporeaza smantana. Inglobeaza apoi faina cu migdalele si sarea. Pune aluatul intr-un pos si formeaza biscuiti pe o tava cu foaie de copt. Da fursecurile la copt pana cand se rumenesc usor....
Raffaello
Intr-un vas se amesteca cocosul cu laptele praf si zaharul pudra. Se adauga laptele condensat si se amesteca pana la omogenizare. Din compozitia obtinuta se formeaza bilute in interiorul carora se introduce cate o migdala decojita. Bilutele se dau prin cocos si se servesc.
Crunchy Cake
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul si esenta de...
Risotto cu ciuperci
Incinge uleiul si untul intr-o tigaie. Caleste ceapa 2-3 minute apoi adauga usturoiul si orezul. Caleste totul 5-6 minute, amestecand din cand in cand.Adauga apoi ciupercile si vinul rosu. Lasa sa fiarba pana cand vinul se evapora. Adauga apoi cate 2 polonice de supa lasand sa fiarba dupa...
Paste cu ton, feta si rosii cherry
Fierbe pastele conform intructiunilor de pe ambalaj. Amesteca feta cu busuiocul maruntit. Dupa ce pastele au fiert, scurge-le si amestecale cu feta. Adauga tonul urmat de rosii si semintele de pin.
Sandvisuri din vinete
Amesteca feta cu usturoiul. Pesmetul amesteca-l cu parmesanul si busuiocul. Oul bate-l impreuna cu albusul si un praf de sare. Pentru un sandvis pe o rondea de vinata unge 1 lingurita de branza, adauga o felie de rosie, unge iar cu 1 lingurita de feta apoi acopera cu inca o rondea de vanata....
Brownies cu banane
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Bate ouale cu zaharul apoi incorporeaza smantana urmata de compozitia cu unt. Inglobeaza amestecul cu faina apoi...
Supa marocana
Intr-o cratita, incinge uleiul de masline. Caleste ceapa. Presara zaharul si lasa pana cand ceapa se caramelizeaza. Toarna zeama de lamaie si lasa pe foc 5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga gulia, patrunjelul, nautul, supa de legume si bulionul. Lasa sa fiarba 40-50 de minute....
Placinte integrale cu branza si marar
Sfarama drojdia in apa calduta amestecata cu zaharul. Lasa sa stea 10 minute. Oul bate-l cu untul topit. Amesteca faina cu sarea. Fa o roata in centru si adauga amestecul cu drojdia si ou. Framanata aluatul pana cand devine omogen. Lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei....
Napolitane II
Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza untul topit si untura, turnand cate putin si amestecand continuu. Adauga faina amestecata cu bicarbonatul si acidul citric. Inglobeaza albusurile spuma. Coace foile de...
Muschi de vita cu sos de vin rosu
Incinge untul si uleiul intr-o tigaie. Adauga carnea si prajeste-o pe ambele parti cate 2-4 minute. Adauga usturoiul si mustarul urmat de vinul rosu si lasa sa fiarba 15 minute la foc minim. Amesteca supa cu faina si adauga in tigaie apoi amesteca bine in sos si lasa pana cand se ingroasa...
Ficat de pui in sos rosu cu stafide
Pune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute. Scurge ficatul de lapte. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ficatul si prajeste-l cate 4-6 minute/ parte. Adauga vinul cu...
Valentine's Cake
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt in forma de inimioara. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Faina amestec-o cu praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie.Incorporeaza untul , colorantul daca...
Supa de mazare, mere si cartofi
Incinge untul intr-o cratita. Adauga ceapa si caleste-o 2-3 minute. Adauga mazarea, cartofii, merele si supa apoi lasa sa fiarba 30 de minute. Adauga Herbes de Provence apoi da supa prin blender.
Tort cu ciocolata si visine
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul, mierea si esenta de cocos. Incorporeaza untul urmat...
Brownies cu nuca de cocos
Incinge cuptorul la 180 ˚ C. tapeteaza cu foaie de copt o tava dreptunghiulara. Pune intr-o cratita pe foc, untul, zaharul si cacaoa. Lasa pana cand untul s-a topit. Amesteca bine, ia de pe foc si incorporeaza ouale pe rand. Amesteca faian cu praful de copt si nuca de cocos apoi...
Bagels
Amesteca faina cu sarea si drojdia. Fa o roata in centru, adauga restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare. Framanta aluatul 5-8 minute apoi lasa-l la crescut 40-50 minute. Dupa ce a crescut, imparte-l in bucatele. Fiecare bucata ruleaz-o intr-un clilindru apoi dai forma de...
Napolitane
Incinge aparatul de copt aluat de napolitane. Pentru aluat, bate untul cu zaharul. Incorporeaza ouale. Adauga faina amestecata cu bicarbonat alternand cu laptele caldut. Coace foile pe rand apoi lasa-le sa stea intr-un loc uscat si racoros timp de 24 ore. Pentru crema, topeste ciocolata...
Paste cu sos si piept de pui
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se pun intr-un vas. Pieptul de pui se taie in bucatele. Pentru sos se amesteca iaurtul cu galbenusurile, sucul de lamaie, busuiocul si sare dupa gust. Amesteca pastele cu sosul pregatit si pieptul de pui.
Pancakes cu porumb si branza
Intr-un vas amesteca toate ingredientele. Incinge o tigaie la foc potrivit. Pune cate 1 lingurita de unt in tigaie inainte de fiecare runda de clatite. Prajeste clatitele. Serveste-le cu oua romanesti.