
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de fasole cu afumatura
Se pune fasolea de cu seara in apa la inmuiat. Bucata de afumatura se spala si se pune in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. In oala in care se va face ciorba se pune afumatura in apa sa fiarba cu capac. Legumele se curata si se taie cubulete. Fasolea se pune si ea in apa sa...
Pizza Ardeleneasca
Blatul : se face maiaua, dupa care se amesteca toate ingredientele cat sa iasa un aluat putin mai moale decat la paine. Se lasa la dospit. Sosul de rosii : ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in putin ulei dupa care se stinge cu bulionul si se lasa sa...
Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor
Se curata si se spala legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, pastarnacul si telina se taie cubulete. Se pune intr-o cratita uleiul la incins dupa care se adauga morcovii si se calesc pana se coloreaza uleiul de la ei. Se adauga restul de legume, se mai lasa putin, dupa care se toarna...
Ciorba de lascute
Se curata morcovii si ceapa si se taie cubulete. Pieptul presat la fel se taie in cubulete si se pun toate la calit in 3-4 lg ulei timp de 5 minute. Se sting cu apa fierbinte si se lasa la fiert. Intre timp se fierb pastele fainoase in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert morcovul se adauga pastele...
Salata de cruditati
Se spala si se curata legumele. Varza, telina si morcovii se dau pe razatoare, la fel si merele. Se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine impreuna cu mierea, sucul de la 1/2 lamaie (sau in functie de cat de acra doriti sa fie) si un varf cutit sare. Se aranjeaza intr-un bol cu felii de...
Ficatei de pui cu ceapa
Se curata si se taie marunt ceapa, se pune la calit in putin ulei. Ficatul il spalam si-l punem in apa fierbinte sa dea cateva clocote. Se scoate, se lasa la scurs si se adauga peste ceapa. Lasam sa fiarba impreuna cu ceapa si un pic de apa (sau mai multa, depinde cat sos doriti). Se...
Tort cu crema de branza si ciocolata
Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile amestecate cu uleiul. Se incorporeaza faina usor dupa care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-o tava mai mare si din cauza asta nu l-am putut taia in trei). Se da la cuptor pt...
Ciorba de porc cu legume
Am pus la fiert lopatica. Cand a fost aproape gata, am luat carnea de pe ea, am taiat-o marunt si am lasat-o deoparte. Am curatat si taiat cubulete morcovul, pastarnacul si telina. Ceapa am taiat-o marunt si le-am pus la calit in putin ulei. Am turnat peste apa in care a fiert carnea, am...
Pulpe de pui cu lamaie, mere si cartofi
Se spala pulpele, se taie in doua si se sterg bine cu prosop de bucatarie. Uleiul se amesteca bine cu celelalte condimente. Pulpele se pun intr-o tava incapatoare si se ung bine cu uleiul. Cartofii se curata si se taie felii mai mari si se aseaza in jurul carnii. Se da tava la cuptor la 200 grade...
Carne de porc in sos de mustar
Se taie carnea bucatele ca pt snitele, se bat cu ciocanu, se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se dau prin faina. Intr-o tigaie, se incinge 2 lg ulei dupa care se rumeneste carnea pe ambele parti. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in 3-4 lg ulei. Se pune putina sare, se mai lasa...
Sarmalute cu ceafa afumata
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se...
Ciorba de pui cu zeama de varza
Se curata legumele si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul si se adauga legumele si se lasa la calit pt. cateva minute. Se stinge cu 3 litri apa fierbinte si se lasa la fiert. Intre timp pieptul se spala si se taie bucatele dupa care se da in cateva clocote separat....
Prajitura cu nuca de cocos
Albusurile se bat spuma bine si se adauga pe rand zaharul mixand dupa fiecare lg. Dupa ce s-a topit zaharul se pun cele 3 lg faina si apoi nuca de cocos mestecandu-se usor pana la omogenizare. Se tapeteaza tava cu unt si faina si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptor la foc...