Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1575
PRIETENI391
Retete

Tabouleh a la Panacris

In Mancaruri de post la 11 Iun 2021

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa verde și hasnațuchi se curăță și toacă mărunt. Roșiile se spală și se taie cubulețe....

Sirop din petale de trandafiri

In Sirop / Compot la 9 Iun 2021

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la...

Bame cu carne de porc

In Mancaruri de legume la 9 Iun 2021

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide. Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul...

Gem de capsuni la masina de paine

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2021

Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun  întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte grame de căpșuni curățate aveți, atâtea grame de zahăr presărați peste ele. Răsuciți...

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2021

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

In Prajituri la 5 Iun 2021

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe pe deplin! După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și...

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2021

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de...

Desert racoritor cu capsuni si mango

In Dulciuri la 1 Iun 2021

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...

Pizza rulata

In Pizza la 31 Mai 2021

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul...

Sirop din flori de soc la rece

In Sirop / Compot la 28 Mai 2021

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...

Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume

In Mancaruri de legume la 20 Mai 2021

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...

Desert Norisorii Dianei

In Dulciuri la 16 Mai 2021

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...

Sarmalute in frunze de tei

In Mancaruri cu carne la 15 Mai 2021

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă carnea tocată, boiaua dulce de ardei, sare și piper după...

Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol

In Fructe de mare la 15 Mai 2021

 Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute. Apoi se adaugă orezul se condimetează, se adaugă apa și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit....

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

In Supe/Ciorbe la 7 Mai 2021

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se pun într-un blender, împreună cu mierea și brânza cremoasă și se pasează...

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2021

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Pentru crema de bază am ales...

Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate si sparanghel

In Multicooking la 5 Mai 2021

Șira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste carne. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața...

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

In Ciorbe la 3 Mai 2021

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile (frunzele de sfeclă roșie, lobodă,...

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

In Prajituri la 3 Mai 2021

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă. Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

In Vegan / Raw vegan la 2 Mai 2021

Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate vegetalele. Apoi se scot din vas, se pun în vasul unui blender, sau în alt vas, dacă...

Salata de cartofi cu macrou afumat

In Salate la 2 Mai 2021

Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece. Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece...

Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2021

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie....

Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

In Prajituri la 21 Apr 2021

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul,...

Aperitiv rulada cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2021

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele 6 albușuri se bat energic cu puțină sare și un strop de oțet până se obține o spumă de...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

In Dulceata / Gem la 18 Apr 2021

Cum spunea și Clementina, mai greu cu culesul toporașilor minunați! 😉 Dar este exact exercițiul de stretching ce mi-a lipsit zilele astea de interdecție în sala de fitness😉 Chiar mi s-a relaxat musculatura spatelui, copaselor, feselor și brațelor! 😉 așa că am îmbinat...

Desert cozonac Leopard Keto

In Dulciuri la 16 Apr 2021

Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de...

Sarmalute in frunza de stevie

In Mancaruri cu carne la 16 Apr 2021

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă...

Desert pasca turnata cu fructe confiate

In Dulciuri la 15 Apr 2021

Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de...

Ciorba/supa din carne de ied

In Supe/Ciorbe la 15 Apr 2021

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot bucățile de ied, se scoate carnea de pe os, apoi se pun într-o altă oală, sau aceeași...

Friptura din pulpa de ied

In Oaie la 15 Apr 2021

Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de...

Afisate 91 - 120 din 1575 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Doctorul iti va spune sa stai departe de bautura. Nu-i bai, poti bea cu paiul.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 18

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]