Cum se prepara aceste Pulpe de pui pe pat de varza dulce - Reteta usoara si dietetica
Varza curățată de frunzele veștejite și eventualele impurități se toacă fideluță.
Ceapa și ardeiul se spaălă și se taie felii subțiri.
Înt-o tavă termorezistentă șe așează...
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu carne de vita, curcan si ciuperci
Untul se topește într-o crăticioră pe Bain-Marie sau la microunde.
Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă făina, praful de copt și sarea data prin sită.
Se începe...
Iata cum se prepara Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere
Ciocănelele de curcan se curăță de eventualele resturi de pene (tulei) și se pun la fiert la foc mic, în cazul meu la slow-coock, împreună cu Vigita (sau legume deshidratate) cca. 3 ore....
Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina
Ceafa se fasonează și taie cubulețe.
Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă.
După ce legumele au devent translucide, se adaugă cubulețele de carne...
Iata cum se prepara Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti
Fileurile de pui se bat ușor cât să se aplatizeze.
Apoi se ung cu muștar pe toată suprafața.
Legumele chinezești decongelate se așază peste filuerile de aromatizate cu muștar.
Se rulează și se...
Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna
Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă.
Între timp se curăță cartofii, dovleacul și...
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur:
Pulpele de pui se curăță, spală și taie în două. În vasul de ceramică al minunatului aparat de gătit slow de la CrockPot se așază pulpele, se asezonează cu mirodeniile ptr carnea de pui, uleiul...
În primul rând ne ocupăm de marinadă.
Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele.
Ciolanul se spală apoi se...
Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți.
Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu,...
Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb,...
Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute.
Dovlecelul se curăță, se taie în două, se curăță de semințe, apoi se taie felii de cca. 1 cm, se dau cu un...
Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt.
Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic,...
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până a doua zi.
Ficatul se scurge de lapte și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare timp de 35 minute, la foc mediu....
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până a doua zi.
Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se...
Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea.
Pieptul de rață se pune într-un vas termorezistent, se adaugă lichidul de marinare răcorit și se lasă la rece până...
Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpțâna de usturoi se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu...
Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă carnea tocată, boiaua dulce de ardei, sare și piper după...
Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă...
Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.
Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de...
Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile în interior.
Carnea se scoate și se lasă la odihnit, se asezonează de sare, piper, cimbru...
Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.
Ceapa se curăță și se taie mărunt.
Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic...
Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare.
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul...
De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.
Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a...
Pentru foaia de ruladă:
Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu cât tava e mai mare cu...
Carnea de vită se taie fâșii subțiri.
Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute.
Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien...
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.
(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.
Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.
Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...
Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.
Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul...
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie.
Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu bere, se pune într-o tavă termorezistentă și se unge cu ulei de...
Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.
Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide....
Pulpe de pui pe pat de varza dulce - Reteta usoara si dietetica
Cum se prepara aceste Pulpe de pui pe pat de varza dulce - Reteta usoara si dietetica Varza curățată de frunzele veștejite și eventualele impurități se toacă fideluță. Ceapa și ardeiul se spaălă și se taie felii subțiri. Înt-o tavă termorezistentă șe așează...
Reteta de placinta cu carne de vita, curcan si ciuperci
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu carne de vita, curcan si ciuperci Untul se topește într-o crăticioră pe Bain-Marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă făina, praful de copt și sarea data prin sită. Se începe...
Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere
Iata cum se prepara Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere Ciocănelele de curcan se curăță de eventualele resturi de pene (tulei) și se pun la fiert la foc mic, în cazul meu la slow-coock, împreună cu Vigita (sau legume deshidratate) cca. 3 ore....
Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina
Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă. După ce legumele au devent translucide, se adaugă cubulețele de carne...
Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti
Iata cum se prepara Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti Fileurile de pui se bat ușor cât să se aplatizeze. Apoi se ung cu muștar pe toată suprafața. Legumele chinezești decongelate se așază peste filuerile de aromatizate cu muștar. Se rulează și se...
Reteta de friptura de porc cu roade de toamna
Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă. Între timp se curăță cartofii, dovleacul și...
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur: Pulpele de pui se curăță, spală și taie în două. În vasul de ceramică al minunatului aparat de gătit slow de la CrockPot se așază pulpele, se asezonează cu mirodeniile ptr carnea de pui, uleiul...
Ciolan de porc la Multicooker
În primul rând ne ocupăm de marinadă. Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele. Ciolanul se spală apoi se...
Fasole galbena cu perisoare
Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu,...
Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi
Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb,...
Musaca din vinete si dovlecei
Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se curăță, se taie în două, se curăță de semințe, apoi se taie felii de cca. 1 cm, se dau cu un...
Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc
Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic,...
Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până a doua zi. Ficatul se scurge de lapte și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare timp de 35 minute, la foc mediu....
Ficat de strut, flambat
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până a doua zi. Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se...
Pastrama din piept de rata a la Mihaela
Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un vas termorezistent, se adaugă lichidul de marinare răcorit și se lasă la rece până...
Maduva de strut coapta
Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpțâna de usturoi se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu...
Sarmalute in frunze de tei
Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă carnea tocată, boiaua dulce de ardei, sare și piper după...
Sarmalute in frunza de stevie
Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă...
Friptura din pulpa de ied
Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de...
Muschi de vita Wellington
Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile în interior. Carnea se scoate și se lasă la odihnit, se asezonează de sare, piper, cimbru...
Fleica de porc umpluta
Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic...
Chiftelute cu seminte de susan si in auriu
Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare. Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul...
Cotlet de porc aromatizat
De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece. Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a...
Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati
Pentru foaia de ruladă: Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu cât tava e mai mare cu...
Vită cu legume a la Robert
Carnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien...
Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Cordon bleu din piept de pui
Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...
File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval
Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi. Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul...
Pui pe sticla cu ananas, zucchini si morcovi
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu bere, se pune într-o tavă termorezistentă și se unge cu ulei de...
Bucatele de pui cu sos de muștar
Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier. Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide....