publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Cuburi de cartofi cu boia si porc la tava
Carnea de porc am pus-o de cu o seara inainte la marinat,in sos de soia,chimen,chilly si 50 ml vin alb,iar astazi doar am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus-o intr-o tava impreuna cu marinata si 1 lingurita de ulei,si apoi am dat-o la cuptor la foc mic...
Gratar de porc cu cartofi prajiti :)
Acum 2 seri scosesem din congelator pulpa de porc cu gandul de a face un gratar pentru ca imi era dor de gustul acela pe care il da prepararea carnii la gratar,insa,am lasat carnea la dezghetat in frigider,pana a 2-a zi,apoi am marinat-o cu otet de orez,sos de peste,5 spices,garam masala si am...
Piept de porc marinat in lapte
Am pus de dimineata la marinat pieptul de porc in lapte usor caldut in care am dizolvat pasta de curry si cea de creveti.am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie si l-am lasat la marinat aproximativ 4 ore (daca aveti timp il puteti lasa de seara pana a 2-a zi),odata la 20-30 minute am tot...
Chiftele in sos de cocos cu mustar
Chiftelele: Am amestecat bine carnea in robot,tot acolo am adaugat pasta de curry,scortisoara,chimenul,ghimbirul macinat,ouale,parmezanul si celelalte condimente.Am amestecat totul bine cu ajutorul robotului,apoi am format din carnea condimentata,chiftelute mai mici pe care le-am prajit intr-o...
Porc cu legume si orez salbatic
Carnea de porc o avem deja taiata cubulete,am pus peste ea sos de peste,otet de orez si 5 spices si am lasat-o la marinat pana cand am fost eu la piata Morcovii i-am taiat bastonase,bambusul la fel, o ceapa verde am taiat-o marunt si cealalta am taiat-o rondele.Am pregatit dinainte toate...
Piept de porc la cuptor cu sos de mustar
Carnea: Am marinat pieptul de porc in sos de peste,otet de orez,5 spices,ghimbir praf si l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi intr-o cratita mai mare,am pus usturoiul taiat felii,untul,uleiul de masline,carnea marinata,slaninuta si marinata si am dat la cuptor la foc mic,aproximativ o...
Pui la cuptor si cuscus in 2 culori
Puiul l-am pus intr-un castron si l-am marinat cu garam masala,chimen,chilly,ulei de porumb,sos de peste,l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi am pus in el 2 stelute de anason,am asezat puiul pe o coala mare de hartie de copt,am turnat si marinata in el,am inchis bine hartia,l-am pus...
Porc cu sos bearnaise
Am pus carnea la marinat in sos de peste,otet de orez,tika masala si am lasat-o asa cateva ore pentru a se fragezi.Am asezat apoi carnea intr-o tava si am tocat 1 catel de usturoi si o jumatate de ardei iute,am pus si 40-50 ml vin alb si am dat carnea la cuptor pana cand s-a rumenit frumos....
Pulpe cu miere si piure de mazare
Pulpele de pui le-am asat cateva ore la marinat in sos de peste,sos de stridii,otet de orez,apa de flori de portocal,5 spices.Dupa ce s-au marinat si aromat bine le-am pus intr-o cratita impreuna cu marinata,vinul si untul si le-am dat la cuptor pana cand au prins o culoare frumoasa.Cu 10 minute...
Friptura de porc cu ciuperci si cuscus
Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit ,apoi am pus bucatile de carne,pe...
Curry de pui cu orez basmati
Am taiat in cubulete de 2 cm pulpele de pui si le-am pus la marinat in apa de flori de portocal,sos de ardei iuti si sos de stridii,pana cand carnea s-a marinat,m-am ocupat de legume.Am tocat marunt ceapa,usturoiul si ciupercile si am pregatit condimentele necesare acestui preparat. Intr-o...
Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly
Dovleceii i-am taiat in 3 bucati fiecare,potrivite ca si marime,am scos miezul din fiecare bucata,am presarat peste ei putina sare si ulei si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste carnea macinata am pus salvie tocata marunt,usturoi tocat,turmenic,chimen,sare,chilly,apa de...
Pui cu susan si avocado
Pulpele de pui le-am taiat in bucatele mici (pentru a se gati mai repede),am pus peste ele sos de stridii,sos de ardei iuti si le-am lasat putin sa se marineze pana cand am pregatit celelalte ingrediente. Am pus orezul la foc intr-o craticioara cu sare,apa,cardamon,anason,cuisoare si am...
Piept de rata cu sos de mere si cimbru
Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora,apoi l-am pus intr-o tava mica cu pielea in jos si l-am pus pe aragaz la foc mic,pana cand grasimea din...
Friptura de porc cu cartofi noi
Am marinat carnea de porc in putin sos de soia si sos de ardei iuti,apoi intr-o cratita am pus la foc putin ulei,usturoiul tocat marunt si 1 lingura pasta de creveti,am lasat pe foc pana cand usturoiul s-a rumenit usor (fara sa se arda),am adaugat apoi bucatile de carne,le-am lasat 2 minute...
Vermicelli cu pui si legume
Pulpele de pui le-am taiat in bucati mici,le-am marinat putin cu sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti.Usturoiul l-am tocat marunt,morcovii si vanata le-am taiat bastonase.In wok am pus putin ulei,usturoiul tocat,chimen macinat,curry,pasta de creveti,pasta de curry si am lasat la foc iute...
Friptura de porc cu conopida pane
Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte...
Barcute de curcan cu legume la cuptor
Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care sunt un fel de chiftele mai mari) si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus deasupra...
Cotlet cu sos de cidru si ciuperci
Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor...
Tocana de porc cu legume si porumb dulce
Carnea de porc am taiat-o in cubulete potrivite ca si marime si inainte de cu o zi am pus-o la marinat in sos de soia,sos de stridii,sos de ardei iuti,pentru a se fragezi foarte bine. Usturoiul si ceapa le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu putin ulei pentru a le cali...
Ciocanele in bacon si cartofi noi
Ciocanelele de pui le-am spalat si apoi le-am uscat bine cu un prosop de hartie,le-am crestat din loc in loc,am pregatit o marinata din sos de soia,sos de stridii,sos de ardei iuti,chimen macinat si curry,am uns bine ciocanelele cu aceasta marinata si le-am lasat asa 2 ore. Dupa acest timp...
Chiftelute cu sos de rosii si busuioc
Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet. Intr-o tigaie am...
Pui picant cu orez basmatti
Puiul: Am dezosat pulpele de pui,am taiat carnea in cubulete si am marinat-o in sos de stridii,sos soia,sos de ardei iuti,am lasat-o la marinat aproximativ o ora si apoi intr-un wok am taiat marunt usturoiul si morcovul,le-am calit in putin ulei la foc iute,am adaugat pasta de creveti,pasta de...
Coaste picante la cuptor
Coastele : Am spalat si sters bine costele,apoi le-am pus la marinat in sos de ardei iuti cu sos de stridii,tika masala,ghimbir macinat si le-am lasat aproximativ o ora in acest sos,apoi le-am pus intr-o tava cu sosul in care au stat si o canuta de apa si le-am dat la cuptor la foc foarte mic...
Snitel la capac
Am batut bine carnea si apoi am pus-o la marinat intr-un castron cu sos stridii,sos de soia si sos tobasco,si am lasat-o asa aproximativ 1 ora pentru a se fragezi. Dupa acest timp am luat fiecare bucata de carne si am dat-o prin faina alba,apoi am pus-o intr-o tigaie cu putin ulei si am...
Inima de porc si orez cu fasole rosie
Am spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru 1 ora.Apoi le-am scos si le-am taiat in bucati de aproxmativ 2-3 cm si le-am spalat din nou.Dupa ce...
Piure de linte cu telina si friptura
Lintea: Am pus o oala la foc cu 250 gr linte,500 ml apa si telina curatata si taiata cuburi potrivite ca si marime.Separat intr-o alta craticioara am fiert cei 2 cartofi taiati cubulete.Cand toate legumele au fiert,am adaugat condimentele pentru a da gust piureului,am strecurat cartofii si i-am...
Porc in stil Hong Kong
Carnea taiata cubulete se condimenteaza cu sare,piper si 5 spices,apoi se prajeste cateva secunde la foc foarte mare,doar cat sa se rumeneasca frumos.Am scos apoi carnea pe un servet de hartie,am facut un aluat din 1 ou,faina si bere,am luat fiecare bucatica de carne si am trecut-o prin acest...
Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin
Puiul :Am transat puiul si apoi l-am pus la marinat in sos soia,turmenic,ghimbir macinat,coriandru,pudra de mustar,si usturoi verde tocat si l-am lasat asa cam o ora,pentru ca toate aromele sa patrunda bine carnea.Dupa ce s-a marinat carnea,am luat o tava yena am pus in ea putin ulei,am asezat...
Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata
Chiftelele : carnea macinata am pus-o intr-un castron si am adaugat peste ea ouale,usturoiul tocat,pesmetul,coriandrul si condimentele si am amestecat bine de tot,apoi am format cu mana si cu ajutorul unei furculite,gogoloaie de carne,pe care le-am aplatizat pentru a se praji uniform, le-am pus...