Piure de linte cu telina si friptura

de papabundetot in Porc, 5 Apr 2014 | 4119 vizualizari

 

Pentru astazi,fiind mai pe fuga am pregatit un preparat simplu dar foarte gustos si hranitor in acelasi timp. Pentru ca am vrut altceva decat cartofi sau orez ca si garnitura la o friptura,m-am gandit ca un piure de linte ar fi foarte potrivit.Se pare ca ideea mea a fost una potrivita pentru ca preparatul final a fost savurat si laudat de cei dragi mie. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru piure:
  • 250 gr linte rosie
  • 500 gr apa
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • boia,
  • turmenic,
  • chilly
  • sare roz de himalaya
  • 6 frunze de menta
  • Pentru friptura:
  • 7-8 felii pulpa de porc
  • sos soia
  • sos stridii
  • otet xeres
  • garam masala
  • praf ghimbir macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de linte cu telina si friptura:

Lintea: Am pus o oala la foc cu 250 gr linte,500 ml apa si telina curatata si taiata cuburi potrivite ca si marime.Separat intr-o alta craticioara am fiert cei 2 cartofi taiati cubulete.Cand toate legumele au fiert,am adaugat condimentele pentru a da gust piureului,am strecurat cartofii si i-am pus peste linte,am taiat marunt frunzele de menta si le-am adaugat si pe ele,apoi am pus in functiune blenderul si am pasat bine lintea si legumele pana cand am obtinut un piure potrivit ca si textura.Daca va iese prea moale,mai fierbeti separat 1 cartof si il adaugati.

Carnea: Am marinat 1 ora carnea in sos soia,1 lingurita sos de stridii,otet,garam masala si ghimbir,apoi am pus-o intr-o tava si impreuna cu marinata in care a stat ,am dat carnea la cuptor.Am adaugat si un strop de apa pentru a dilua putin sosul format si am lasat-o pana cand s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.

Am servit friptura de porc cu piure de linte alaturi de o salata de verdeturi care au completat aromele cu prospetimea lor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de linte cu telina si friptura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat