publicat la 09.02.2016
publicat la 09.02.2016
publicat la 09.02.2016
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Paine fara framantare
Este foarte rapida. Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea, adaugam drojdia dizolvata si apa si amestecam cu o lingura pana se ¨aduna¨ aluatul. Aluatul va fi moale si lipicios, da e bine asa. Il acoperim si il bagam la frigider unde il lasam pentru cel putin 12 ore. Eu l-am...
Pilav de bulgur cu legume
Calim toate legumele tocate mic, inclusiv cartoful, in doua/trei linguri de ulei de masline timp de cateva minute. E foarte important sa fie tocate foarte mic pentru ca trebuie sa se patrunda repede. Adaugam bulgurul si lasam 1/2 minute, dupa care adaugam supa fierbinte (sau apa fierbinte in care...
French toast cu capsuni
Incepem prin a taia capsunile feliute sau cubulete si le punem intr-un bol cu cele doua linguri cu miere. Punem jumatate din cantitatea de lapte pe foc cu coaja de portocala si doua linguri de zahar pana incepe sa fiarba. Cand laptele a inceput sa fiarba, stingem focul si il amestecam cu...
Quesadilla cu pui
Am inceput cu salsa ca sa aiba timp sa se imbineze aromele. Am taiat in 8 rosiarele, tocat marunt putin ardei iute si ceapa, am pus sare dupa gust si o lingura de ulei de masline si am lasat de o parte. Taiem pieptul de pui fasii subtiri si punem toate condimentele peste el, amestecam bine si...
Burger cu curcan
Desi timpul de gatire e mai lung, asamblarea e foarte rapida. Incepem prin a pregati carnea pe care o punem intr-o tava cu o lingurita de vegeta de gaina, piper, jumatate de pahar de vin, jumatate de pahar de apa si cei 4 catei de usturoi, tava o invelim cu staniol si o bagam la cuptor la 150 de...
Fajitas cu piept de pui
Incepem prin a taia pieptul de puii fasii subtiri dupa care il punem la marinat cu uleiul de masline, sare, piper si cumin. Intre timp spalam ardeii, ii curatam si ii taiem fasii subtiri si curatam ceapa si o taiem solzisori. Carnea o punem intr-o tigaie antiaderenta cu tot cu marinata...
Pulpite de pui invelite in bacon cu orez
Incepem prin a spala bine pulpele si a le pune la fiert in 3/4 cani de apa. Dupa ce spumam carnea, adaugam si morcovul taiat rondele si cubul de vegeta si lasam pulpele sa fiarba cam jumatate de ora. Cand timpul a trecut, oprim focul si scoatem pulpele pe care le invelim (dupa ce s-au racit...
Chilli cu carne
Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam vinul si dam focul mic. Cand vinul s-a evaporat, adaugam supa si condimentele (cumin, boia dulce,...
Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta
Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă, daca a voastră e slabă, adaugati putin de ulei pentru a prăji) si o scoatem pe un servetel care va...
Granita de cafea
Se prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom. Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un contenitor inalt si termorezistent (eu am folosit o cutie de înghetată) si o băgăm la congelator....
Brezel
Punem faina si sarea intr-un vas si le amestecăm bine. Frecam drojdia cu zaharul intr-un bol si o dizolvam in jumătate din laptele caldut si lăsăm cam 10 minute pana se activează drojdia. Turnam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam treptat restul de lapte si pe urma uleiul. Ungem...
Gogosele cu zahar si scortisoara
Începem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se dizolve. In laptele ramas topim untul si adaugam restul de zahăr. Într-un bol cernem făină...
Crochete de piept de pui crocante
Incepem prin a taia fasii pieptul de pui, dupa care il punem la marinat in vin, ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare, piper, boia de ardei cam pentru 2 ore la rece. Intre timp sfaramam fulgii de porumb si ii amestecam cu parmezanul si in alt bol amestecam faina cu putina sare, piper si...
Prajitura cu caise
Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar. Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si amestecam bine. Cand s-a omogenizat adaugam si ricotta si iaurtul. Separat batem albusurile spuma cu un...
Orez colorat cu legume
Incepem prin a fierbe orezul in apa cu sare aproximativ 15 minute, in asa fel incat bobul sa ramana usor al dente, il scurgem, adaugam 2 linguri de ulei de masline si il lasam la racit (orezul basmati nu se lipeste, ramane ca pastele, se poate numara bob cu bob). Intre timp taiem cubulete...
Ou in ardei cu telemea
Am taiat ardeiul rondele si am luat una pe care am uns-o cu ulei de masline si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul "suportului" de ardei am spart oul, am pus putina sare, piper si praf de usturoi si am dat la cuptor la 180/190 de grade pentru 8/9 minute, dupa...
Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere
Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim...
Salata de paste rece
Taiem ardeii fasii, vanata si dovleceii felii si dupaia fasii si le punem in tava cu 2/3 linguri de ulei de masline si sare si acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet, le scurgem si le punem intr-un bol cu putin ulei de masline. Cand...
Cinnamon rolls
Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel...
Budinca de conopida
Pentru inceput taiem costita in bucatele mici si le prajim putin (eu nu am mai adaugat ulei pentru ca era destul de grasa costita). Intr-un bol batem ouale cu un praf de sare si cu smantana. Taiem conopida, oparita in prealabil, in bucatele si o punem peste compozitia de mai sus impreuna cu...
Tort cu crema de cocos si de ciocolata
Incepem cu blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam...
Salata cu ton si mozzarella
Salata se spala si se taie fasii subtiri, iar rosiile le taiem in patru. Intr-un bol adaugam salata verde, rosiile, tonul, mozzarella taiata cubulete si se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie. Se adauga sarea dupa gust si deasupra adaugam un ou fiert taiat in patru. Pofta buna! :D
Rulada de carne
Incepem prin a amesteca carnea tocata cu ouale si painea stoarsa bine si o condimentam dupa gust cu sare si piper. Pe o folie de aluminiu distribuim frumos feliutele de bacon si intindem peste compozitia de carne. Punem cascavalul taiat cubulete si ardeii taiati fasii si incepem sa rulam incet...
Carofi cu ardei si ceapa
Pentru inceput curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa sarata. Nu ii fierbem de tot, ii lasam sa dea un clocot, dupa care ii scurgem foarte bine si ii punem intr-o tava cu 4/5 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si bagam la cuptor la 180/190 de grade pentru 10/15...
Nachos
Incep prin a face compozitia pentru nachos : punem ceapa toacata la calit in doua linguri de ulei de masline si o lasam sa se caleasca incet, dupa care adaugam carnea, o lasam sa se gateasca si adaugam fasolea batuta, fasolea boabe si jumatatea de pahar de apa si lasam la foc mic sa dea un...
Tocanita de vitel
Incep prin a taia ceapa solzisori si carnea cubulete. Punem apa la fiert cu lingurita de vegeta si facem o supa falsa. Separat calim ceapa in 3/4 linguri de ulei de masline si cand s-a inmuiat adaugam si carnea si o calim. Adaugam paharul de vin si lasam sa scada, dupa care adaugam supa,...
Salata de cartofi
Pentru inceput punem la fiert cartofii in coaja. Cat fierb cartofii taiem fasii ardeii si ii calim repede in putin ulei de masline si ii lasam la racit, taiem ceapa felii subtiri si o punem in sucul de lamaie sa isi piarda taria. Cand cartofii sunt fierti ii decojim si taiem cubulete destul...
Spaghete cu mozzarella, rosii si dovlecei
Taiem in doua dovlecelul si il feliem subtire, taiem cubulete rosiile si tocam marunt cateii de usturoi. Intr-o tigaie punem cam 4 linguri de ulei de masline si la foc mare calim dovleceii dupa care adaugam rosiile dam focul mic si lasam sa se caleasca incet cam 1 minut dupa care adaugam jumatate...
Pancakes cu crema de vanilie si capsuni
Intr-un castron amestecam bine ouale, zaharul, sarea, uleiul si esenta de lamaie adaugand alternat faina (pe care am amestecat-o cu praful de copt intr-un bol) si lapte, avand grija sa nu faca cocoloase. Din aceasta compozitie incepem sa coacem clatitele intr-o tava antiaderenta, mie...
Prajitura cu morcov
Amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase apoi adaugam uleiul si amestecam pana cand obtinem o compzitie omogena. Intr-un bol amestecam morcovii dati pe razatoare, faina,nuca si praful de copt, le adaugam peste galbenusuri si amestecam bine. Separat batem albusurile cu praful...