A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu jeleu de cirese

Postat de: sufletista in Dulciuri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana devine o spuma lucioasa, adaugam uleiul si esenta si mixam usor. Faina amestecata cu praful de copt se...Citeste continuarea

Ciorba de galuste

Postat de: sufletista in Ciorbe

Se curata pulpele si se spala, se pun la fiert in apa cu sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga zarzavatul fara patrunjel, tocate marunt, pasta de tomate, cimbru, foaia de dafin....Citeste continuarea

Cartofi cu ciuperci si boia dulce...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava sau vas termorezisten la caldura. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline apoi  se presara sarea, piperul,...Citeste continuarea

Chiftele din cartofi cu ciuperci de...

Postat de: mihaelab in Mancaruri de post

Cartofii ii curatam si ii dam pe razatoarea mica. Ciupercile le curatam si le taiem marunt marunt Morcovul il curatam si pe el si-l dam pe razatoarea mica. Painea inmuiata Cartofii ii strangem...Citeste continuarea

Chiftelute de vinete

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam o parte din coaja vinetelor, le taiem cubulete,apoi le prajim in ulei dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare pana nu mai sunt asa uleioase(circa 1ora ). Facem o compozitie din...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust. Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi. Punem amidonul...Citeste continuarea

Cake After Eight

Postat de: Corina33 in Torturi

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza...Citeste continuarea

Crochete cu ghebe

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Ghebele se toaca marunt, se pun intr-un bol si se amesteca cu morcovul ras, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul si pesmetul. Se amesteca bine toate ingredientele si daca este nevoie se...Citeste continuarea

Ceafa de porc marinata la gratar

Postat de: medioto59 in Porc

Intr-un vas amestecam vinul,uleiul de masline,usturoiul zdrobit,cimbrul, rozmarinul,zaharul , sarea si piperul.Potrivim marinata cu condimente dupa gustul fiecaruia. Asezam bucatile de carne...Citeste continuarea

Ciorbă cu perişoare din peşte

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Ciorbe

Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie...Citeste continuarea

Creveti cu legume taranesti pe gratar

Postat de: horia in Fructe de mare

Se spala crevetii prin doua ape,se pun la fiert cu sare intr-o oala si se lasa pana cand capata culoarea portocalie.(cca.20-30min de cand a inceput apa sa fiarba).crevetii se pun la fiert fara a...Citeste continuarea

Curcan cu rozmarin la cuptor

Postat de: alldaycooking in Curcan

Pulpa de curcan am taiat-o (transversal), bucatile obtinute le-am asezat intr-o tava de yena. Am presarat cateva frunzulite de rozmarin, piper si ulei de masline peste carne. Inainte de a...Citeste continuarea

Cornuri umplute

Postat de: AlexJ in Aperitive / Garnituri

Nu știu exact gramajele deoarece am făcut totul după ochi , așa că nu există să fie vreun ingredient prea mult sau prea puțin. Faceți totul după pofta inimii sau după ce găsiți prin...Citeste continuarea

Chicken Fingers - (sau Piept de pui...

Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie feliuţe de 1cm grosime. Am zbătut bine un ou în care am pus puţin delikat, apoi am amestecat bine cu puţină făină până...Citeste continuarea

Coaste afumate cu cartofi copţi...

Postat de: AlexJ in Porc

1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu smintina...

Postat de: Bucataras in Ciorbe

 Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece. Dupa ce carnea nu mai...Citeste continuarea

Clatite cu branza si cacao

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Intr-un bol punem branza cu putin lapte si zaharul.Bagam blenderul (sau un tel para) si pasam bine pana obtinem o pasta...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de vita

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma...Citeste continuarea

Cartofi natur la cuptor cu snitel

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Se curata cartofii si se spala. Se taie in 6, se aseaza in tava, se adauga untul, sunca, mararul, sare dupa gust. Se adauga o cana de apa 200 ml. Se da la cuptor,pana sunt fierti Se curata de...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se face maiaua din drojdie, margarina, 2 linguri zahar si 2 linguri faina. Se lasa 15min, apoi se pune faina intr-un bol mai mare. Se adauga restul de zahar, sare si esenta de vanilie. Se adauga...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata 2

Postat de: esmerandra in Prajituri

Se taie untul si ciocolata in cubulete si se pun intr-o cratita mica, se adauga zaharul si se lasa totul la topit pe un foc mic , amestecand mereu pana devine o crema. Se freaca ouale cu putina...Citeste continuarea

Creme brulee

Postat de: susu in Dulciuri

Galbenusurile se presara cu zahar si sare si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale pana la obtinerea unei crème albe. Frisca se incalzeste putin...Citeste continuarea

Crănţănele de post

Postat de: Sidy in Mancaruri de post

Se intinde o foaie de aluat care se unge 1/2 cu ketchup. Deasupra lui ungem foaia cu pateu si razuim branza. Maslinelor le scoatem samburii si le taiem rondele deasupra branzei razuite....Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: lilik in Mancaruri de legume

Curatam ceapa pentru ciulama si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei impreuna cu un catel de usturoi ras.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca (chiar foarte putin)punem ciupercile ,le...Citeste continuarea

Chec cu musli

Postat de: ella87 in Prajituri

Se pun ouale cu zaharul intr-un bol si se amesteca, se adauga laptele, smantana si praful de sare se amesteca, incorporam praful de copt cu faina si punem cate o lingura in aluat. La sfarsit...Citeste continuarea

Crap cu legume la cuptor

Postat de: mimmi in Crap / Caras

Se curata pestele de solzi,se eviscereaza,se spala,se sterge cu un prosop curat si se condimenteaza. Legumele,se spala,se curata,se taie felii,se condimenteaza dupa gust...Citeste continuarea

Chiftelute cu porumb si coriandru

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt. Se amesteca impreuna cu porumbul,ouale,usturoiul,faina, coriandrul,sarea si piperul. Eu le-am facut la cuptor,dar se pot praji in tigaie. Se...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata

Postat de: esmerandra in Prajituri

Se face ciocolata bucati si se pune impreuna cu untul la topit pe aburi. Oul se freaca cu laptele, si se adauga ciocolata topita. Se adauga faina treptat, praful de copt, zaharul si putina...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de...Citeste continuarea

Crema de legume cu usturoi

Postat de: RuxyRux in Supe

Punem untul intr-o oala pe foc la topit, pe flacara mica, adaugam legumele taiate in bucati si le sotam cinci minute, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele, punem blenderul in...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,spumand  de cate ori este nevoie Dupa ce fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca,desfacem carnea de pe os si o taiem fasii,...Citeste continuarea

Croasante

Postat de: mimmi in Dulciuri

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute. Intr-un bol punem faina,in mijloc facem un cuib,punem maiaua iar pe margini punem zaharul,sarea si laptele ....Citeste continuarea

Cotlet condimentat (la dry...

Postat de: mihaelab in Porc

Curatam cartofii si ii taiem pai si ii punem sa se prajeasca. Am pus tigaia sa se incinga dupa care m-am apucat sa tai cotletul felii dar nu inainte de a-l spala bine si a-l lasa sa se scurga...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Pt inceput punem laptele sa se incalzeasca. Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare peste care adaugam zaharul lingura cu lingura mixind bine si tot aici punem si...Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

In laptele care fierbe,rastorn branza si las 5-6min amestecand mereu,o pun intr-un tifon si las sa se scurga 10min; pregatesc un vas rotund uns cu unt; intr-un alt vas,pun untul sa se...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: Oana in Prajituri

Clatitele gata facute se umplu cu un amestec din branza de vaci si stafide inmuiate in esenta de rom. Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza clatitele umplute, deasupra se toarna un amestec din...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni

Postat de: lilik in Dulciuri

Pregatim prima data baza: macinam biscuitii,intr-o craticioara  punem untul cu mierea pe foc sa se topeasca apoi adaugam biscuitii. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Clatite cu sos de kiwi (de post)

Postat de: Anamaria7 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un vas inalt, punem faina amestecata cu sarea si cu zaharul si facem o gaura in mijloc. Acolo turnam apa, cate putina, amestecam energic si luam tot mai mult din faina. Nu...Citeste continuarea

Cheesecake OREO

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Intr-o tava de aprox 33x22 cm (13x9 inch) se pune hartie de copt la capete sa fie putin mai lunga. 24 de biscuiti OREO se zdrobesc marunt. Un sfert de...Citeste continuarea

Copanele cu usturoi si fasole verde...

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Fasolea verde o punem la decongelat. Copanele  de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa. le condimentam cu sare,piper si boia de ardei....Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor

Postat de: AlexJ in Aperitive / Garnituri

1.Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. 2. Faceți un amestec din vreo 5 linguri ulei măsline, cu 3 căței usturoi tăiați felii subțiri,oregano, busuioc, sare şi piper....Citeste continuarea

Crema de branza cu marar

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Nimic mai simplu decat prepararea acestei paste tartinabile. Pregatim ingredientele, le punem toate intr-un vas, bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam mararul tocat , condimentam cu...Citeste continuarea

Chiftele de curcan la cuptor /...

Postat de: ANCA in Curcan

Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina. Daca vi se pare prea moale compozitia,...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de capsuni

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Punem intr-un vas cele 3 oua si le batem dupa care punem laptele,zaharul vanilinat,smantana si putin cate putin faina,amestecam bine pana devine un aluat nici prea subtire dar nici prea...Citeste continuarea

Clătite cu pui şi legume

Postat de: Retetegg in Pui

Am pregatit compozitia pt clatite, le-am copt si le-am pastrat calde in cuptor. Pieptul de pui l-am taiat fasii, apoi l-am calit in tigaie in putin ulei incins. Am adaugat peste el...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: lia in Pui

 Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam ciupercile, presaram sare mare peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru...Citeste continuarea

Crema desert cu oua si zahar caramel

Postat de: LUK in Prajituri

  Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii, se curata de coaja si se taie felii. Se unge un vas cu margarina, asezam un rand de felii de cartofi, deasupra felii de kaiser sau carnaciori, sare, piper ,boia, cimbru....Citeste continuarea

Copanele cu cartofi,rosii si...

Postat de: lilik in Pui

Spalam copanelele si le punem la rumenit in tava unde le vom baga la cuptor,le intoarcem pe toate partile,apoi punem rosiile(transformate in suc),cartofii taiati cubulete,apa,sare,piper si...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu susan

Postat de: alinutza1983 in Pui

1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]