Chec cu ciocolata si stafide
Postat de: jolygina in PrajituriSeparam albusurile si le batem spuma ,cand sunt gata se adauga treptat zaharul ,apoi galbenusurile pe rand ,uleiul iar la sfarsit laptele Amestecam bine ingredientele solide :faina,praful de...Citeste continuarea
Capsuni umplute
Postat de: meosiris in PrajituriSpalam bine capsunile, le stergem cu un servetel din hartie pentru a mai absorbi din apa apoi le taiem in patru avand grija sa nu le taiem de tot...partea de jos trebuie sa ramana intreaga....Citeste continuarea
Chec margareta
Postat de: susu in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu sare, adaugi zaharul si mixezi bine. Galbenusurile se adauga pe rand apoi esentele si coaja de portocale. Topesti untul si adaugi laptele iar la final lingura de zahar....Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana si...
Postat de: meosiris in Mancaruri cu carnePentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si...Citeste continuarea
Chifle cu usturoi
Postat de: sufletista in PiineSe face maiaua din drojdie, sare, zahar, margarina si 2 linguri faina. Se lasa 15 min pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga maiaua....Citeste continuarea
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si...
Postat de: MIUTA in PorcSe bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile...Citeste continuarea
Carne de vita in sos de bere bruna
Postat de: Dya in VitaSpalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub printr-un amestec din faina condimentata cu sare, piper si chili (condimentele se adauga...Citeste continuarea
Cafea traditionala din Bahrain
Postat de: mitinita in CafeaPune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,adauga cafeaua,cardamonul si sofranul. Tine pe foc mic 3 minute. Se ia jos de pe foc,se strecoara ca sa scapam de zat si se adauga apo de...Citeste continuarea
Chiftelute de primavara
Postat de: Onesta in PuiAm curatat pieptanul de pielite si l-am trecut prin masina de tocat impreuna cu ceapa , usturoiul , verdeturile ( a iesit compozitia cam verzulie ) si painea inmuiata in lapte si stoarsa bine...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu varza acra
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCiolanul se spala si se pune intr-o oala mai inalta. Eu folosesc Kukta, oala cu presiune. Varza se taie fideluta, ( am folosit varza de la punga gata taiata, Sauerkraut!!!). Se toaca ardeiul,...Citeste continuarea
Cornulete cu portocala si lamaie
Postat de: Lily_Musat in PrajituriUntul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat in bere
Postat de: divainbucatarie in PorcAmestecam mierea cu mustar si apoi ungem carnea cu acestea. Punem carnea intr-un vas termorezistent. O condimentam cu sare si piper, presaram cimbrul si busuiocul, apoi punem cateii de usturoi...Citeste continuarea
Cornulete alla mami meu
Postat de: Sidy in PrajituriMargarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: eleny2010 in Prajituri-Punem putin untul(margarina) la incalzit in cuptorul cu microunde (20de secunde) si il punem in bolul mixerului.. adaugam zaharul cate putin in timp ce mixerul amesteca..si ouale.. unul cate...Citeste continuarea
Cotlet de porc in mustar
Postat de: AlexJ in PorcÎntr-un bol faceți un amestec de muștar, ulei de măsline, cimbru și usturoi tocat, sare, piper. Se pune deoparte. Se taie carnea în bucăți groase cam cât degetul. Se...Citeste continuarea
Conopida si broccoli la cuptor
Postat de: deyutzky in Mancaruri de legumeSe curata conopida de frunzulite si cotor, la fel si broccoli. Le desfacem buchetele nu foarte mici, le spalam iar apoi le punem la fiert cu putina sare cam 7-9 min astfel incat sa nu se inmoaie...Citeste continuarea
Ciuperci murate
Postat de: mitinita in MuraturiSe fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia. Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile. Cand incepe sa clocoteasca...Citeste continuarea
Ciorbita de legume
Postat de: bucatarimcudiana in Ciorbeam pus pe foc o oala cu 3 l de apa. Am taiat cubulete ceapa, pastarnacul si telina, morcovul rondele si hop cu ele in oala. De rezerva am pus un ibric cu apa la fiert in caz ca avem nevoie de apa...Citeste continuarea
Covrigi cu miere si susan
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput...Citeste continuarea
Crochete de pui cu susan
Postat de: mihaelaradu in Aperitive / Garnituri1. Pieptul te pui se taie in felii lungi. 2. Albusul de ou se bate spuma si se amesteca cu galbenusul, un praf de sare si putin piper. 3. Fasiile de carne se trec prin compozitia de ou, apoi...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca de post
Postat de: miremirc in DulciuriPtr.aluat : Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute Intr-un castron mai mare cernem faina,...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu tarhon
Postat de: Dulceatadetrandafiri in CiorbeCarnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: Dya in CiorbeCuratam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: matilda in PrajituriIncalzim laptele, apoi 1-punem putin lapte in castronul cu drojdie, amestecam cu putina faina,-lasam o jumatate de ora 2-batem galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Cosulet cu fructe
Postat de: matilda in DulciuriLa un cosulet se folosesc 6 foi spring roll pastry(foi placinta) Fructe: pepene galben, papaia, fruct dragon, piersica, boabe de struguri negri, kiwi, capsuni,... asta am pus eu -astea imi plac...Citeste continuarea
Carne de gaina cu piure si sos de...
Postat de: mirela0911 in PuiIntr-o craticioara se pune uleiul si faina si se amesteca pana la omogenizare la foc mic sa nu se arda. Se adauga zeama de la compotul de visine treptat amestecandu-se continuu sa nu faca...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: cristinne in PrajituriSe face un blat din biscuitii sfarmati si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca (asta dupa ce e batuta in prealabil) Se scurg zmeurele si ori se...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat cu orez si otet...
Postat de: mihaelaradu in Ciorbe1. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. 2. Morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare se calesc impreuna cu ceapa. 3. Adaugam apa si lasam...Citeste continuarea
Ciorba de peste(macrou)
Postat de: mihaelab in CiorbePunem o oala cu 1kg de apa pe foc,dupa ce a dat in fiert punem orezul bine spalat, cartofii taiati in 4, pastarnac, telina, morcov, ardeiul gras, dovlecelul si ceapa. Cand legumele s-au fiert se...Citeste continuarea
Cornulete din foietaj cu rahat
Postat de: MIUTA in Dulciuri-Se decongeleaza foaia de aluat frantuzesc. -Se taie patratele. -In fiecare patratel se pune o bucata de rahat si se ruleaza ca la cornulete. Se pun cornuletele intr-o tava in care am pus...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: MIUTA in PrajituriAm separat albusul de galbenus de la cele trei oua.Am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina.Am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie si ananas
Postat de: Corina27 in TorturiPentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm. Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider...Citeste continuarea
Chipsuri de casa
Postat de: asubana in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie, Se incorporeaza cu apa si se face o coca. Sa fie un aluat de intins...Citeste continuarea
Ceafa si carnati ca la Intorsura...
Postat de: MIUTA in PorcSe bate putin ceafa cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu condiment pentru gratar,sare si piper. Se frig pe gratarul incins si pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, laptele, faina si praful de copt, omogenizam compozitia. Tocam carnea, sunculita, branza si...Citeste continuarea
Ciorbita de primavara
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbeSpalam bine legumele. Tocam ceapa, morcovii, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel marunt, cartofii cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare. Intre timp taiem si spanacul,...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriAm taiat capacul fiecarei chifle si am scobit-o de miez. Am pus in fiecare chifla o bucatica de unt cat o aluna. Am pus cateva fasii de muschi file afumat si am spart cate un ou in fiecare...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: MIUTA in PiineAm pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut...Citeste continuarea
Ciocolatos de post
Postat de: sufletista in Dulciurise amesteca faina,cacaua,sarea,zaharul, adaugam si restul ingredientelor si amestecam bine, ungem o tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dam la cuptor si coacem la foc moderat,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu crusta de mustar
Postat de: panacris in PorcCotletul se spala si se curata de pielite. Se portioneaza, adica se taie felii pana la jumatate. Mustarul, uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, cimbrul si rozmarinul se pun...Citeste continuarea
Choux à la creme
Postat de: lilik in PrajituriPregatirea gogoselelor: punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si...Citeste continuarea
Chiftele fara ulei
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni. Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Am...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu marmelada...
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare. 2. Se adauga faina cernuta proaspat - in...Citeste continuarea
Ciuperci cu urzici la cuptor
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriUrzicile,curatate cu atentie,spalate in multe ape,le oparesc in apa 5min,dupa care le scurg; ciupercile curatate,spalate,taiate marunt,le calesc in unt impreuna cu ceapa, dupa ce a scazut...Citeste continuarea
Clatite cu suc de portocale
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra. invartim cu un tel pana se dizolva zaharul. adaugam praful de...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar
Postat de: lia in PorcPunem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie...Citeste continuarea
Crema de legume pentru bebelusi
Postat de: mihaelab in Mancare copiiSe curata si se spala legumele si le taiem in bucati mari si le punem la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legume si le pasam cu blenderul.Dupa ce le pasam se mai poate adauga si o lingura...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: ianculubita in SalauFileurile spalate,le pun la fiert in apa cu putina sare pentru 20-30min; dupa ce l-am scurs,il zdrobesc cu furculita,adaug ceapa data pe razatoare,painea inmuiata in putin lapte...Citeste continuarea
Chec cu ton si sos pesto
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un castron,amestec faina,praful de copt stins,ouale,cascavalul ras,tonul scurs si maruntit sosul pesto apoi se incorporeaza cate putin lapte iar la urma coniacul; intr-o tava de chec,cu...Citeste continuarea