Cartofi picanti
Postat de: miha in Mancaruri de postCartofii ii curatam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumatate, atat cat sa se inmoaie putin. Ii scurgem de apa si punem intr-un castron....Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: miha in CiorbePieptul de pui se dezoseaza, se taie cuburi si se pune la fiert impreuna cu cosul pieptului. Daca veti folosi si ceva carne cu os, gen pulpe sau aripi cred ca va iesi mult mai buna....Citeste continuarea
Crutoane aromate
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se taie cubulete. Untul il topim ( eu am folosit cuptorul cu microunde ) si-l turnam in fir subtire peste cubuletele de paine, apoi presaram tarhon maruntit si bagam totul...Citeste continuarea
Chili con carne
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneSpalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: ianculubita in PrajituriFrec untul la temperatura camerei cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,ouale pe rand,faina amestecata cu praful de copt si laptele;intr-o forma de guguluf unsa cu unt,rastorn jumatate din...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ianculubita in DulciuriTopesc cele 6linguri de zahar intr-un ibric,apoi torn cate putin in boluri si-l intind pe toata suprafata;intr-un vas bat bine ouale cu un praf de sare,zahar,arome,lapte si impart in cele 6...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos
Postat de: lilik in DulciuriAmestecam ingredientele lichide si le adaugam peste cele uscate,amestecam bine iar comppozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins la 180°...Citeste continuarea
Cordon bleu la cuptor - pentru...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam bine pieptul de pui, dupa care il taiem felii ca pentru snitele, le batem pe o singura parte. Le ungem si pe o parte si pe cealalta cu ulei, le condimentam cu sare si piper, apoi punem...Citeste continuarea
Coq au vin
Postat de: Furnicuti in PuiTaiem pulpele pe jumatate, iar pieptul il taiem in bucati destul de mari, cat sa fie aproximativ egale. Presaram sare si piper peste bucatile de carne si le tavalim prin faina. Incingem 2 linguri...Citeste continuarea
Cartofi cu rosii la cuptor
Postat de: esmerandra in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii si se scot din apa cand nu sunt moi dar un pic mai compacti pentru a putea fi taiati. Se pune sosul de rosii intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se lasa 2-3 minute,...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: pusikmea in PrajituriZdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita. Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie....Citeste continuarea
Ciorba de patrunjel cu perisoare...
Postat de: epurasha2bb in CiorbeSe pun la fiert intr-o oala de apa cu sare legumele intregi si curatate: morcovul, radacina de telina si de pastarnac.Cand s-au fiert bine, se scot si se paseaza.Patrunjeleul spalat bine se toaca...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pune ulei la incins ,se adauga kaiserul si slaninuta la prajit,se adauga faina alba sa se prajeasca ,usturoiul taiat feliute subtiri si boia de ardei.Se amesteca si se pune apa sa...Citeste continuarea
Cocktail din fructe de mare servit...
Postat de: nico15 in Fructe de mareFructele de mare se dezgheata, se mai fierb in putina apa in care am pus sare si o frunza de dafin dupa care se vor trage la tigaie in unt. Legumele mexicane se vor fierbe 10-15 minute...Citeste continuarea
Cotlet de berbecut cu verdeturi la...
Postat de: divainbucatarie in OaieVerdeturile le zdrobim in mojar impreuna cu un catel de usturoi, apoi le frecam cu sare si ulei de masline. Ungem cotlete de berbecut cu aceasta marinata, le punem intr-un vas cu capac, sau chiar...Citeste continuarea
Cartofi picanti cu mustar si miere...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute. Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi. Cat timp se fierb cartofii...Citeste continuarea
Cheese cake cu fructe de padure
Postat de: LUK in PrajituriPentru inceput punem fructele decongelate(eu am cumparat fructe congelate) in strecuratoare deasupra unui vas curat(vom folosi siropul).Le pudram cu zahar tos. Pregatim...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: sufletista in CiorbeSe fierb fasolele in apa cu sare. Se spala dupa ce au fiert si se pun intr-o oala. Se aduaga ceapa,zarzavatul,mararul,leusteanul,pasta de tomate,uleiul si se fierbe 20 min. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de spanac, loboda si salata...
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam legumele in cateva ape. Taiem spanacul, loboda si salata julien, ceapa marunt, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare. Punem apa peste ele si le punem la fiert impreuna...Citeste continuarea
Copane de curcan la cuptor
Postat de: mirela0911 in CurcanSe curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua...Citeste continuarea
Chec cu nuca si albusuri
Postat de: bitza in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusurile batute rigid si se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cartofi taranesti
Postat de: carmenvlad in PorcCotletele se bat usor cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu condimentele de porc, sare si piper, maghiran si se dau la rece pentru o ora. Apoi se pun pe gratar si se rumenesc bine si pe o...Citeste continuarea
Cornuri cu mac si rahat
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un vas se cerne faina. Se face o maia din putin lapte caldut, 1 lgt zahar, una de faina si drojdia. Dupa ce a crescut putin se toarna peste faina si se mesteca putin. Se adauga ouale batute,...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos si visine
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAmestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul. apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie. dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fasole verde
Postat de: carmenvlad in PuiSe spala carnea bine si se pune la fiert in aproximativ 3 l apa calda. Se spumeaza de cateva ori si apoi se adauga ½ lingurita sare, pastarnacul, 1 morcov, 1 cartof taiat in patru, fasolea...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu banane...
Postat de: mimmi in DulciuriPrima data batem bine albusurile. Le amestecam cu dosul lingurii cu faina si praful de copt. Intre timp caramelizam zaharul direct in tava de chec,punem peste zahar bananele...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu suc de rosii si...
Postat de: Dya in CiorbePreparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa...Citeste continuarea
Coconut cheesecake
Postat de: cristinne in TorturiSe face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca...Citeste continuarea
Chec cu nuca (de post)
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie. Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara,...Citeste continuarea
Ciupercute umplute
Postat de: cristinne in Aperitive / GarnituriSe taie coditele de la ciuperci, morcovul, telina si ceapa, cubulete mici si se calesc usor in 2 linguri de ulei de masline. Se umplu ciupercutele frumos cu mixul calit si se dau la cuptor 20...Citeste continuarea
Ciorbita de loboda cu piept de pui
Postat de: elena1988 in CiorbeTaiem pieptul de pui si il punem la fiert. Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda. Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare si delikat, apoi...Citeste continuarea
Crispy strips sanatosi
Postat de: Furnicuti in PuiPregatim o marinata din mustar, ulei, pasta de ardei, usturoi pisat, sos de soia, boia, jumatate din cimbru si piper (cam o lingurita). Pieptul de pui il taiem fasii, late cam cat 2 degete. Punem...Citeste continuarea
Cornulete cu gem (de post)
Postat de: Furnicuti in DulciuriPregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina. Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam apa si uleiul, esenta si coaja de portocala. Impartim compozitia in 2, in una punem cacao, in cealalta colorant galben sau o putem lasa asa....Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, nuca de cocos, praful de sare, esenta iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata, dam la cuptorul incalzit 45 min....Citeste continuarea
Clatite cu lamaie
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca toate ingredientele,mai putin untul, si se lasa deoparte o ora. Se unge tigaia cu unt si se fac clatitele,una cate una. Se servesc cu umplutura de fructe proaspete,lemon curd,gem...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: RuxyRux in CiorbeSpalam legumele, le taiem dupa dorinta, mie imi plac mai mari, asa mai taraneste, spalam loboda o tocam si punem totul la fiert. Punem si orezul cand fierbe apa. Cand legumele si orezul au...Citeste continuarea
Cornuri de brutar umplute
Postat de: bucatarimcudiana in PizzaEu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut. Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi...Citeste continuarea
Carne de porc cu mamaliga
Postat de: kamy in PorcCarnea de porc se taie cubulete,se sareaza,se pipereaza,se presara cimbru,se amesteca bine si se lasa la in frigider cat doriti. Intr-un tuci se pun 2 linguri untura,se lasa sa se incinga...Citeste continuarea
Cartofi aromati copti (cu piept de...
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata. Dupa...Citeste continuarea
Crispy strips
Postat de: elena1988 in PuiPieptul de pui il taiem cubulete mici si il punem intr-o oala cu apa la fiert, dupa ce a fiert il punem in strecuratoare si il lasam asa 10 minute. Fulgii de porumb ii maruntim mai fin, pieptul...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ou, Cedar si...
Postat de: FraicheBistro in Aperitive / GarnituriScobeste cartofii fierti si umple-i cu branza Cedar, bacon feliat si ou. Presara deasupra sare si piper si se introduce-i la cuptor pana cand oul se face, dar inca are galbenusul moale. Scoate din...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: miremirc in PrajituriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute; Formam 2 bile din...Citeste continuarea
Ciorbita de vitel si oase de purcel
Postat de: MVMih in CiorbeIn primul rand mie imi plac ciorbele sau supele sa fie cat mai limpezi / clare si asta necesita un timp de pregatire mai indelungat. Carnea proaspata sau decongelata cu ceva timp inainte si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si...
Postat de: adasev12 in Puiam perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase). am...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: AlexJ in Vita1. Carnea de vițel se curăță de pielițe și se feliaza în felii cam de dimensiunea unui deget și se lasă la scurs pe niște șervețele de bucătărie. 2. Dupa ce s-a scurs...Citeste continuarea
Chec rasturnat cu banane
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriTapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform. Intr-un blender,...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: divainbucatarie in CiorbeSpalam loboda fara sa o rupem. Dam prin razatoare morcovul, telina si ardeiul, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul, morcovul, telina si orezul si le calim impreuna 1 minut....Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: MIUTA in PrajituriSe bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam creierul de pielite si oscioare, dupa care il lasam la scurs. Batem oul impreuna cu sarea, piperul si boiaua. Dam creierul mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care il...Citeste continuarea