A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert clatite, reteta de baza

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare. Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala. Jumatatea din cantitatea de faina o...Citeste continuarea

Desert Mucenici Moldovenesti

Postat de: Oana in Dulciuri

Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute....Citeste continuarea

Desert tarta cosulet cu umplutura...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si gem de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi: Intr-o cratita, punem oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul stins cu otet, cacaua si laptele, omogenizam si asezam cratita pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba si sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura Buburuza

Postat de: oanapl in Prajituri

Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina...Citeste continuarea

Desert tort Iris - reteta 100

Postat de: ladydi in Torturi

Coacem nuca la cuptor, cateva minute. Intre timp, facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate...Citeste continuarea

Desert choux cu crema de mascarpone...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si...Citeste continuarea

Desert cornuri Bratislava

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...Citeste continuarea

Desert prajitura martisor

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si...Citeste continuarea

Drob de vinete

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureti vinetele, le tai cubulete si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si...Citeste continuarea

Desert chec cu lamaie si mac

Postat de: Oana in Dulciuri

Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos. Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Pune apoi...Citeste continuarea

Desert tiramisu cu capsuni

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de: Oana in Prajituri

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....Citeste continuarea

Dragostea ca o salata

Postat de: Constelatialeu in Salate

Pregatim frisca, amestecam smantana cu zaharul si laptele, apoi mixam pana obtinem frisca. Apoi taiem fructele, banana rondele, kiwi cubulete, le adaugam peste frisca, presaram si bobitele de...Citeste continuarea

Desert guguluf cu mere

Postat de: panacris in Prajituri

Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de...Citeste continuarea

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam smantana pentru frisca si apoi o amestecam cu crema de ciocolata. Eu am folosit fineti. Inmuiem foarte putin biscuitii in cafea/ciocolata calda/ cappucino/ lapte, doar ii scufundam si ii...Citeste continuarea

Desert croissante pufoase

Postat de: LoreAmbro in Dulciuri

Intr-un pahar, se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 min. să acționeze. Intr-un bol, se adaugă făina, iaurtul, ouale, sarea si amestecul drojdiei cu laptele....Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: Oana in Prajituri

Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l  putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata,...Citeste continuarea

Desert prajitura negresa

Postat de: Oana in Prajituri

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o...Citeste continuarea

Desert clatite cu dulceata de visine

Postat de: Oana in Prajituri

Mixeaza ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adauga apoi uleiul. Pune treptat faina alternand cu apa minerala si la final subtiaza cu laptele. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei...Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: Oana in Prajituri

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...Citeste continuarea

Desert cu ananas

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca si se pune pe foc, pana ce se topeste ciocolata, se adauga esenta de rom dupa gust si se acopera cu folie alimentra si se da la rece cateva ore....Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele, laptele, frisca lichida, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste ciocolata, amestecand continuu, avand grija sa nu fiarba. Luam de pe foc si...Citeste continuarea

Drob de pui pentru copii

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Spalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert. Tocam marunt...Citeste continuarea

Drob din ficat si piept de pasare

Postat de: iri_love in Ficat

      Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul...Citeste continuarea

Desert Mov

Postat de: dantes in Dulciuri

Se spala cartofii si se pun la fiert circa 50 de minute, pana se inmoaie (acesti cartofi fierb mai greu). Se lasa sa se raceasca, ii decojim, ii taiem cubulete si ii dam prin blender. Adaugam...Citeste continuarea

Deliciu cu nuca si visine

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam...Citeste continuarea

Diplomat

Postat de: Alepaty in Torturi

Crema: Intr-un bol, am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina; se amesteca si apoi se adauga laptele si esenta. Se pune pe foc si se amesteca incet la foc mic, pana se ingroasa...Citeste continuarea

Dovlecei cu smantana si usturoi

Postat de: aliliana in Salate

Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O...Citeste continuarea

Desert prajitura Vieneza

Postat de: Nadyne in Prajituri

      Aluat : Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute.    ...Citeste continuarea

Desert Salam de biscuti cu...

Postat de: Oana in Dulciuri

Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara...Citeste continuarea

Dovleac la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime. Curatati-l de seminte, dar lasati coaja. Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de...Citeste continuarea

Dulceata de prune cu nuca

Postat de: ctlina in Dulceata / Gem

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori. A doua zi se pun pe foc. Cand dau in clocot, se aduna...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema de...

Postat de: Ina in Torturi

Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...Citeste continuarea

Draniki cu pui

Postat de: cristina1985 in Pui

Va recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1...Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia...Citeste continuarea

Dulceață de gutui cu dovleac

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat. Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le...Citeste continuarea

Dobletino se da bun pe langa peste!

Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri

1.  Într-o tigaie neaderentă pune dovleacul curățat de coajă, de semințe și tăiat cuburi potrivit de mari. Pune puțin ulei (nu mai mult de 50 ml) și călește-l până...Citeste continuarea

Dosa (clatite indiene umplute cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet. Se indeparteaa coaja, iar pulpa...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de: amalia01 in Dulceata / Gem

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie.  Otetul il pui la fiert...Citeste continuarea

Desert cornulete de zapada (cu...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea. Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Punem smantana, vanilia si framantam pana...Citeste continuarea

Desert prajitura ''Seara tarziu''

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat...Citeste continuarea

Dulceata de gogonele

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: eumimi in Porc

Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati. Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o...Citeste continuarea

Dulceata de gutui cu mere si anason

Postat de: andaoana in Dulceata / Gem

Am spalat fructele foarte bine . Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul, le-am razuit cu ajutotul robotului, pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de: elucubratiiculinare in Conserve

În primul rând aveți nevoie de mănuși, dacă nu aveți, nu vă apucați de treabă. Spălăm ardei iuți și capia.Se înlătură cotorul, nervurile și semințele,...Citeste continuarea

De-ale gurii

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Spalati, curatati si feliati legumele. Sarati usor legumele. Feliati mezelurile. Feliati branzeturile. Asezati pe platouri ingredientele alternand mezelurile cu...Citeste continuarea

Dulceata de merisoare

Postat de: andaoana in Dulceata / Gem

Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie . Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie...Citeste continuarea

Dovlecel pane

Postat de: danadanutza23 in Mancaruri de legume

Spalam dovlecelul si il taiem felii peste presaram sare si il lasam 10 minute intre timp amestecam faina cu pesmetul ,batem bine ouale cu putina sare si piper.dupa cele 10 minute luam feliile de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]