Legume la cuptor cu carnati
Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carnePrajim bucatelele de carnat separat intr-o craticioara pana rumenesc usor. Cartofii si morcovii curatati, spalati si taiati bucati ii fierbem in apa cu sare pana intra furculita usor in ei....Citeste continuarea
Limonadă
Postat de: botcrina in BauturiÎntr-o carafă punem frunzuliţele de mentă, zahărul tos şi zahărul vanilat. Răzuim puţină coajă de lămâie, apoi stoarcem lămâia în carafă. Adăugăm apa,...Citeste continuarea
Lapte de pasare - Dukan
Postat de: Criss in DulciuriLaptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se...Citeste continuarea
Legume cu carnaciori de bere
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeSpalat curatat , tocat : Clatim bine legumele ; Curatam cartofii , morcovii de coaja , ardeii ii golim de samburi , rosile le taiem in 4 fiecare . Rosiile le punem in blender cu oregano...Citeste continuarea
Lapte cu gris si cirese
Postat de: Dya in Mancare copiiFierbem laptele folosind programul BOIL. Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si grisul, in ploaie, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule de silicon. Curatam ciresele...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: JulyCris in BauturiPt inceput,spalam lamaile si dam coaja pe razatoare pt ca ne mai trebuie la una alta. :) Stoarcem lamaile,adaugam zaharul si amestecam bine pana cand se dizolva complet.(Eu am folosit...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: ralu_ca in DulciuriAm pus laptele la fiert. Albusurile cu putina sare se bat spuma si apoi adaugam 5 linguri zahar. Acestea se bat pana se intaresc. Cand laptele a dat in fiert, stingem focul si cu lingura luam...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: Gagarin in Lasagna1. Se unge o tava cu primul strat de bechamel. 2. Se pune 1 rand pe placi, peste un strat de bechamel, peste un strat de bolognese. 3. Repeta pasul 2 de inca doua ori. 4. Se introduce in...Citeste continuarea
Lichiu cu gris si capsuni
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata. Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei. Framantam un aluat elastic pe care-l lasam...Citeste continuarea
Lava Cake sau Vulcan de ciocolata
Postat de: farfuriavesela in PrajituriCiocolata si untul se topesc impreuna in cuptorul cu microunde Batem ouale impreuna cu zaharul, pana cand cel din urma se dizolva Se incorporeaza faina Se adauga cicolata topita cu untul...Citeste continuarea
Lipii cu telemea si seminte
Postat de: Valclaudia in PiineDrojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite. Branza telemea rasa se adauga si ea in castron,...Citeste continuarea
Lapte de pasare (2)Schneenockerl...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntai se separa galbenusurile de albusuri. Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra....Citeste continuarea
Legume Gratinate
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriPunem intr-o oala apa cu putina sare la fiert cind credem ca da in fiert apa adaugam legumele si le lasam sa fiarba putin pt. a se inmuia, pina fierb legumele punem si facem din lapte si smantina,...Citeste continuarea
Legume cu orez la Multicooker
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeCeapa se curata si se toaca. Se seteaza multicooker-ul pe functia Fry 5 minute. Se adauga in vasul aparatului putin ulei si ceapa si se la sa pana devine translucida. Se adauga legumele si...Citeste continuarea
Lipie cu sunca si cascaval
Postat de: pity19 in SandvisuriFramantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand...Citeste continuarea
Langosi cu branza
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si...Citeste continuarea
Lipie cu ciuperci
Postat de: pity19 in PizzaAdaugam faina intr-un vas , dupa care sarea , zaharul , drojdia , oregano , iar pentru inceput punem doar 100 ml apa calda , framantam , se mai adauga treptat apa cat mai este nevoie pentru...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: AlexandraOrdean in BauturiSpalam bine lamaile si le taiem in jumatati. Stoarcem sucul din fiecare, una pastrandu-o si o taiem felii. Punem totul intr-o carafa, adaugam apa, zaharul si la final gheata. Amestecam si...Citeste continuarea
Lapte cu fulgi de ovaz
Postat de: cristinutanicolita in Mancare copiiSe pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga fulgii in ploaie. Se lasa cca 8 min pe foc amestecan continuu. Se serveste cu dulceata de cirese. Citeste continuarea
Lemon Drizzle Cake
Postat de: andaoana in PrajituriPornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac ....Citeste continuarea
Leustean pentru ciorbe
Postat de: delia64 in ConserveSe spala frunzele de leustean , se toaca marunt si se pune in pungi . Le congelam si avem pana primavara viitoare pentru ciorbe un condiment minunat . Da un gust si o aroma minunata...Citeste continuarea
Lapte cu cereale si fructe uscate
Postat de: Dya in Mancare copiiSe pune laptele la fiert folosind programul BOIL, se adauga zaharul dupa gust si cerealele (ovazul, fulgii de grau si secara). Cand incepe sa fiarba adaugam fructele uscate si grisul, amestecand...Citeste continuarea
Lapte cu orez si stafide
Postat de: Dya in Mancare copiiPunem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele si alegem din menu, una din cele 3 functii pentru orez (am ales, din nou, functia PILAF). Cu 5 minute inainte de finalizarea...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: cristeena20 in LasagnaPregatim sosul bolognese: tocam ceapa marunt si zdrobim usturoiul. Punem intr-o cratita la calit impreuna cu ulei de masline. Adaugam concentratul de legume, carnatul tocay marunt si apoi carnea...Citeste continuarea
Lipie cu ciuperci si branzeturi
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntai ne ocupam de amestecul de ciuperci si ceapa verde. Curatam si spalam atat cipuercile cat si ceapa. Le taiem dupa preferinta,incingem 2 linguri de ulei, adaugam ciupercile, sare si...Citeste continuarea
Linguini negre cu brocoli si creveti
Postat de: cristeena20 in PastePunem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu...Citeste continuarea
Lasagna de legume
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postReteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si...Citeste continuarea
Lichior Florio
Postat de: Mokuska in BauturiAmestecam ingredientele intr-un vas mare. Lichiorul se pune in sticle si se lasa minumum 1 saptamana. Citeste continuarea
Langosi cu branza si marar
Postat de: pity19 in PiineIntr-un castron punem faina , sarea,zaharul , oul , drojdia dizolvata in apa calda ; Amestecam bine cu o lg de lemn ; Amestecand continuu adaugam apa cat cuprinde ; Acoperim cu un...Citeste continuarea
Legume cu carnati
Postat de: caroline in Mancaruri cu carnePunem intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei,usturoiul curatat si lasat intreg,rozmarinul si piper.Cand usturoiul a prins culoare ,il eliminam. Carnatii ii taiem rondele si ii punem in...Citeste continuarea
Langosi cu branza si sunca
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, uleiul, sarea si bicarbonatul. Apoi adaugam faina si framantam bine aluatul. Aluatul il lasam putin sa creasca, apoi intindem o foaie nu foarte...Citeste continuarea
Langosi de post
Postat de: delia64 in DulciuriSe pune drojdia la crescut cu zaharul si 100 ml. apa calduta . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , o lingurita sare si restul de apa . Se framanta bine aluatul pana...Citeste continuarea
Legume mexicane la wok
Postat de: babi5 in Mancaruri de legumeAm curatat ceapa, morcovul si dovlecelul, le-am spalat, morcovul si dovlecelul le-am taiat rondele mai maricele, iar ceapa am tocat-o marunt. Am pus uleiul, ceapa si morcovul in wok si am lasat sa...Citeste continuarea
Legume fierte cu spate de pui
Postat de: pity19 in PuiDam legumele taiate la fiert aprox 20-25 minute, pana sunt gata. Spatele de pui il punem si pe el la fiert in putina apa si sare. Lasam la fiert cca 20 minute. Dupa ce legumele au fiert...Citeste continuarea
Legume la Zepter
Postat de: panacris in Mancaruri de postLegumele se curăță, se spală, se mărunțesc, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul...Citeste continuarea
Lasagna bolognese
Postat de: farfuriavesela in SpagheteCum pregatim sosurile Sosul Bechamel T opim 3 linguri de unt, apoi adaugam 3 linguri de faina si amestecam cu laptele, totul la foc mic pana se obtine un sos gros. Sosul Bolognese...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: pushaa in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, ciupercile le taiem in patru(daca sunt mai mici le puteti lasa intregi), morcovii eu i-am taiat fasii dar ii puteti taia si rondele. Ceapa...Citeste continuarea
Legume cu pui
Postat de: babi5 in Mancaruri de legumeAm batut mai intai pieptul de pui l-am condimentat . Am pus uleiul de masline in tigaie si am prajit pieptul bine pe ambele parti. Am scos pieptul din tigaie l-am pus pe un platou si l-am...Citeste continuarea
Linguine cu sparanghel verde, bacon...
Postat de: GretaRachita in SpaghetePunem la fiert apa pentru paste. Intre timp calim putin intr-o tigaie catelul de usturoi intreg impreuna cu baconul. Spalam cu grija sparanghelul. Eliminam partea...Citeste continuarea
Lipie pentru shaorma
Postat de: pity19 in PiineAdaugam faina intr-un castron , praful de sare , iaurtul , amestecam bine ; Daca mai este nevoie adaugam si putin lapte , pana cand devine un aluat asemanator cu cel de pizza . Presaram cu...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriPunem laptele la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu 200 gr zahar, iar galbenusurile le amestecam cu amidonul pana se albesc. Restul de zahar si...Citeste continuarea
Legume gratinate cu piept de pui
Postat de: simona72 in PuiSe curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu...Citeste continuarea
Linte cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCurățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa și usturoiul în uleiul de măsline, apoi adăugăm lintea curățată de eventuale impurități și 500 ml apă. Pentru...Citeste continuarea
Linzer cu prune
Postat de: andaoana in PrajituriFaina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care...Citeste continuarea
Lasagna cu brocolli si ciuperci
Postat de: rodicamaria in PasteBrocolli am desfacut-o buchetele si am fiert-o in apa cu sare.Am scurs-o de apa si am lasat-o la racit. Laptele batut l-am amestecat cu 1/2 lingurita Vegeta si un praf de nucsoara . Acesta va...Citeste continuarea
La multi ani,Bunica!
Postat de: Creatsa in TorturiSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul....Citeste continuarea
Lipii umplute cu cartofi
Postat de: Lia1 in Aperitive / GarnituriPui la fiert cartofii apoi prepari aluatul: ALUAT 1. Intr-un bol incapator amesteci faina si sarea cu apa la temperatura camerei sau un pic calduta ca de paine. Formezi un aluat moale. Mai...Citeste continuarea
Linte rosie cu muschiulet de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcSpalati lintea si o puneti la infoiat in multa apa , minim o ora . Atentie isi tripleaza volumul. Fierbeti lintea in apa sarata 30 minute . Spalati si tocati legumele . Caliti-le...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si pui
Postat de: Luckycake in PuiIncepem prin a condimenta fileurile din piept de pui cu sare si piper apoi presaram un strop de ulei de masline. Intr-o tigaie grill, prajim pieptul de pui fara adaos de ulei de masline....Citeste continuarea
L.A. Burgeri cu cartofi dulci
Postat de: AlinaStoica in PorcAmesteca carnea de porc, ceapa rasa, semintele de fenicul, pesmetul, oul si patrunjelul, intr-un bol mare. Asezoneaza bine ingredientele cu sare de mare si piper negru. Apoi, folositi-va de maini,...Citeste continuarea