Tort cu ciocolata si rodie
Postat de: Valclaudia in TorturiPentru blat separam albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma. Mixam galbenusurile cu praful de...Citeste continuarea
Tort cu crema ganache si capsuni
Postat de: violeta30 in TorturiBlatul: - separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca albusurile cu crema de...Citeste continuarea
Tocanita de pulpe de pui si ciuperci
Postat de: reisnaor_2006 in PuiLegumele le taiem si le calim in putin ulei,adaugam pulpele de pui si apa cat sa acopere pulpele si lasam sa fiarba. Cand au fiert pulpele, smantana o amestecam cu faina si cu putina apa si turnam...Citeste continuarea
Tort Duo
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat de nuca : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se...Citeste continuarea
Tigaie cu taitei de casa si carnati
Postat de: mihaelar63 in PasteSe pun taiteii la fiert in apa multa , sare si putin ulei . Fierbeti cinform instructiunilor de pe ambalaj si scurgeti de apa cu ajutorul unei strecuratori . Spalati si tocati ardeiul...Citeste continuarea
Tarta cu praz
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat . Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita...Citeste continuarea
Tort botez "Andrei"
Postat de: claudiaO in TorturiBlat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit...Citeste continuarea
Tocanita de pipote picanta
Postat de: cristeena20 in PuiPipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am...Citeste continuarea
Turtite de orez cu peste
Postat de: cristeena20 in PestePregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta...Citeste continuarea
Tort cu crema de afine
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...Citeste continuarea
Toci( din cartofi)
Postat de: gabitsa in PrajituriCartofi i-am curatat si i-am dat pe razatoarea cea mica. Am amestecat oul cu cartofii dati pe razatoare, sarea . zaharul si faina .Am stors in mana cartofii de amidon ,am format in mana...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Alina26 in PrajituriTiramisu reţetă originală 1.Separati albușurile de gălbenușuri. 2.Bateti albușurile cu putina sare pana isi volumul. Adaugati rand pe rand cate o lingura de zahar,...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu zmeura
Postat de: Irina in TorturiBlatul: Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot. Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale....Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: scortisoara in ClasiceLink reteta video: http://youtu.be/ftilWtCIelI Radem castrevetii prin razatoarea mare, iar usturoiul prin cea mica. Punem iaurtul intr-un bol si amestecam cu usturoiul si...Citeste continuarea
Tocana de ied
Postat de: simona72 in OaieCarnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru...Citeste continuarea
Trandafir cu mere
Postat de: mikiluca in PrajituriSe scot cotoarele la mere,se taie apoi felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugi 2linguri de zahar si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand incep sa fiarba,se mai...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: mikiluca in TorturiClatite -18 bucati : Am pus la incalzit laptele,untul si bobitele din pastaie. Am batut spuma ouale cu zaharul,pt 5 minute,la viteza mare,la final am adaugat si praful de sare. Cu...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata caramel
Postat de: pity19 in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat si ciocolata cu caramel. Albusurile le mixam spuma tare, adaugam coca cola. Galbenusurile le incorporam in...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si crema de branza
Postat de: gatiticuspor in TorturiBlat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volumul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati...Citeste continuarea
Tocanita de pipote
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneIntr-o oala punem pipotele la fiert. Separat taiem cubulete legumele, usturoiul il pisam. Dupa ce au fiert pipotele intr-o craticioara calim ceapa, ardeiul si usturoiul si adaugam pipotele...Citeste continuarea
Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)
Postat de: retetele_tinei in BauturiIn primul rand, se pregatesc produsele, necesare.Intr-un pahar se pune gheata din abundenta. Dupa se pun felii de lamaie ( daca paharul e mai mare, daca e mai mic, doar o felie de lamaie, ca...Citeste continuarea
Tarta cioco-vanilie si capsuni
Postat de: getix in PrajituriMaruntim biscuiti la robot. Untul il topim impreuna cu zaharul, apoi il punem peste biscuiti si amestecam bine pana incorporam toti biscuiti. Daca consideram ca nu se leaga mai adaugam 1-2...Citeste continuarea
Tarta Yupi
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim intr-o tigaie cu putin ulei, adaugam carnea tocata, saram si piperam si lasam pana se rumeneste putin. Separat ouale, cascavalul ras, patrunjelul...Citeste continuarea
Tarta cu Smochine si Mascarpone...
Postat de: Ina75 in PrajituriPunem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina. Adaugam extractul de vanilie,...Citeste continuarea
Tort cu crema de coarne
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma ferma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand...Citeste continuarea
Tort cu mousse de zmeură şi...
Postat de: diaconta in TorturiBlaturile de tort le-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici . Mousse de zmeura si mascarpone: Am încalzit 150 ml frisca pâna la punctul de fierbere apoi am pus...Citeste continuarea
Tocana de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcCuratam ceapa, o taiem marunt. Gogosarul si ardeiul capia il taiem cubulete mici. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Punem cratita pe foc sa se incinga, adaugam uleiul si punem ceapa, gogosarul...Citeste continuarea
Tort in straturi cu jeleu de visine
Postat de: Creatsa in TorturiPentru inceput pregatim blaturile. Blatul pandispan: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat...Citeste continuarea
Turte umplute
Postat de: rocsi_1612 in PiineCernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana...Citeste continuarea
Tagliatelle de casa
Postat de: RoXx in PasteOul se amesteca cu faina si un praf de sare. Faina se adauga treptat pana se obtine un aluat elastic dar ferm in acelasi timp. Aluatul astfel obtinut se acopera cu folie de plastic si se lasa la...Citeste continuarea
Tarta de pui cu legume
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriCarnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider . Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Tort cu crema de capsune si mascarpone
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid...Citeste continuarea
Tort de branza
Postat de: Anett in TorturiIn bolul mixerului punem oule si zaharul, amestecam bine. Apoi adaugam treptat branza, faina si frisca batuta. Se poate adauga si zeama de lamaie sau de portocale, eu am folosit un pastai de...Citeste continuarea
Tortiglioni cu creveti
Postat de: retetele_tinei in PastePentru inceput se pun pastele la fiert, iar separat se pune la foc ulei de masline, iar cand acesta e incins se pun cateii de usturoi, care inainte au fost curatati si taiati felii. Se lasa o...Citeste continuarea
Tort cu frisca si capsune
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...Citeste continuarea
Tort cu zmeura si mascarpone
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la...Citeste continuarea
Tartine cu somon afumat II
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca ricotta cu frunzele de busuioc si patrunjel, taiate, sare si piper.Painea se pune la prajit. Feliile de paine prajite se ung cu crema, mai sus amintita, iar la sfarsit se...Citeste continuarea
Tartine cu somon afumat si ricotta
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriInt-un bol se pune ricotta. Peste ricotta se pun frunzele de busuioc, taiate si frunzele de patrunjel, la fel taiate.Se amesteca bine si se pune sare dupa gust.Feliile de paine se pot taia,...Citeste continuarea
Tocanita de vita/vitel
Postat de: gaby_d in VitaPune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste...Citeste continuarea
Topchit
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriOuale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale...Citeste continuarea
Tarta cu mere de vara
Postat de: timea in PrajituriPentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il...Citeste continuarea
Tagliatelle cu carne de porc
Postat de: Constelatialeu in PastePregatim carnea,o taiem cubulete mici.Curatam rosiile de coaja si le taiem marunt.Punem o tigaie pe foc cand s-a incins adaugam ulei si apoi punem bucatele de carne.Presaram sare si piper si...Citeste continuarea
Tort Tuxedo
Postat de: comanligia in TorturiSe fac 2 blaturi.Se amesteca ingredientele lichide intr-un bol,iar cele uscate in alt bol. Se incorporeaza bine toate ingredientele. Se tapeteaza 2 tavi cu unt si foaie de copt,se toarna...Citeste continuarea
Tort cu frisca si mascarpone
Postat de: ela in TorturiPunem la scurs intr-o strecuratoare piersicile din compot . Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si mixam bine dupa fiecare...Citeste continuarea
Tort trei ciocolate
Postat de: Cocktail_of_Senses in TorturiIncepeti cu pregatirea blatului. Sperati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile la viteza mare pana obtineti o spuma ferma. Adaugati zaharul si sarea si mai mixati putin pana la...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos alb
Postat de: anamaria33 in PasteSe fierb tagliatelle se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj. Pieptul de pui se frige dupa care se lasa la racit. Dovleceii, vinetele, ardeiul si ciupercile se frig in putin ulei de masline....Citeste continuarea
Tarte aperitiv cu branza
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriAluatul : Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si...Citeste continuarea
Tarta si mini tarte cu ciocolata si...
Postat de: Adele in PrajituriSe freaca untul cu zahar si sare,dupa care se adauga oul batut cu vanilia si bicarbonatul stans in zeama de lamaie,dupa care se adauga trepatat faina (cam jumatate ) si se amesteca,se ia...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui si branza
Postat de: ralu_ca in PuiIntr-un vas am pus faina si am adaugat untul, amestecand foarte bine, apoi sare, ou, lapte si am omogenizat fb. Aluatul l-am introdus la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp am pregatit...Citeste continuarea
Tunel cu branza si visine
Postat de: Criss in PrajituriPentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat compact dar destul de moale. Se imparte in 2 bucati (in functie de tavile folosite).. Fiecare bucata se intinde intr-o...Citeste continuarea