Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftelute de curcan cu legume -dieta
Postat de: mihaelar63 in CurcanCarnea de curcan se spala si se taie cuburi . Transferati carnea in vasul procesorului de la robotul de bucatarie . Adugati busuiocul verde taiat mai marunt , sare si...Citeste continuarea
Piept de rata cu cartofi si sparanghel
Postat de: momo121 in RataCarnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara. Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a...Citeste continuarea
Ciorba de primavara cu urzici...
Postat de: diaconta in MulticookingCarnea se spala si se pune în vasul Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune , cu 2 l de apa rece. Se adauga sare dupa gust. Se închide capacul rotind din...Citeste continuarea
Gulas de post, din ciuperci si cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță...Citeste continuarea
Supa de curcan cu galuste la...
Postat de: miha in MulticookingPune bucatile de pulpa si legumele in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 3 litri de apa. Pune capacul aparatului si roteste-l pana in pozitia de blocare si...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu orrechiete si...
Postat de: panacris in VitaCeapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa...Citeste continuarea
Desert sarlota de vanilie cu tapioca
Postat de: RuxyRux in DulciuriLaptele se pune pe foc mic impreuna cu vanilia si zaharul, se infierbanta, amestecand usor. Intr-un vas se amesteca laptele( 100 ml) cu faina de tapioca, cu amidonul, cu faina si se toarna...Citeste continuarea
Supa crema de urzici
Postat de: RODIMUR in SupeSe aleg urzicile, se îndepărtează rădăcinile și se spală bine în 4-5 ape. Se opăresc urzicile în apă cu sare, se strecoară și se pun din nou la fiert, cu alți 2 litri...Citeste continuarea
Crutoane picante, la cuptor
Postat de: RODIMUR in PiineFeliile de pâine se taie în cubulețe. Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu mustar la...
Postat de: timea in MulticookingIntr-un bol amestecam uleiul de masline impreuna cu condimentele si mustarul. Ungem cu acest amestec bucatile de carne si lasam la rece timp de o ora. Conectam Multicooker-ul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga si...Citeste continuarea
Ciorba cu leguma porcu (leguma mea...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am pus oasele la fiert cu putina sare in oala sub presiune. Dupa ce au fiert oasele le-am scos din zeama, am maruntit carnea de pe ele, oasele le-am taiat pe din doua, ca-mi place mult...Citeste continuarea
Humus cu avocado
Postat de: simona72 in Mancaruri de postPentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung. Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu quinoa si...
Postat de: Oana in Slow CookerTaie dovleceii pe jumatate si scobeste-i in interior cu o lingurita. Amesteca intr-un castron quinoa cu morcovul ras, ceapa verde tocata marunt, ardeiul gras tocat cubulete, mararul...Citeste continuarea
Drob din ficat de porc, in foietaj
Postat de: ancutsa in FicatSe spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata...Citeste continuarea
Portofele cu urzici, de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii si taitei la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingParliti pulpele pe flacara aragazului de puf, le spalati bine. Rosiile le puneti intr-o cratita cu apa care fierbe, le lasati sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoateti pe o farfurie. Cand sunt...Citeste continuarea
Chiftelute din legume
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert. Soia se pune la hidratat in apa clocotita. Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se...Citeste continuarea
Plachie picanta de peste cu...
Postat de: Oana in MulticookingPune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 10 minute. Cand s-a incins adauga ceapa taiata solzisori si...Citeste continuarea
Pate de ficat pregatit la...
Postat de: privatelaura in MulticookingFicatul de pasare se spala si se curata de pielite, etc. Ceapa si usturoiul se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit. Intr-un vas se asaza...Citeste continuarea
Muschi de vita cu sparanghel si...
Postat de: momo121 in VitaPentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini si...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu seminte si...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza...Citeste continuarea
Humus cu avocado pregatit la...
Postat de: gaby_d in MulticookingAm pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte. Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. Am aruncat apa si am pus nautul in...Citeste continuarea
Supa de vitel la Multicooker-ul...
Postat de: mitinita in MulticookingLegumele se curata si se spala. Se introduc in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune impreuna cu osul de vitel. Se adauga sare dupa gust si 2,5 litri de...Citeste continuarea
Chiftele cu sos sub capac de piure
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se...Citeste continuarea
Gulii umplute cu carne de porc,...
Postat de: diaconta in MulticookingSe scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Tarta cu carne, usturoi verde si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri cu carneSe lasă foietajul la dezghețat, la temperatura camerei. Se ung câteva foi de foietaj cu puțin ulei, se împăturesc și se așază cu grijă într-o tavă de...Citeste continuarea
Placintele Smiley de cartofi, de post
Postat de: vasimur in Mancare copiiSpălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi...Citeste continuarea
Peste in crusta de malai prajit, cu...
Postat de: ancutsa in Crap / CarasSe curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii. Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă. Într-o tigaie cu ulei...Citeste continuarea
Desert cozonac de post cu suc de...
Postat de: merisor67 in PrajituriAducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de...Citeste continuarea
Friptura de porc cu chimen si rosii...
Postat de: eumimi in PorcCuratam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc. Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Semiluna cu gem si...
Postat de: eumimi in PrajituriTopim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa. Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci pleurotus, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei, la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente. Se spală ardeiul gras, se...Citeste continuarea
Desert ecleruri cu vanilie,...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe începe mai întâi cu sosul caramel, pentru că necesită timp pentru răcire și îngroșare. Așadar, pentru sosul caramel: într-un ibric mai mare se...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus fripte cu chives
Postat de: panacris in Mancaruri de postCiupercile se spala, apoi se taie fâșii, se asezonează cu sare. În tigaia cea mai folosita din Casa Zmeilor, mai bine zis Dubleta a la Turyke :D se pune uleiul de dovleac la...Citeste continuarea
Desert briose de post cu banane
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti - de post
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste...Citeste continuarea
Briose cu legume mexicane (de post)
Postat de: autodiag in Mancaruri de postSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele...Citeste continuarea
Pasta din pate de gasca cu mix de...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriDesfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti....Citeste continuarea
Desert chec cu fructe confiate
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postIntr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele...Citeste continuarea
Ciorba de stevie (de post)
Postat de: autodiag in CiorbeCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de...Citeste continuarea
Chiftelute de naut
Postat de: ladydi in Mancaruri de postPunem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece. A doua zi le scurgem si le mixam in robotul de bucatarie pana devin o pasta.Adaugam ceapa, leurda,loboda si patrunjelul tocate si...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu sos de iaurt si...
Postat de: ladydi in PuiPregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea
Bulgur colorat cu snitele de soia
Postat de: costi7hector in Mancaruri de postSe pune intr-o oala apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba apa se adauga bucatile de soia si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie. Intre timp se curata legumele, se toaca ardeiul, ceapa...Citeste continuarea
Humus cu sfecla
Postat de: costi7hector in Mancaruri de postSe pune nautul la inmuiat seara si se lasa pana dimineata. Dimineata se scurge apa si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la scurs, dar se pastreaza ceva zeama in care a...Citeste continuarea
Fasole batuta, servita cu mamaliga
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postIn primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea
Bame cu perje uscate
Postat de: monicamarton in Mancaruri de postCurăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul....Citeste continuarea
Desert briose bicolore cu banuti de...
Postat de: merisor67 in PrajituriFrecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului....Citeste continuarea
Chiftelute de post din dovlecei
Postat de: stefy_a in Mancaruri de post- se curata si se spala legumele - dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa - morcovul se da si el prin razatoarea mica - patrunjelul si firele...Citeste continuarea
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
Postat de: ladydi in Mancaruri de postPunem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade C. Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc. Spalam si curatam legumele.Telina si morcovii ii dam pe razatoarea...Citeste continuarea


















