Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2019 | 4965 vizualizari

 

Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana.
O reteta rapida gasita pe site-ul sarbesc http://www.serbia.com/.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crema-de-branza-cu-feta-kajmac-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g de unt moale
  • 100 g de branza feta (sau cas sarat, uscat)
  • 100 g de smantana + 2 linguri de zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca):

Amestecati smantana cu zeama de lamaie.

Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena.

Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata.

Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti mai cremos.

L-am servit cu cartofi fierti, zacusca si paine completa. Minunat!

Il puneti peste cartofii calzi si dati un tur de piper. Puteti toca si amesteca in el ceapa, patrunjel, usturoi...

Eu l-am facut in special pentru a putea face reteta de Snitel sarbesc Karađorđeva Steak - vezi aicea.

 

Bun Kajmak !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac