Baclavaua este un desert tradițional oriental, dulce, aromat și plin de nucă, perfect pentru momentele speciale. Cu această rețetă simplă, vei obține o baclavá crocantă și siropoasă, exact ca la cofetărie.
Pentru a face Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, nucă, unt, zahăr, miere, scorțișoară.
Cum se prepara Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale:
Pune la fiert într-o cratiță, apa și zahărul. După ce a fiert, lasă-l la temperat, apoi adaugă mierea și amestecă până se topește și se omogenizează siropul.
Pregătește la îndemână o tavă de copt și unge pereții și baza cu puțin unt topit.
Desfă pachetul cu foi de plăcintă. Așază câte o foaie de plăcintă în tavă și unge-o bine cu unt topit. Procedează astfel cu următoarele 6 foi, astfel încât să formezi o bază.
Amestecă miezul de nucă măcinată cu scorțișoară și pune umplutura peste baza de foi. Presează ușor cu ajutorul unei linguri.
Unge cu unt și așază restul de foi. Presează ușor toată compoziția.
Cu un cuțit bine ascuțit, taie baclavaua în pătrate sau romburi înainte de coacere.
Coace baclavaua în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 de minute sau până până devine aurie și crocantă.
După coacere scoate tava din cuptor și toarnă treptat siropul peste baclavaua fierbinte.
Lasă baclavaua să absoarbă siropul cel puțin 4-5 ore (ideal peste noapte).
Este delicioasă și foarte aromată.