Briose cu prune uscate si glazura de mac

de laylalala in Prajituri, 16 Feb 2010 | 4230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 gr zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 50 gr unt, topit apoi racit putin
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt
  • 12 prune uscate, fara samburi
  • 100 ml rom
  • Pentru glazura
  • 100 gr mac
  • 50 gr zahar
  • 80 gr biscuiti simpli
  • 100 gr iaurt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu prune uscate si glazura de mac:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se pastreaza.
Pentru briose, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, coaja de portocala si sarea. Intr-un alt vas se amesteca untul cu oul, iaurtul si 100 ml rom pastrat.Ingredientele uscate se adauga la ingredientele lichide si se amesteca putin cu lingura, doar cat sa se umezeasca ingredientele uscate, fara a se transforma intr-un aluat omogen, astfel briosele vor creste frumos si vor ramane pufoase.Se imparte aluatul in forma si se da la copt 20-25 minute.
Pentru glazura, se sfarama biscuitii.Se macina macul cu zaharul apoi se amesteca cu 50 gr biscuiti sframitati si iaurtul.Briosele coapte se ung cu glazura, se presara cu 30 gr biscuiti sframitati ramasi apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune uscate si glazura de mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu dovleac