Briose cu rahat

de Irina in Prajituri, 25 Apr 2013 | 8879 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Julie, dar am modificat-o putin. Au iesit niste briose pufoase, dulci si bune, bune de tot.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • esenta de rom
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu rahat:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile batute spuma le-am mixat cu zaharul bine de tot, am adaugat galbenusurile si uleiul, esenta de rom. 

Am folosit rahat de mai multe culori si l-am taiat cubulete, apoi l-am adaugat in compozitie.

La final am adaugat faina, cate o lingura pe rand, avand grija sa o incorporez usor, pentru ca amestecul sa ramana pufos.

Am pus compozitia in forme de briose si le-am dat la cuptor cam 15-20 minute. Mi-a mai ramas putina compozitie pe care am pus-o intr-o forma mica de chec. Checul l-am tinut inca  5 minute la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu rahat ( de post )