Am pregatit budinca de cartofi pentru o masa de seara. Pentru a mai reduce putin din timpul de preparare, am fiert intai rondelele de cartofi si abia pe urma am pus budinca la cuptor.
Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert.
Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am taiat-o rondele, iar ouale le-am batut intr-un castronel.
Dupa ce au fiert cartofii (fiind taiati rondele au fiert foarte repede) i-am scurs de apa si i-am lasat putin la racit, pentru a putea asambla budinca.
Am folosit o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 12 cm si vreo 6 forme de briose, pentru a pregati si cateva budincute, pentru copiii ce se invart prin preajma.
Am uns forma cu putin unt, dupa care am asezat un strat de rondele de cartofi, fasii de mozzarella si usturoi tocat.
Am adaugat cubulete de bacon si am presarat sare si putin chilli deasupra. Am mai adaugat si putin usturoi.
Am asezat inca un strat de rondele de cartofi, am pus ou batut din belsug, pentru a patrunde printre straturi, am mai adaugat un praf de sare si am pus formele la cuptor.
Cand am considerat ca sunt aproape gata, am pus mozzarella deasupra si am mai lasat budincile la cuptor pana s-a format o crusta rumen-aurie.
1
puteti inlocui baconul cu orice alt tip de carne, dupa cum poftiti;
2
puteti inlocui carnea cu ciuperci, daca doriti.