Budinca Yorkshire cu chiftelute

de mena29 in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 116606 vizualizari

 

Am vazut-o acum vreo 2-3 saptamani pe Nigella pregatind o budinca de acest gen insa ea a facut-o cu carnati.M-am gandit ca ar merge si cu chiftele si nu m-am inselat!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:
  • 1ceapa medie
  • 500g carne tocata in amestec vita-porc
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 fire frunze de patrunjel
Pentru budinca:
  • 1 lingura unt
  • 1 cana faina
  • 1/2 lindurita sare
  • 3 oua
  • 1 1/4 cani lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Yorkshire cu chiftelute:

Prima data mi-am pregatit chiftelele: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat,sare si piper dupa gust.Am format chiftelele si le-am lasat sa astepte cuminti pe un blat de lemn pana mi-am pregatit compozitia pentru budinca.

Am mixat bine ouala,am adaugat sarea,laptele,faina cernuta.Am lasat aluatul 20 minute sa se odihneasca timp in care mi-am pregatit tava in care am copt budinca.

Am incalzit cuptorul la 200grade C,am bagat tava in cuptor pentru 4-5 minute pentru a o incinge foarte bine.Am scos tava din cuptor cu o manusa,am pus untul in ea si am rotit-o pentru a acoperii toata suprafata cu unt,dupa care foarte repede am pus chiftelele,am adaugat compozitia de budinca si am dat totul la cuptor pentru aproximativ25-30 minute.

A iesit nemaipomenita!

Am servit-o fierbinte!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Yorkshire cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu sunca