Caltabos

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 32704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc tocata
  • 100 gr. Orez
  • 100 ml apa
  • 2 cepe mari
  • 1 lingurita piper macinat
  • 3 foi de dafin
  • 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
  • 1 lingurita sare pentru carne
  • 4 mate de caltabos de 50 cm fiecare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Se caleste ceapa cca 2 minute in ulei.
se spala orezul si se pune la inmuiat in apa calduta pentru approx.10 minute.
Se amesteca carnea cu orezul si cu ceapa calita, se pune piper macinat 1 lingurita
si 1 lingurita de sare.
Se amesteca bine.
Din aceasta compozitie se umplu matele de caltabos.
Intr-o tava punem cei 4 caltabosi, apa cat sa ii cuprinda, dar sa nu ii depasseasca,
ii ungem cu ulei, punem foile de dafin si putina sare.
Incingem cuptorul la 200 grade si lasam caltabosul sa se faca 20-30 minute,
pana se rumeneste pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lily_Musat 1

25.06.2009, 04:39

Draga Oana,
Caltabosul nu plesneste. Nu il intepi deloc. Se rumeneste frumos la cuptor, fara sa il fierbi in prealabil. Este foarte bun la gust.Incearca si vei vedea.

vickyduta 1

21.01.2011, 23:11

Sunt topita dupa caltabos, superb

Geanina87 1

13.12.2013, 07:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini aperitive Sandwici