Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

de Andra_Constantinescu in Iepure, 20 Dec 2015 | 5713 vizualizari

 

Si daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D

 

INGREDIENTE

  • 3/4 de iepure;
  • sare;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • o lingura de untura solida;
  • apa;
  • doua cepe;
  • cinci catei de usturoi;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de radacina de telina (60 g);
  • o conserva de rosii intregi (400 g);
  • o cracuta verde de rozmarin;
  • o frunza verde de busuioc;
  • o foaie uscata de dafin;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • 250 g spaghete + sare + apa pentru fierberea acestora (1,5 - 2 l).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste:

Se transeaza carnea, se spala si se  da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.

Se curata de foi doua cepe si doi catei de usturoi si se spala.

Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Dupa ce s-a inabusit carnea putin, se adauga aceste legume si circa 300 ml apa, pentru inceput. Se lasa la fiert tot acoperite cu capacul si se adauga apa, daca este necesar, pana cand se fragezeste carnea. Spre final, se scot legumele din tigaie, iar rosiile intregi din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a obtine suc. Acesta se toarna peste carne si se adauga o cracuta verde de rozmarin, o frunza verde de busuioc si o foaie uscata de dafin. Se lasa in continuare la foc pana cand scade sosul, apoi se adauga 3 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si feliati) si patrunjel verde (spalat si tocat), dupa care se ia tigaia de pe foc.

Pentru pregatirea spaghetelor, se pun apa si sarea la fiert si cand clocotesc, se adauga spaghetele, fierbandu-se conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o sita si se clatesc cu apa calda.

 Pe o farfurie se pune 1/6 din spaghete si o bucata de carne cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de iepure cu galuste