Si daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D
Se transeaza carnea, se spala si se da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.
Se curata de foi doua cepe si doi catei de usturoi si se spala.
Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.
Dupa ce s-a inabusit carnea putin, se adauga aceste legume si circa 300 ml apa, pentru inceput. Se lasa la fiert tot acoperite cu capacul si se adauga apa, daca este necesar, pana cand se fragezeste carnea. Spre final, se scot legumele din tigaie, iar rosiile intregi din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a obtine suc. Acesta se toarna peste carne si se adauga o cracuta verde de rozmarin, o frunza verde de busuioc si o foaie uscata de dafin. Se lasa in continuare la foc pana cand scade sosul, apoi se adauga 3 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si feliati) si patrunjel verde (spalat si tocat), dupa care se ia tigaia de pe foc.
Pentru pregatirea spaghetelor, se pun apa si sarea la fiert si cand clocotesc, se adauga spaghetele, fierbandu-se conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o sita si se clatesc cu apa calda.
Pe o farfurie se pune 1/6 din spaghete si o bucata de carne cu sos.