Ciorba cu pulpa si scarita de porc

de I0ana in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 3197 vizualizari

 

Buna ziua!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 l apa
  • 1 plic bors magic
  • 300 g pulpa de porc
  • 300 g scarita de porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 ardei kapia
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrujel mica
  • zarzavat la borcan
  • bulion
  • sare+piper
  • tarhon uscat
  • leustean uscat
  • patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu pulpa si scarita de porc:

Pentru inceput mentionez faptul ca aceasta ciorba este una mai speciala.

Am taiat carnea cuburi, dar nu foarte mici, am condimentat-o (1 lg delikat, 1 lg boia ardei dulce, sare, piper, putin ketchup), dupa care am pus-o la cuptor pentru 30 minute. Cat timp carnea a stat la cuptor am taiat ardeiul,morcovul,rosia,telina cartofii si radacina de patrunjel cuburi. Dupa ce am scos carnea de la cuptor am pus-o in oala dupa care am turnat 4-5 l apa. Am mai lasat-o putin pe foc dupa care am pus legumele pe care le-am taiat cuburi. Am lasat legumele sa fiarba dupa care am adaugat putin bulion,tarhon,leustean sare+piper.

Eu am adaugat aproape de final si taitei si bineinteles borsul magic (se poate inlocui si cu bors de tara sau la sticla , dar mie mi se pare ca si acesta are un gust deosebit).

Cand am constatat ca ciorba este gata si legumele sunt fierte am adaugat si patrunjelul tocat marunt sau acesta se poate adauga chiar in momentul in care ciorba este servita.

Se poate servi cu smantana, ardei iute si mamaliguta calda. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu pulpa si scarita de porc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de purcel