Ciorbă de burechite

de diaconta in Ciorbe, 22 Sep 2013 | 4157 vizualizari

 

Foarte mult mi-a plăcut aceasta ciorbiţă de când am vazut-o la Adina(Toamna07)http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-burechite-45239.html aşa că azi i-a venit rândul.Mie nu mi-a ieşit aşa frumoasa ca şi a ei,dar este deosebit de gustoasă,asta şi pentru că nu am mai citit reţeta,am făcut cum mi-am adus aminte.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui
  • Un ou
  • O ceapa mica
  • 1 ou +100 gfaina pentru foaie
  • 4 morcovi
  • O telina radacina mica
  • O radacina patrungel
  • Gulie
  • Un cub bors magic
  • Sare,piper,boia
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Smântâna pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de burechite:

Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata.

Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei.

Am întins-o cu masina de taietei,dar nu am fost prea inspirata în privinta asta,am facut-o prea subtire si nici n-am putut s-o tai prea bine.

Am taiat patrate din foaie si pe fiecare am pus câte o biluta din carne,apoi am împachetat carnea cu foaia.

Dupa aceea am vazut ca foaia ar fi trebuit unsa cu ou si apoi pusa carnea.

Am lasat deoparte pachetelele astfel formate.

Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Intr-o oala am pus putin ulei si am calit zarzavatul.

Am pus putina boia si am umplut oala cu apa (aprox.4 l).

Am pus sare.

Când zarzavatul a fost aproape fiert am pus în oala piper,cubul de bors si burechitele,cu grija sa nu se desfaca.

Le-am fiert pâna s-au ridicat deasupra,dar nu mai mult de 10 minute.

Am pus patrunjel verde si am oprit focul.

Adina a pus si cartofi si fasole,dar mie mi s-a parut foarte consistenta si asa.

Am servit cu smântâna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burechite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

25.09.2013, 19:06

)))))))))nici eu nu stiu unde a vazut
inveeeentii, inveeeentii)))))))))

diaconta 1

25.09.2013, 19:17

Chiar tu Gaby,cred ca vrea sa ma denigreze
O sa vina si baiatu' asta nou,Nicolae si-o sa zica ca nu stiu sa gatesc
No zi si tu ce oameni dom'le

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 21:44

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita cu cozi afumate de porc