Ciorba de perisoare cu taitei de casa

de Giana in Ciorbe, 11 Iul 2014 | 5982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • · 1 ceapa
  • · 1 lingura bulion
  • · 2 linguri ulei
  • · 1,5 l apa fierbinte
  • · 1/2 pahar cu taitei sau paste
  • Pentru perisoare:
  • · 200 g carne tocata
  • · 2 linguri de bulgur fin
  • · sare, piper, boia de ardei
  • · faina
  • Pentru dres ciorba:
  • · 1 ou
  • · 1 pahar cu iaurt (200 ml)
  • · 1 lingura cu faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei de casa:

Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina.

Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga bulionul iar apoi se toarna 1,5 l de apa fiarta. In supa fiarta punem perisoarele. Lasam sa clocoteasca 4 minute, dupa care adaugam si taiteii. Ciorba se lasa la fiert pana cand se inmoaie pastele iar chiftelutele sunt gatite.

Pentru a pregati sosul, amestecam intr-un bol oul cu iaurt si faina, apoi adaugam in fir subtire din ciorba amestecand continuu. Oprim focul, lasam ciorba 3 minute sa se limpezeasca apoi o dregem cu sos.

Se condimenteaza ciorba cu sare si menta uscata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pulpa de curcan cu legume