Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

de Sim0na in Ciorbe, 28 Aug 2013 | 18783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g carne de vitel cu os
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 morcovi medii
  • ½ telina mica
  • 2 linguri orez
  • cca 250 ml otet de la gogosari
  • 300 g smantana
  • sare
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta dreasa cu smantana:

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute.

Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert vre-o 15 minute.  Cand si orezul a fiert (fara a se sfarama), am dat focul mic, iar cu polonicul am luat zeama din ciorba si am pus in castronul cu smantana, omogenizand bine. Cand amestecul de smantana a ajuns la temperature ciorbei, am turnat totul in oala.

Am potrivit de sare si otet, apoi am adaugat la ciorbatijele de leustean (fara a-l toca). Am oprit focul si am acoperit cu cu capac.

Am servit ciorbita fierbinte, cu ardei iute si painica proaspata.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

29.08.2013, 11:06

Sim0na 1

29.08.2013, 11:40

Buni vine cu ardeiul, Cleme vrea osu`... deci.. la masa!!!!!
Multumesc de aprecieri

mamaieelena 1

29.08.2013, 15:13

ce bunaciune de ciorbita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta