Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

de diaconta in Prajituri, 21 Ian 2018 | 8469 vizualizari

 

M-am gândit că ar fi bine să dau o utilitate albuşurilor de ou păstrate la congelator.
Dacă tot aveam şi nucă, de la grădină, am pregătit aceasta prăjitură.
Pentru umplutură am preferat o cremă de vanilie cu lamâie.
 
Straturi de blat crocant cu nucă, cremă de vanilie acrişoară, nucă şi caramel. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

Foi de bezea cu nucă(tava de 35x28 cm):

  • 10 albusuri de ou
  • 14 linguri zahar
  • 100 g amidon alimentar
  • Sucul de la ½ lamâie
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • 250 g nuca prajita,tocata grosier

Crema de vanilie şi lamâie:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie(sau 100 g amidon)
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt 82% grasime
  • Sucul de la ½ lamâie

Pentru caramel:

  • 6 linguri zahar

Pentru nuca caramelizata:

  • 100 g nuca tocata
  • 7 linguri zahar

Am mai folosit 200 ml smântâna pentru frisca

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata:

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca.

Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul.

Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus crema de oua, amestecând cu un tel pentru a nu obtine cocoloase.

Am pus vasul iarasi pe foc pâna s-a îngrosat.

Am luat de pe foc si cât a fost fierbinte, am încorporat untul taiat cubulete.

Am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca.

Am pregatit apoi foile din bezea.

Eu am pregatit toata compozitia odata si am copt 3 foi.

Nuca am prajit-o, apoi am taiat-o.

Am mixat albusurile foarte bine cu un praf de sare si am adaugat apoi pe rând zaharul. La final sucul de lamâie.

Am pus nuca taiata si amidonul si am amestecat usor pentru ca spuma obtinuta sa nu se lase.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am pus o treime din compozitie si am copt 20 de minute la 180 de grade C.

La fel am procedat cu celelalte doua foi.

L-am lasat sa se raceasca.

Am caramelizat 6 linguri de zahar si am pus peste doua dintre foi.

Am pregatit si nuca caramelizata, cea care am pus-o deasupra prajiturii.

Am caramelizat 7 linguri de zahar, când a capatat culoarea chihlimbarului, am adaugat nuca.

Am rasturnat apoi pe o hârtie de copt. Când s-a racit, am tocat-o la robot.

Am asamblat apoi prajitura.

Pe prima foaie caramelizata, am pus un strat de crema de vanilie, a doua foaie caramelizata, crema de vanilie si un strat de frisca.

A treia foaie, crema de vanilie, frisca si nuca caramelizata.

Am lasat la frigider peste noapte, apoi am servit.

S-aveţi poftă !!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida, la cana