Dovlecei umpluti

de dakris in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2012 | 4218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei
  • 600 g carne (pulpa porc + pulpa pui)
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri orez
  • 10 rosii medii (din care 3 pt capacele)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

 Sosul de rosii

1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si cca 70 ml ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 7 rosii rase prin ochiurile mari ale razatorii. Se mentine pe foc pana cand capata consistenta unui bulion.

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate (rezultand 12 portii), se scobesc astfel incat sa ramana o grosime de cca 4 mm, se indeparteaza semintele ramase sub un jet de apa si se pun la scurs.

Ceapa si morcovul se curata, orezul se alege (daca este cazul) si se spala.

Carnea bine spalata se toaca, peste ea adaugandu-se: 2 cepe tocate, morcovul ras prin ochiurile mici ale razatorii, orezul scurs, mararul tocat, pasta de tomate, sare, piper si 3 linguri de ulei. Se omogenizeaza bine compozitia si se umplu jumatatile de dovlecei lasand un gol de 5mm pt capacelul de rosie. Se aseaza intr-o cratita, se acopera cu apa si se aseaza pe foc (se adauga sare dupa gust), cand incepe sa fiarba se introduce in cuptorul preincalzit. Se fierb la foc mediu cca 1 ora cand se varsa sosul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna inca cca 10 min si se adauga faina dizolvata in putina apa. Dupa inca 10 min se scoate din cuptor si se adauga patrunjelul tocat.

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

21.06.2012, 19:38

nu am facut ....trebuio sa incerc

MotanLaOale 1

21.06.2012, 22:13

dakris 1

03.07.2012, 08:09

multumesc pt aprecieri, bucatarasi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti