Friptura frageda de proc

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 24 Apr 2010 | 6458 vizualizari

 

mancacios, sotul meu :D

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de porc
  • ulei
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute dupa preferinte

pt marinat:

  • 2 lingurite de bicarbonat
  • o lingura de otet
  • putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de proc:

Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni).

Dupa ce am intors carnea pe ambele parti stingem cu vin si mai lasam pana scade.




 

TIPS-URI

1

Inainte cu o zi de gatit, se portioneaza feliile de carne dupa marimea dorita, apoi se ung cu ulei, si se pun intr-un bol (sau castron) cu 2 lingurite de bicarbonat stins intr-o lingura de otet, castronul se tine in frigider, acoperit cu o farfurie. ( asta este valabil si pt carnea de vita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de proc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

ieri la 09:42

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

pe 03.02 la 13:59

Pastrav la cuptor cu vegetale - Reteta simpla si savuroasa

pe 03.02 la 13:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor