Garnitura de cartofi frantuzesti

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2010 | 27866 vizualizari

 

Cred ca in fiecare zona acesti cartofi se fac altfel. Am sa va arat cum se fac pe la noi!

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • oua
  • smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii se curata de coaja dupa ce s-au racit putin. Se curata de coaja si ouale.

Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt, punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua. Saram si piperam, apoi adaugam smantana, cam 3 linguri. Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.

Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins, pana fac o crusta maronie deasupra. La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.

TIPS-URI

1

Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua cu legume la tigaie(Menemen)