Pate de somon

de Bunica in Somon, 7 Ian 2020 | 3469 vizualizari

 

Pateul de somon este un aperitiv foarte rafinat, pentru care ii multumesc unei doamne foarte dragi!

 

INGREDIENTE

  • 300 g. somon felii
  • 75 g. unt la temperatura camerei
  • 100 g. smantana grasa
  • 100 g. mascarpone
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri sos de hrean
  • 2 linguri marar
  • 2 linguri patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de somon:

Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara.

Tocam mararul si patrunjelul marunt.

Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul tavii.

Restul de somon, smantana, untul, mascarpone se pun in blender.

Se maruntesc pana rezulta o pasta.

Adaugam zeama de lamaie, sosul de hrean si mai invartim 30 secunde.

Intreaga compozitie se pune intr-un castron pentru a o condimenta cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.

Turnam compozitia in tavi si nivelam usor.

Deasupra presaram mararul si patrunjelul.

Dam tavile la frigider, cel putin 2 ore, inainte de a fi servit.

Se portioneaza in tava sub forma de patrate, apoi fiecare patrat se taie in triunghi.

Cand se asaza pe farfurie se pune un triunghi cu somonul in sus si altul cu verdeata in sus.

Se serveste cu salata verde.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

somonul este la plic

2

sosul de hrean din comert

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de somon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

dantes 1

10.01.2020, 12:41

Super!

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:51

Foarte gustos! Imbratisari!

Ancutsa 1

18.03.2020, 21:50

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de somon afumat si batog afumat