Pentru această plăcintă cu carne și ciuperci, m-am gândit să fac aluatul pe care îl fac de obicei la pizza. Mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit, iar ai mei au fost încântaţi de ea. Este bună de luat la pachet la şcoală, la serviciu, la picnic sau în excursii pentru că este gustoasă şi săţioasă.
Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sare și făină cât cuprinde (aprox 630 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.
Pentru umplutură: carnea de porc se dă la mașina de tocat, apoi se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă și ciupercile curățate și se condimentează după gust. Când sunt bine fierte, se dă tigaia de pe foc, se adaugă verdeața proaspătă tocată mărunt şi morcovul ras și se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă peste carne două ouă bătute într-un castronel cu smântâna, se amestecă.
Se împarte aluatul în bucăţi mai mici. Se lucrează fiecare pe rând. Se presară făină (aprox 100 g) pe blatul de lucru și se întinde în prima bucată de aluat în foaie subțire, se presară pesmet, se adaugă din umplutura de carne, dar nu până spre margine și re rulează strâns. Se așază ruloul într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se procedează la fel cu restul de aluat și de amestec de carne. Se așază în tavă, formând un melc drăguț.
Se unge plăcinta cu ou şi se presară caşcaval ras.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.
Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html
1
Sfat: Optați pentru o tavă de pizza atunci când coaceți plăcinta, pentru că orificiile tăvii speciale permit aerului să treacă și aluatul va ieși mai bun.