Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes

de Criss in Mancaruri de legume, 23 Noi 2011 | 55198 vizualizari

 

Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes
Perfecta ca o gustare sau chiar ca un fel principal alaturi de o salata proaspata, aceasta placinta macedoneana cu praz va cuceri cu siguranță papilele gustative si va aduce un strop de autenticitate in bucataria ta

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:

  • -1 pachet aluat foetaj
  • -3-4 fire praz
  • -400 g branza (am pus branza framantata + feta)
  • -3 oua
  • -100 g smantana
  • -sare,
  • piper
  • -3 linguri ulei
  • -1 galbenus pentru uns placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:

Cum se prepara Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes:

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.

Se bat ouale, se adauga branza sfaramata si smantana si se amesteca impreuna cu prazul calit.

Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de praz si cealalta foaie. Se unge foaia cu galbenus de ou si se pune placinta in cuptor pana se rumeneste.

Cum foile erau prea scurte si prea late, am taiat din latime si am peticit placinta :D

Sincer cand am vazut reteta am fost putin sceptica. Nu mi-am imaginat ca din praz se poate face ceva atat de bun.

O supa super delicioasa si sanatoasa este Supa crema de gulii cu praz . Speram sa va inspire si aceasta interpretare a mancarii de praz Iahnie de praz cu masline

Sa incercati si reteta de Mancare de praz cu limba si masline, este o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Criss 1

24.11.2011, 17:07

Multumesc dragele mele. Cu mana pe inima va spun ca merita incercata. E absolut senzationala placinta asta.

DIANA B 1

24.11.2011, 17:12

Aha , de post si asta ...

MIUTA 1

24.11.2011, 23:16

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă grecească cu oregano și mentă - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit