Pui intreg in aluat

de laylalala in Pui, 16 Feb 2010 | 12748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • Pentru pui
  • 1 pui de aprox. 1,5 kg
  • 1 lamaie
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg in aluat:

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.

Pentru aluat, dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obtii un aluat omogen si nelipicios.Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.

Pentru pui, rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii.Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm.Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.

Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm.Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent.Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat.Da puiul la copt 1h 30 minute.

Serveste puiul cu legume la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

rivka 1

18.02.2010, 17:41

da e excelent am vazut retetea asta acum ceva ani la jamie oliver , a facut un pui de asta in paine si l-a dus la picnic in parc cu prietenii cica se pastreaza la lung cald din cauza painii...mi s-a parut o idee buna da.

ana 1

26.02.2010, 21:29

Foarte fain arata ,dar nu se patrunde ,am incercat saptama trecuta cu 2 pulpe ,le-am scos pentru ca se arsese paine ,iar ele nu erau gata.(poate ar fi trebuit sa le pregatesc inainte si apoi sa le pun in aluat)
Am facut o reteta asemanatoare dar cu faina ,apa si multa sare . Sare se incinge ,aluatul nu crapa si puiul se patrunde foarte bine si isi ia sare cat ii trebuie.

Bya Ralu 1

09.09.2013, 22:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese