Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir

de Veronica22 in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2013 | 6615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de caprioara dezosata
  • Sare,piper macinat,
  • piper rosu boabe ,
  • boia dulce,
  • cimbru maruntit,
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar apa
  • 4- 5catei de usturoi taiat felii

Sos de usturoi:

  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 cm ghimbir
  • 50 ml ulei
  • 100 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir:

Carnea de caprioara am desfacut-o de pe os,am spalat-o bine,am lasat-o in apa rece cam 3 ore,dupa care am scos-o,am sters-o cu un servet uscat si am condimentat-o bine.
Am asezat carnea in tava in care am pus putin ulei si un pahar de apa,feliile de usturoi si boabele de piper rosu.
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus la cuptor la foc mediu cam o ora.Am desfacut apoi putin folia,am turnat si vinul cu care am lasat inca o jumatate de ora,dupa care am scos folia si am lasat 15 min sa se rumeneasca putin pe deasupra.
Sosul de usturoi:
Usturoiul se curata si se pune in blender,ghimbirul curatat si martuntit cu cutitul se pune si el in blender. Se maruntesc bine,adaugam putina sare si uleiul si mai amestecam bine in blender pana se obtine o pasta ca si o maioneza.
 Amestecul se pune intr-un bol si se amesteca cu smantana.
Desi usturoiul si ghimbirul sunt amandoua plante cu gust puternic,se completeaza foarte bine si sosul obtinut este deosebit de bun si nu mai are acea tarie a usturoiului in gust si miros.
Am servit friptura cu garnitura de piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

26.02.2013, 19:07

Veronica22 1

26.02.2013, 20:59

Este o carne foarte gustoasa,iar daca caprioara e tanara,carnea este frageda,nu mai trebuie tinuta la marinat.
Ma bucur ca va place

Panacris 1

28.02.2013, 08:17

Ei, căprioară încă nu am mâncat! dar niciodată nu-i prea târziu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi