Rulouri de pește cu sparanghel

de elucubratiiculinare in Peste, 30 Mai 2014 | 3768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 file pește (șalău, cod, merluciu, hering, etc)
    8 fire sparanghel
    sare piper
    ulei de măsline unt
    cartofi noi
    salată verde
    lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pește cu sparanghel:

Dacă folosim pește congelat, se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Se condimentează cu sare și piper. Se stropesc cu zeamă de lămâie. Cartofii noi se spală bine, se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Sparanghelul se spală sub jet de apă rece, se curăță cu un cuțit ascuțit și se taie din partea lemnoasă aprox. 1 cm . Acum decizia vă aparține cum să faceți rulourile. Eu nu am vrut să fie foarte groase, așa că am tăiat fileurile de pește în două. La fel am procedat și cu sparanghelul - chiar dacă unele din rulouri au avut parte doar de vărful sparanghelului ;) Dacă aveți mai mult sparanghel la îndemână se pot adăuga în fiecare rulou două părți de sparanghel. Rulourile se prind cu câte 2 scobitori să nu se desprindă în timpul coacerii. Se pun rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei de măsline sau unt  și se dau la cuptor - preîncălzit la 200 grade C pentru 15 minute. Se pot servi ca atare sau mai adăugăm un sos cu muștar de Dijon . La sos am amestecat 150 g iaurt natur cu 2 lingurițe muștar Dijon și 3-5 căței de usturoi zdrobiți. Servim rulourile de pește cu cartofi noi și salată verde stropită cu lămâie. Sosul se poate adăuga și pe cartofii noi. Pe cartofi se poate adăuga și mărar verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pește cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
stiuca la cuptor pe pat de mazare