Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala

de Bucataras in Somon, 22 Dec 2013 | 5244 vizualizari

 

O reteta de Somon la cuptor pregatita usor

 

INGREDIENTE

 

  • 4 fileuri de somon
  • 1 portocala taiata bucati
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cateva picaturi ulei de masline
  • sare
Pentru sos:
  • 25 gr de unt
  • 3-4 linguri de faina
  • 250 ml vin spumant Rhein Extra Brut Imperial
  • zeama de la o portocala
  • portocala
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala:

 Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se dau la cuptor  intr-un vas in care s-au adaugat felii de portocala si putina apa.Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa. Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.

Separat se prepara sosul. Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se stinge cu Rhein Extra Brut Imperial , turnand putin cate putin.Se adauga apoi zeama si portocala taia in cubulete si se amesteca.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper alb. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de roşii cu busuioc şi gorgonzola