Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3...
Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem...
Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.
Blatul:
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de...
Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie....
Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.
Presaram...
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume.
Mozzarella o taiem fasii, o asezam in vas, iar peste, spargem ouale si le dam drumul incet. Le...
Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta. Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile...
Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu...
Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie. Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate. Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem...
Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine.
Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute. Adaugam ardeiul rosu, rosiile,...
Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam...
Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iasa prin sprit.
Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un...
Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o bila din el. Il invelim in folie si il bagam la frigider.
Umplutura:
Intr-un bol punem...
Aluatul pentru foi:
Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe. Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si...
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor....
Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte. Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina. Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1...
Intai de toate punem capsunile la decongelat.
Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de...
Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, o tocam, morovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie mai...
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate un carnat de casa. Rulam strans fiecare rulada si le prindem cu snururi de silicon (daca nu aveti,...
Incepem cu pregatirea cremei:
Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.
Aluatul:
Untul...
Negresa:
Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia. Dam prajitura in cuptorul incins, la o...
Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc, lasam sa se tempereze, apoi o bagam la frigider cateva ore sau o puteti pregati de seara....
Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam. O sa obtinem un...
Intr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam drumul in baitul de mai sus, le amestecam bine si le dam la frigider peste noapte, bolul il...
Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la...
Margarina, de la temperatura camerei, o mixam spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam esenta si nuca de cocos.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Vom obtine un aluat usor lipicios.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare.
Rupem bucatele din...
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.
Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile le rupem bucati potrivite.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3...
Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste...
Cum se prepara Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui:
Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem...
Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele.
Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute.
Tapetam cu...
Chec din carne tocata cu morcov
Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3...
Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella
Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem...
Prajitura cu branza, frisca si capsuni
Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat. Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de...
Ciorba de manzat
Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie....
Saratele cu mix de branzeturi
Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat. Presaram...
Mic dejun cu oua si mozzarella
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume. Mozzarella o taiem fasii, o asezam in vas, iar peste, spargem ouale si le dam drumul incet. Le...
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba
Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta. Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile...
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii
Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu...
Tarta cu branza si stafide
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie. Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate. Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem...
Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor
Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine. Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute. Adaugam ardeiul rosu, rosiile,...
Rulouri cu crema de branza si crema de pate
Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam...
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iasa prin sprit. Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un...
Quiche cu branzeturi
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o bila din el. Il invelim in folie si il bagam la frigider. Umplutura: Intr-un bol punem...
Prajitura Greta Garbo
Aluatul pentru foi: Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe. Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si...
Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor....
Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone
Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte. Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina. Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1...
Tort cu mousse de capsuni
Intai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de...
Sarmale cu carne de porc si afumatura
Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, o tocam, morovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie mai...
Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate un carnat de casa. Rulam strans fiecare rulada si le prindem cu snururi de silicon (daca nu aveti,...
Paleuri cu crema de ciocolata
Incepem cu pregatirea cremei: Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma. Aluatul: Untul...
Negresa cu crema de ness si nuca
Negresa: Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia. Dam prajitura in cuptorul incins, la o...
Buturuga de Craciun
Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc, lasam sa se tempereze, apoi o bagam la frigider cateva ore sau o puteti pregati de seara....
Cozonac cu stafide, de post
Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam. O sa obtinem un...
Frigarui cu ciuperci si rosii cherry
Intr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam drumul in baitul de mai sus, le amestecam bine si le dam la frigider peste noapte, bolul il...
Rulouri cu salata de ciuperci si ton
Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la...
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata
Margarina, de la temperatura camerei, o mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam esenta si nuca de cocos. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam treptat in compozitia de mai sus. Vom obtine un aluat usor lipicios. Tapetam cu hartie de copt o tava mare. Rupem bucatele din...
Ghiveci de legume
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile le rupem bucati potrivite. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3...
Chiftele cu ton
Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita. Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste...
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui
Cum se prepara Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui: Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem...
Macrou pe pat de legume si sos tomat
Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior. Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele. Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute. Tapetam cu...